Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Többen is látták a 15 éves fiú halálos ugrását

Szeged – Családi veszekedés után kiugrott nyolcadik emeleti otthonából és szörnyethalt egy 15 éves fiú Szegeden, a Pentelei soron. Úgy tudjuk, már korábban jelezték a gyámhatóságnak, hogy nem megfelelőek a gyerek körülményei.
– Feljött értem a Laci anyja. Mondta, hogy menjek le vele, mert nagyon összevesztek. Amikor beléptem a lakásba, a földön üvegszilánkok hevertek. Egy ajtóból törtek ki. Benéztem a gyerek szobájába, és éppen azt láttam, ahogy kiugrik az ablakon. Becsaptam magam mögött az ajtót, és visszarohantam a lakásomhoz. A szomszédomnak szóltam, hogy hívja ki a mentőt és a rendőrséget – mondta az az idős néni, aki ugyanabban a tízemeletesben lakik, amelynek a nyolcadik szintjéről tegnap délután kiugrott egy 15 éves fiú. A néni kérte, hogy a nevét ne írjuk le, azt azonban elárulta: jó viszonyban van a fiú édesanyjával. A gyerek sok időt töltött nála.

Ahogy híre ment a szörnyű tragédiának, a Pentelei sori ház előtt egyre több nézelődő gyűlt össze.

Gyerekek nézik a helyszínelő rendőröket társuk öngyilkossága után. Fotó: Karnok Csaba
Gyerekek nézik a helyszínelő rendőröket társuk öngyilkossága után. Fotó: Karnok Csaba

A szemközti ház ablakából is többen figyelték a megrendítő jelenetet, ahogyan a rendőrök helyszínelnek, majd a halottaskocsi elviszi a fekete zsákba csomagolt holttestet. – Nem ez az első alkalom, hogy összeveszett a fiú az anyjával. Előfordult, hogy a nő fujtogatta a Lacit. Most meg azt hittük, kalapáccsal verik a falat, olyan hangosan dulakodtak – hallottuk az ötödik emeleten lakó Damjanov Nikolettől, aki néhány környékbelivel beszélgetett a történtekről. Tőlük tudtuk meg, hogy az asszonyt többször látták ittasan. A veszekedések egyik kiváltó oka ez lehetett, amellett, hogy a nő több férfit is felvitt a lakásba, amit a fiú nem nézett jó szemmel. A szomszédok szerint a gyerek olyan iskolába járt, amelyikben különleges nevelést igénylő tanulókkal is foglalkoznak.

– Öt évig éltem velük, addig minden rendben volt. Aztán a fiú anyja kitette a szűrömet. Azóta a gyerek többször is elszökött otthonról, mert előfordult, hogy az anyja partvisnyéllel verte, és fojtogatta – mondta a 15 éves fiú anyjának volt élettársa. A férfi azonnal a helyszínre sietett, miután az egyik házban lakó ismerőse telefonon közölte vele a történteket. – Volt, hogy napokig nem is került elő a gyerek. Jobban szeretett volna inkább velem élni. Szóltam a gyámhatóságnak, hogy nincs ez így rendben, de nem tettek semmit – magyarázta a férfi, aki neve elhallgatását kérte.

Rendőrök a 15 éves fiú tragikus halálának helyszínén. Kizárták az idegenkezűséget. Fotó: Karnok Csaba
Rendőrök a 15 éves fiú tragikus halálának helyszínén. Kizárták az idegenkezűséget. Fotó: Karnok Csaba

Elmondta, hogy a 48 éves asszonynak van még egy fia, aki az édesapjával él Domaszéken. A férfitől tudtuk meg azt is, hogy a tegnap szörnyethalt 15 éves fiú édesapja évekkel ezelőtt elvált az anyától. Prosztatarákban halt meg, összes vagyonát – egy tanyát is – a fiúra hagyta. A gyerek tizennyolc éves korában kapta volna meg az örökséget.

Az édesanyát is szerettük volna megkérdezni a történtekről, ő azonban elzárkózott a nyilatkozattól.

Kizárták az idegenkezűséget

A Szegedi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit – tudtuk meg Szenti Szabolcstól, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől, aki elmondta: a 15 éves fiú családi veszekedés után ugrott ki nyolcadik emeleti lakásának ablakából a szegedi Pentelei soron. A fiatal a helyszínen életét vesztette. A helyszíni szemle az idegenkezűséget kizárta.

Olvasóink írták

76 hozzászólás
 • 76. bambinaXX 2009. március 10. 09:12
  „undorító aljas dög. mármint az a nő,akit az anyjának neveznek. Remélem a rendőrség feljelentést tett ellene??!! és nagyon bízom, h meg is kapja ami jár neki..”
 • 75. smpeti 2009. február 21. 01:02
  „Kedves Stratus!

  Az általad leírt hozzászólást (73.-at) kapásból cáfolom!
  Én 4 éve nevelem egyedül a gyermekeimet férfi létemre.
  A bíróság jogerős ítélete alapján. Bár a volt feleségem, gyermekeim édesanyja, szerette volna megkapni a gyerekeket, de a bírónő(!) nekem ítélte a tartás és gondozás jogát. Exem nem törte el gyermekeinknek egyetlen csontját sem, nem ütötte verte Őket, alkoholista és drogfüggő sem volt! Ennek ellenére nem neki ítélte a bíróság a gyermekeinket.
  Na erre varjál gombot!

  Jelen estben (de ez igaz minden sajtó hírre) utólag mindenki olyan okos és pontosan tudja, hogy mit kellett volna tenni!
  Vajon a tragédiát megelőzően hol volt ez a rengeteg okos ember és miért nem tette az általa megfogalmazott okosságot? De kérdezhetném úgy is, hogy most és a jövőben mit tesz abból a mérhetetlen okosságából, amit leír?

  Ja! Hogy semmit?
  Akkor meg mit okoskodik itt?
  Minek osztja az észt?
  Egy régi, de igaz szólás: "Aki nem oszt kalácsot, ne osszon tanácsot!"”
 • 74. stratus 2009. február 20. 20:14
  „Bocsánat, az impotens szót visszavonom.”
 • 73. stratus 2009. február 20. 20:12
  „A legtöbben azt hiszik, hogy a gyámhatóság törődik a gyerekekkel. Hatalmas tévedés! Van egy 1952-es!!! törvény, ez a bibliájuk. Egy válóperben, ha az anya hacsak nem töri el havonta a gyerek bordáit minden esetben az anyának itélik a gyereket, lehet az alkoholista drogos, a "törvény " mellette áll. Ezért történnek meg ilyen tragédiák ebben az országban. Az anya mindenek felett áll. A fiú "nevelésével" kapcsolatos észrevételeket nem az impotens gyámügynek, hanem a rendőrségnek kellett volna jelezni. Azok nem csak jegyzőkönyveket gyártanak hanem kihallgatták volna a szomszédokat is. (tapasztalatból beszélek)”
 • 72. papus3 2009. február 19. 17:49
  „Andrisnéval egyet értek- csupán annyi kiegészítéssel: hogy legalább 12-szer el kellene "játszani" azzal az
  alkoholista nőszeméllyel is: egy jóadag eszközzel való verést, fojtogatást, aztán meg ki kéne lógatni a lábánál fogva a 8-ról... és majd csak utána következő adag után kilökni.
  MO : a gyámhatóság is fél, a ..... is fél ..... nincs jogköre ? az ártatlanokat megölik, v. halálba üldözik.
  Ahogy az egyik rockzenekar énekli a kb.10 éves számában a közállapotra utalva ma is aktuáliasan:
  " előre k..vák, gengszterek" elvégre, ők folynak a médiából, mint celebek
  az amerikai ls egyéb sokadrangú, remegősre kopott, öld meg, kínozd meg, légy alkoholista , drogos filmekből hisz úgyis a bűnöző az áldozat;
  majd az anonímek meggyógyítanak szabadlábon sőt még a lelkedet is ápolják, hisz úgy is csak a fiataljainkat meg az ártatlanokat nem kell védeni személyiségi jog címén.”
 • 71. flexsnake 2009. február 19. 06:54
  „66. hozzászólás Priscilla 2009.02.17. 17:22
  És? Ebből mit akartál kihozni?”
 • 70. tunococ 2009. február 18. 18:57
  „Kis tudománnyal fűszerezve: a depresszió a serdülőkörban nagyon gyakori (hormonális változások!), ezzel együtt az öngyilkossági késztetés is, főleg, ha annak még valami komoly oka is van ( kevésbé komoly is lehet, pl. szerelmi csalódás). Az önfegyelem ilyenkor nem erős oldala a serdülőnek, így "rövidzárlati cselekményre", öngyilkossági kisérletre hajlamos, mely lehet figyelemfelkeltő vészjelzés, vagy befejezett, sikeres öngyilkosság. Adott esetben már régóta voltak vészjelzések, próbáltak is segíteni, de a bürokrácia útvesztőjében egyszerűen elveszett mind a segítségre szoruló, mind a segíteni akaró. Bocsánat a szókimondásért, de a Családsegítő, a GYIVI és más testületek munkája "Teknőc Ernő sebességét" fényév alatt sem hozza be. Ezalatt számtalan atrocitás, tragédia történik, ami megelőzhető lenne! Levelezéssel, beadványokkal, hetek múltán érkező semmitmiodó válaszokkal és mindezek ismétlődésével csak az idő múlik, a baj elhatalmasodik, végül visszafordíthatatlanná válik. Biztos, hogy jó Pató Pál Úr követőjének lenni?”
 • 69. ollókéz 2009. február 18. 14:27
  „Nagyon örülök, hogy végre le lett írva az igazság.... Mert bizony ennek a kisgyereknek nagyon rossz sorsa volt. Ismertem a körülményeiket és bizony többszőr jeleztem is az illetékeseknél. Tényleg senki nem foglalkozott vele. Mondhatom gyönyörű a szegedi gyermekvédelem. Nagyon komolyan kellene venni ezt az ügyet. És az anya felelősségét komolyan ki kellene vizsgálni. Szégyen gyalázat, hogy az eltünt francia lány az egész ország sztorija, és a mi gyermekünk ügye pedig eltusolható. Szégyen gyalázat!!!! A Tv a közelében sem járt az igazságnak, hogy milyen körülmények közepette történt ez a tragédia. A délmagyar volt az első, amely megközelítette az igazságot. Ez a kisfiú áldozat! A szülő áldozata.”
 • 68. andrisne 2009. február 18. 05:53
  „Lehet,hogy kegyetlenség tőlem,de én az ilyen anyát is kilökném a tizedikről!!!!!!!!Szegény gyerek,mit élhetett át,hogy ezt tette?!Még belegondolni is szörnyű!Tavaly hasonló eset történt a közvetlen környezetemben/17 éves lány akasztotta fel magát az állandó viták és a szülök alkoholizmusa miatt/,úgyhogy nagyjából el tudom képzelni mi folyhatott nap,mint nap/az italon kivül/abban a családban,ha ezt annak lehet nevezni.A gyámügy pedig itt sem tett semmit,ha jól értem a cikket.Mi is többször jeleztük nekik éveken át,hogy baj van a szomszédban,néha kijöttek,irogattak valamit és minden maradt a régiben.Aminek tragédia lett a vége,mint ebben az esetben is,sajnos!!!Azzal pedig nem értek egyet,hogy az öngyilkosok gyáva emberek!Szerintem,pont ellenkezőleg,nagyon is bátrak,de főleg elkeseredettek.Ezzel persze nem azt akarom irni,hogy egyetértek azzal,aki eldobja magától az életet!Meggyöződésem,hogy van kiút minden bajból,ilyet nem szabad tenni semmilyen körülmények között!Csak,hát a lelkileg tönkre tett fiatalok nem biztos,hogy igy gondolják!Sőt!”
 • 67. székely 2009. február 17. 20:55
  „érdekes, a tv-ben ugyanez volt benne, de ott teljesen más volt a történet !”
 • 66. Priscilla 2009. február 17. 17:22
  „Clarkgriswald, amire te gondolsz, az .... igen, tulajdonképpen az is idegenkezűség ha úgy vesszük, de jogilag nem az.
  Flexsnake, az anyát többször is látták ittasan és sokszor előfordult, hogy férfiakat vitt fel a lakásba. Ott van a cikkben, jó lenne ha elolvasnád....”
 • 65. Szilviusz 2009. február 17. 14:29
  „Jaj bocs most abba kötsz majd bele hogy az előző hozzászólásomba 2x írtam le a "látszik" szót...:)”
 • 64. Szilviusz 2009. február 17. 14:26
  „Kedves AN!

  Úgy látszik látszik te osztod az észt :) Mese nevű hozzászólónak is, nekem is.
  Nem tök mind1 hogy írtam így is úgy is az a lényege és más is érti:) értette. Csak te kötöttél bele.”
 • 63. No.6-Sy 2009. február 17. 09:06
  „Szegény gyerek! Nyugodjék békében!

  A gyámhatóságot pedig csókoltatom. Miért kellett addig várni, hogy egy súlyosan problémás családban a gyerek igya meg a levét annak, hogy a szülője alkalmatlan a szülőszerepre?”
 • 62. ruzsieva 2009. február 17. 08:37
  „Elég szomorú, hogy ismét egy gyermek életét követelte a szülő alkoholizmusa! Jó lenne, ha nem csak az alkoholistákat védené a személyiségi jog, hanem a környezetükben élőket is, és visszahozhatnák azt a törvényt is, hogy el lehet őket vitetni kényszerelvonókúrára!”
 • 61. AN 2009. február 17. 08:06
  „Szilviusz!
  Részvétet nem kívánunk, hanem nyilvánítunk. Tanulj kicsit magyarul!”
 • 60. AN 2009. február 17. 08:05
  „Mese, csak vigyázz ezzel a nagy öntudatoddal!
  Honnan a fenéből tudnád, hogy mit tennél, ha téged vernének agyba-főbe napi szinten? Örülj, hogy nem kell így élned és ne légy ilyen kegyetlen. Akit nem vesznek emberszámba, az 15 éves korára nem fog tudni "normális" ember lenni.
  Szóval, vegyél vissza!”
 • 59. jozicsenko 2009. február 17. 07:59
  „csutka: szeszre mindig van pénz

  mindig, bármi áron

  nincs pénz a villanyra, gázra, lesz kajára csirkefarhát vagy zsiroskenyére, ezeregymódja van

  de a szesz lesz a legutolsó, amiről lemondanak -így lesz annyi hajléktalan”
 • 58. csutka 2009. február 17. 05:35
  „Ha szegény körülmények között éltek miből telt az anyának italra.”
 • 57. Mese 2009. február 17. 01:14
  „Az öngyilkosság egyenlő a gyávasággal!
  Bárki és bármiért is követi el! 15 évesen?! Ne is haragudjatok,de nem normális az ilyen!
  Nem hiszem el,hogy nem lett volna más megoldás-pl. elszökni barátokhoz,stb.”
76 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét bombariadó volt Szegeden

Szeged - Bombariadó volt ma a kora délutáni órákban Szeged belvárosában, a Kiss Menyhért utcai bank… Tovább olvasom