Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Tőgypörkölt és golyózápor a Partfürdőn

Szeged – Több száz nyugdíjas töltötte a napját jókedvű főzéssel, beszélgetéssel és sportfeladványokkal szombaton a Senior Center szervezésében. Megalakult a megye első petanque szövetsége is.
- Részvétel a fontos. Befújta szél. Benne volt, benne volt, ha benne marad, az a jó, neked magyarázzam? Na majd kigolyózunk! - biztatták egymást a Partfürdőn rendezett bográcsos főző- és sportnap résztvevői, akik elsőként kipróbálták a homokos strandon a francia golyójátékot, a petanque-ot. A Nyugdíjas Vidám Házasok, a postások, a mentők,  a bajtársi klub nyugdíjasai próbálták eltalálni a vasgolyókkal a karika közepére állított színes golyót. Még egy begipszelt karú asszony is rajthoz állt, mondván, úgyis a másik karjával lendít. Boros Gyula főszervezőt eltéveszteni sem lehetett, a Senior Center vezetője kapitányi sapkában, napszemüvegben vezényelt: megalakították a megye első petanque szövetséget, és egy szuszra ki is írták az első versenyt szeptemberre.

Nyugdíjasklubok versengtek a Partfürdőn. Fotó: Frnk Yvette (galéria)

Legjobbak

A Fő az egészség fesztivál legsportosabb klubja a Kereskedelmi Alkalmazottak Egyesülete lett, a legfinomabb sütemény díját a postás klub képviseletében Fejér Ferencné nyerte el, a legjobb ételért járó első helyet a Szegedi Nyugdíjas Egyesület szerezte meg a marhapörköltjével. A díj a vasárnap este 7-kor a városháza udvarán kezdődő Kávéházi dalok és nóták estjére szóló belépő.

A postások sztárok - vágták rá a másik játék színhelyén küzdő csapattagjai, melyik klubot is képviselik. Volt ott hullahopp karikapörgető verseny és talicskatoló futam, de amint a járgányba pillantottunk, megbizonyosodhattunk róla, lufikat tolni nem nehéz, csak lábbal kell bírni a kört. A bátrabbak egymást is beleültették a taligába, így nevetve ketten  teljesítették a távot. Közben az árnyékban rotyogtak a bográcsos pörköltek. Legnehezebb munkája talán a felszámolt műszaki dandár utolsó ellátó százada vezetésének adódott, Zombori József századparancsnok és Nagy Zoltán gulyáságyúban főzött 100 adag babgulyást füstölt csülökkel - a tűző napon.

Ottjártunkkor már a rántást hevítették és kézzel szaggatott csipetkét készítették elő. A Senior Center kapitánya tőgypörkölttel állt elő, az enyhén csípős, krémszerűen omlós étket lágy kenyérrel és zöld paprikával tudta fokozni. A Szegedi Nyugdíjas Egyesület marhapörkölttel indult, azt mondták, a jó színe és a jó paprika a biztos siker kulcsa, no és valószínűleg az az ötéves dinnyevodka, amivel a csapat koccintott rá. Birkapörköltet sem kerestünk sokáig, a vidám házasok 20 kilóból két bográcsban két különbözővel várták a zsűrit. Nyilván el is fogyott, mert 36 éhes száj sürgette a bírálóbizottságot. Zsótér Antal, az egyesített szociális intézmény igazgatója, Kiss Magdolna, a humán közszolgáltató iroda helyettes vezetője és Makó Mária, a Senior Center nyugdíjas munkatársa 12 csapat főztjét bírálta és legalább ennyi süteményt tesztelt. Azt egyhangúlag megállapíthatták, a hangulat elsőrendű volt, ezt a vendégségbe érkező gyálaréti klubosok is megerősítették.

Olvasóink írták

 • 5. CID 2013. augusztus 04. 10:09
  „Dzsamboriznak a nyuggerek, remek.”
 • 4. varadipal 2013. augusztus 04. 09:33
  „Az "Ezüst Évek" nyugdíjas klub nyári zöldborsós pulykaraguja volt a legjobb, akárkit is hozott ki a zsüri elsőnek.
  A Szegedi Nyugdíjasok Egyesülete marhapörköltje szenzációs volt. Minden szakácsnak és szervezónek köszönöm.
  Hiába a 40 fok meleg, ezekben az emberekben van élet, nem is akármilyen. Mindenki csupa mosoly, egyetemen kellene tanítani ebben a száraz hideg-rideg ecetes világban. Ismétlés más étlappal: 7-én.”
 • 3. Commander-V2 2013. augusztus 04. 00:40
  „De jó! Gratulálok a szervezőknek és persze Hajrá, MSZP!”
 • 2. TELSTAR 2013. augusztus 03. 17:45
  „Legalább használták valamire....”
 • 1. kzk 2013. augusztus 03. 14:53
  „HAJRÁ MSZP !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tini zsaruk Üllésen

Szitu van! címmel indítottak komplex programsorozatot Üllésen és Forráskúton a bűnelkövető vagy bűnelkövetés szempontjából veszélyeztetett gyermek- és fiatalkorúak segítésére. Tovább olvasom