Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Több támogatást igényeltek

Befejeződött az idei egységes területalapú támogatási kérelmek feldolgozása a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál. A tavalyival majdnem megegyező számú, mintegy 208 ezer területalapú támogatási kérelem érkezett a hivatalhoz, de 29 ezer gazdálkodónál túligénylést találtak.
Adategyeztetésre szorul annak a termelőnek az igénye, aki több támogatást kért, mint amennyire jogosult. Csongrád megyében a csaknem 14 ezer kérelmezőből 1150-en igényeltek több pénzt. Az ezzel kapcsolatos felszólító leveleket az MVH-tól a napokban meg is kapják az érintettek. A gazdálkodóknak az adatok mielőbbi egyeztetése érdekében a helyileg illetékes falugazdásszal kell felvenni a kapcsolatot. Ha az adategyeztetés megtörténik, a már korrigált adatokat tartalmazó levelet az ügyfél lakhelye szerint illetékes megyei MVH-kirendeltséghez kell visszaküldeni.

Az adategyeztetésnek november 21-éig meg kell történnie ahhoz, hogy az érintett gazdálkodóknak a hivatal még az idén kifizethesse a területalapú támogatást. Ezért az MVH együttműködést kér az érintett gazdálkodóktól. Aki valamilyen okból kicsúszik az adategyeztetési határidőből, csak jövőre kaphatja meg a pénzét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmenekült a Virág cukrászda

György Attila azt mondja, már megegyezett a Virág cukrászda felszámolását kezdeményező céggel. A… Tovább olvasom