Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Több tízezer lőszert csempészhetett ki az egykori rendőr

Mint arról korábban beszámoltunk, kommandósok vittek el egy férfit május 16-án a szegedi Gáz utca egyik panelházából. A 38 éves D. I. volt rendőr törzszászlóst, a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola egykori lőkiképzőjét, az intézmény lőszerraktárának kezelőjét lőszerrel való visszaélés gyanújával még aznap őrizetbe vették.
A férfi ügyében tartott tegnapi sajtótájékoztatón Imolya Imre, a Szegedi Nyomozó Ügyészség vezetője elmondta, hogy D. I.-t fegyelmi vétség miatt még február végén felmentették állásából. A férfi leszerelésekor leltárt készítettek a lőszerraktárban, ahol mindent rendben találtak. Egy néhány héttel későbbi ellenőrzés azonban más eredményre jutott: több tízezer MFS 9x19 milliméteres parabellum lőszer hiányzott.

A nyomozás során három sportlövészhez vezettek el a szálak, akik közül egyikük még 2006 végén a kereskedelmi ár – ami darabonként 40-45 forint – feléért háromezer darab lőszert vett D. I.-től, majd ezek egy részét két ismerősének adta tovább. A nyomozóknak ezek közül két doboz, mintegy száz darab, speciális jelzéssel ellátott, kifejezetten a BM részére gyártott és kereskedelmi forgalomban nem kapható lőszert sikerült lefoglalniuk. Az így begyűjtött információk birtokában fogták el a férfit, aki eddig nem tett érdemi vallomást.

Imolya Imre elmondta, a nyomozás elsődleges feladata jelen pillanatban a gyanúsított kapcsolatainak és a lőszereknek a felkutatása. Vizsgálják továbbá a lőszerraktár átvételének körülményeit is, ugyanis felmerült a gyanú, hogy a február végi átadás csak formális. A lőszerrel való visszaélés alapesetét a törvény 2–8 évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világsikerről álmodik a szegedi rap- és R'n'B énekes

Zenét szerez és énekel a szegedi Barkóczy Dávid, művésznevén Dave Gringo, aki egy évig élt Kanadában… Tovább olvasom