Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Többfunkciós piaccsarnok épült fel Kisteleken

Már fogadja a piacozókat a kisteleki Térségi Gazdasági Fejlesztő Centrum, közismertebb nevén a piaccsarnok, amit tavaly ősszel kezdtek el építeni, és néhány hete adtak át az árusoknak és a vevőknek.
Piac és oktatási épület Fotó: Segesvári Csaba
Az épület alsó szintjén többfunkciós, fűtött kiállítócentrumot hoztak létre, amit már birtokba is vettek a korábban a Széchenyi utcában áruló kereskedők. – Egy kisvárosban a piacnak a belvárosban a helye, ami fontos találkozópont az emberek számára – mondta Nagy Sándor polgármester.

Az 550 négyzetméteres fedett csarnokból egyébként jó időben az épület elé is kitelepedhetnek az árusok – a sátorral rendelkező kereskedők a csarnok melletti utcarészen kaptak helyet. Az emeletes építmény ezenkívül helyet ad egy-egy oktatóteremnek, számítógépes-, illetve nyelvi labornak is. A toronyba a Kistérségi Tanács munkaszervezete költözik majd, és itt lesz a regionális vállalkozásfejlesztési iroda, ahova a térség kis-, és középvállalkozói fordulhatnak tanácsért. Az irodában dolgozó alkalmazottak ingyenesen vállalják a különböző vállalkozások pályázatainak megírását is. A megkérdezett kistelekiek egyébként kivétel nélkül mutatósnak tartják az épületegyüttest, bár akad olyan is, aki szerint a csarnok nem áraszt igazi piachangulatot.

A majd százmillió forintos beruházás regionális forrásból, illetve tízszázalékos önkormányzati önrészből készült el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Illatos tananyag a Fodor Józsefben

Az ötvenéves jubileumára készülő szegedi Fodor József szakközépiskolában az élelmiszeripar szinte… Tovább olvasom