Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Többen nyaralást kapnak ballagásukra

Mozgalmas napok várnak a gimnáziumok és szakközépiskolák negyedikes diákjaira. Mielőtt érettségiznek, kellemesebb kötelességeknek tesznek eleget: szerenádot adnak, majd ballagnak. Igényfelmérő tesztünkben végzős középiskolásoktól kérdezgettük, milyen ballagási ajándéknak örülnének a legjobban.
– Szeretem a meglepetéseket, ezért nem rágtam egyik rokonom fülét sem, milyen ajándékot szeretnék kapni ballagásomra. Nekem nem az ajándék számít, hanem hogy mennyit foglalkoztak vele – árulta el a Kőrösy József szakközépiskola 12/B osztályos tanulója, Horváth Krisztina. – Az évfolyamról sokan kapnak nyaralást ajándékba függetlenül attól, sikeres érettségit és felvételit tesznek-e vagy sem.

Krisztinával szemben semmit nem bízott a véletlenre a Radnóti Miklós gimnázium végzős diákja, Doszkocs Tamás. – Már előre leadtam az igényeimet. Ajándékot és pénzt is kértem a családtól – mondta a fiú, aki előajándékként már ballagási öltönyét is megkapta szüleitől. Ez minden kiegészítővel együtt 35 ezer forinttal könnyítette a családi kasszát. – Ehhez még hozzájön a ballagási ebéd ára, amit otthon fogunk elkölteni. Nem azért, hogy ezzel spóroljunk, hanem mert túl későn ébredtünk és már egy étteremben sem tudtunk asztalt foglalni – mesélte.

Ajándékon felül

A szerenád, amitől a napokban lesz hangos a városi este, 20-30 ezer forintba kerül attól függően, busszal vagy lovas kocsival mennek-e énekelni. A ballagási öltönyért és kosztümért a diákok elmondása szerint 25-35 ezer forintot fizetett családjuk. Az éttermi ballagási menüért fejenként 1800-3300 forintot kérnek el a vendéglősök.

Csizmadia Judit, a Vedres István szakközépiskola 12/C-se egy ballagási ajándékában már most biztos. – Nemrég nyertem egy 25 ezer forintos jogosítvány-hozzájárulást az egyik rádiónál. Anyukámék ezt fogják kiegészíteni. Ez lesz az ő ajándékuk – mondta a lány. A hatalmas ballagási ajándékokkal kapcsolatban megjegyezte: egyik évfolyamtársának kubai út van beígérve. – Ehhez azonban sikeres érettségit is kell tennie az illetőnek – utalt arra, még ballagáskor sem szórják a gáláns szülők két kézzel a tengerentúli utazásokat. – Ha nagyon gazdag család lennénk, egy Honda Civic lenne a ballagási álmom. Mivel ez nem teljesíthető, egy hifi-rendszernek is örülnék. Ha minden ismerős csak ötezer forinttal járulna hozzá, már meg tudnám venni – végzett gyors számításokat a lány, aki elárulta, ballagási ebédjére huszonöten lesznek hivatalosak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szponzor nélkül nem megy

Szponzori támogatás hiányában elmarad az idei Dömötör-díjátadó gála Szegeden. A Májulás, a… Tovább olvasom