Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Több vonat a kishatárforgalomban

December 11-én lép életbe a MÁV következő évi hivatalos menetrendje. Szegedről ezentúl napközben másfél óránként indulnak Budapestre szerelvények – felváltva IC- és gyorsvonatok.
A megváltozott menetrend szerint december 11-étől a Szegedről 8.56-kor induló vonat Nagyváradig, a 14.25-kor induló pedig Nagyszalontáig közlekedik. A Szeged és Szabadka közötti 2 pár kishatárforgalmi vonat helyett ötöt indít a MÁV. A Szegedről eddig 7.20-kor induló gyors december 11-étől 8.20-kor kezdi meg útját Budapestre, így napközben másfél óránként közlekednek majd ebben a viszonylatban IC-k, illetve gyorsvonatok. Az Újszeged–Mezőhegyes–Békéscsaba vonalon új, kényelmes, légkondicionált motorvonatok váltják föl a régi szerelvényeket. A MÁV az utazóközönség kérésére visszaállítja a Szeged–Budapest közötti gyorsvonatokon az 1. osztályú kocsikat.

A vasút az ünnepek megnövekedett utasforgalmát is igyekszik kielégíteni, ehhez valamennyi üzemképes járművet felhasználnak majd. Idén a Desiro-vonatok is besegítenek december 16. és 23. között és január 2-án Budapest és a keleti régióban fekvő nagyváro-
sok között. Ezek 2. osztályú menetjeggyel és kedvezményes IC- pótjeggyel vehetők igénybe.

Az ünnepekhez kapcsolódik a társaság „Karácsonyi bón" akciója, amelyben a nagyobb forgalmú állomások vesznek részt. Azok az utasok, akik december 10-e és 18-a között elővételben váltják meg december 21-e utáni érvényességű, legalább 100 kilométer távolságra szóló jegyüket, minden megkezdett 100 km után 100 forint értékű bónt kapnak, amely 2006. január 1-je és március 31-e közötti jegyváltáshoz használható fel. A szegedi nagyállomáson december 21-e és 23-a között csúcsidőben a jegyvizsgálók mobil jegykiadást végeznek, hogy ne kelljen az utazóknak hosszasan sorban állni.

A személyvonatok december 24-én szombati napra, 25-én ünnepnapra, 26-án vasárnapra, 27-én hétfőre érvényes menetrend szerint közlekednek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óriási sikert aratott babakiadványunk

Húszasával vitték tegnap az újságárusoktól a Délmagyarországot és a Délvilágot, amelyben elhelyeztük… Tovább olvasom