Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Tőkés László: gyermekellenes világban élünk

Ötödik alkalommal tartották meg tegnap a Magyarok Karácsonyát Ópusztaszeren. Az ünnepségen Tőkés László kifejtette: fontos a befogadás, ugyanis gyermekellenes világban élünk, demográfiai katasztrófa fenyegeti a nemzetet.
Ötödik alkalommal tartották meg tegnap Ópusztaszeren a világ magyarságának jelképes közös karácsonyát. A Magyarok Karácsonyára a nemzeti történeti emlékparkba érkezett Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, Tőkés László európai parlamenti, valamint több megyei országgyűlési képviselő is.

– Hisszük, hogy ez a mostani alkalom hozzájárul a magyarok közötti szent kötelék megerősödéséhez – mondta köszöntőjében Kertész Péter. Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark ügyvezető igazgatója hozzátette: ebben az esztendőben neves és hiteles politikusok által szeretnék megszólítani a magyarokat, ugyanis, mint fogalmazott, „felelősek vagyunk minden nemzettársunkért".Latorcai János beszédében emlékeztetett: a rohanó világban „a munka, a bevásárlás, az ajándékok kiválasztása lett a meghatározó", elfelejtve az ünnep értelmét. A közösséghez tartozás fontosságát hangsúlyozva elmondta, a múlt ismerete erősíti a társadalmat. A Feszty-körképpel kapcsolatban megjegyezte, a képnek nincs „se jobb, se bal oldala, érezhető, hogy történelmi őseink ereje és tudása óvó burokként vesz bennünket körül".

A Magyarok Karácsonyára meghívott Tőkés László lelkész, európai képviselő úgy vélte: – A keresztény Európa vállalására van szükség, amit egyre többen provokatív módon megtagadnak. Európa ma nem szól másról, csak a gazdasági válságról, a külsőségekről – mondta. Tőkés László hangsúlyozta, befogadóvá kell válni, ugyanis demográfiai katasztrófa fenyegeti nemzetünket. Gyermekellenes világban élünk – fogalmazott a lelkész.

Az ünnepségen B. Nagy László kormánymegbízott és Magyar Anna, Csongrád megye közgyűlésének elnöke mondott még köszöntőt, a Himnusz és a Székely himnusz eléneklése után a résztvevők közösen tekintették meg a Feszty-körképet.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. X_Y 2012. december 16. 20:26
  „37. kontrapista 2012.12.16. 15:10

  "népszavazás által választott testület,"

  Népszavazás..LOL :) Csak jól kiválogatta a fidesz hogy kik "népszavazhatnak".

  "magyarázni ezt a tényt olyan perszónának, akiknek fogalmuk sincs"

  Nem megy neked ez a magyar nyelv... egyeztetni kell a mondaton belül. De neked ez magas. Google translate-tel írogatsz szerbecske?”
 • 35. kontrapista 2012. december 16. 15:10
  „33.X_Y
  Az Erdélyi Nemzeti Tanács és a délvidéki Magyar Nemzeti Tanács is népszavazás által választott testület, de minek is magyarázni ezt a tényt olyan perszónának, akiknek fogalmuk sincs a határon túli történésekről.
  Emlékezz csak, mit is mondott Lenin elvtárs : tanulni, tanulni és újra csak tanulni ! Ezért igyekezz, még nem késő !!!”
 • 34. macs 2012. december 16. 14:17
  „Olyan jó olvasni a pusztuló, öregedő társadalomért aggódókat. Annyira el vannak keseredve, hogy fogy a népesség, csak a megoldásról nem beszélnek. Annyiszor elmondják, hogy egyre kevesebb jövendő járadékfizető születik, de arról miért nem beszélnek, hogy milyen körülmények közé születnek majd a gyerekek? Lesz munkájuk, és ha lesz milyen lesz? Közmunka vagy magas hozzáadott értéket előállító?
  Lehet szidalmazni a karrierista nőket, akik nem vállalnak gyereket, de arról miért nem beszélnek, hogy egy gyerek felnevelése mibe kerül? És kérem, hogy senki se jöjjenek azzal, hogy anyagiasan gondolkodom!”
 • 33. joy 2012. december 16. 08:14
  „Tőkés úr téved.
  Emberellenes világban élünk, az ellenséges orbány prolitika okolható a demográfiai katasztrófáért.
  Még azokat is elüldözik itthuról, akik megszülettek, és tovább vinni lennének képesek a nemzetet.
  Csak szlogenek röpköznek a szeretetről, miközben gyűlöletet szítanak, rágalmaznak, és a 7. bőrt is lenyúzzák rólunk, csak a gazdagok gazulhatnak szabadon.”
 • 32. X_Y 2012. december 15. 17:53
  „Milyen érdekes hogy Tőkés elvtárs itt osztja a hülyeségeit, a otthon meg utálják mint a kutyapiszkot...

  "7. kontrapista 2012.12.15. 09:10
  6.roxper
  " Nem véletlenül utálják kint is ezt a napraforgó töketlent ! "
  Olyannyira, hogy az Erdélyi Nemzeti Tanács elnöke "

  Ja gründolt magának egy gittegyletet és kinevezte magát elnöknek...Hát szerb elvtárska ez a lefety megint csak téged minősített... :)”
 • 31. seheresezade 2012. december 15. 16:30
  „Melleki Puspokutanzat:Felig szorostallpu,felig magyar,Otthon osztd az eszt ami neked is hianyzik.A tegezodes azert :Mert te is mindenkit a baranykaidnak nevezel,Vagod Orok VESZTES!!!!!!!”
 • 30. ferike75 2012. december 15. 16:28
  „koszi de nem kerunk a lelkeszek okoskodasabol.tokes pofazni azt tud.”
 • 29. gondolom 2012. december 15. 16:12
  „Gyerek vállalás ma már csak úgy mehet felelőssen ha ,meg vannak az anyagiak is.Albérletbe,szülőknél két szobába ez ma már nem megy ,más világ van. Könnyen beszél az aki pénzzel jól el van látva,habár ott van a legkevesebb gyerek.Tőkés ne itt dumáljon,s főleg ő ne beszéljen a család szeretetről,rossz híre van.Beszélte volna meg a hazudós barátjával Orbánnal ,hogy jobb gazdasági politika lenne a családoknak is jobb lehetne,de evvel a lopos bandával ez nem megy.”
 • 28. vári 2012. december 15. 15:47
  „Megjegyzem, nem azzal van bajom, hogy foglalkoznak a kérdéssel. Mert fontos.
  Sem azzal, hogy meg kell húzni a nadrágszíjat. Ennek fontos célja van. (Bár ennek mikéntjével itt-ott azért vitatkoznék.)
  De a (családos) nők helyzetéhez való hozzáállás egyszerűen tragikus, és hosszú távon erősen kontraproduktív. Így nem lehet a gyerekvállalás felé terelni.”
 • 27. vári 2012. december 15. 15:31
  „Ja, és jelentessünk meg cikkeket női magazinokban arról, hogy a "karrier" idegbeteg ronccsá teszi a nőket, meg fátyolos szemű celebanyukákról, akik - szigorúan miután szembesültek korábbi életmódjuk hedonista mivoltával- rájöttek, hogy a (sok) gyermek az élet értelme.
  Dobjunk be egyházi személyeket, akik ugyanezt jól megszakértik, és terjesszük ki az általuk megfogalmazott érték- és elvárásrendszert mindenkire, mert ebben az országban ugyebár mindenki hívő keresztény.”
 • 26. vári 2012. december 15. 15:24
  „De persze erkölcsi erkölcsi dörgedelmekkel operálni sokkal egyszerűbb és olcsóbb.”
 • 25. vári 2012. december 15. 15:21
  „dodoni
  Első körben azokkal kellene foglalkozni, akik kevesebb gyermeket vállalnak a tervezettnél. Ugyanis, bármilyen meglepő, vannak ilyenek, elég sokan. Vajon miért jutnak arra a döntésre, hogy bár szerették volna, mégsem vállalják az n-ediket?”
 • 24. vári 2012. december 15. 15:17
  „dodoni

  Aha. Szinglihordák, fogyasztóiőrület-karácsony, plazmatévégyerekhelyett, blablabla.

  A kormány stratégiája a népességfogyás megállítására a következő: idomítsuk vissza a (kisgyermekes) nőket a fakanál mellé - csorbítsuk a kismamák munkaerő-piaci lehetőségeit, vegyük el tőlük az őket eddig megillető védelmet, zárjuk be a bölcsődéket, akkor majd otthon maradnak, és mert nem tudnak mit kezdeni magukkal, unalmukban/bánatukban szülnek még egyet (vagy többet). Adjunk nekik 25 ezres gyest, és dörgöljük az orruk alá, hogy mit pattognak, máshol ennyi sincs.
  Nem ám azon dolgozni, amit a skandináv államok már elértek, hogy: részmunkaidő, távmunka, home office. Munkamegosztással kapcsolatos szemléletmód adaptálása a jelen helyzethez, életmódhoz, igényekhez.

  De majd az ajtódísz, az segít.”
 • 23. marieklein 2012. december 15. 15:16
  „20. Tivadar 2012.12.15. 12:46

  a FÖLDÖN van túlnépesedés. sokan vagyunk.

  Magyarországon pont elegen vagyunk, csak nagyon kevesen tartunk el nagyon sok embert.”
 • 22. baba60 2012. december 15. 14:04
  „Miről dumál Tőkés? A keresztény európát mindenki úgy és akkor tagadja meg amikor akarja. Romániába ossza az észt. Mi nem élünk gyermekellenes világba, csak felelősséggel gondolkodunk, hogy tisztességgel fel tudunk-e nevelni 5-10 gyereket? Hát a mai világba nem, lassan már 1-2 gyereket is alig. Vagy ujjat mondok Tőkésnek?”
 • 21. dodoni 2012. december 15. 13:41
  „17.

  "a mi kulturánkat ismerik meg de a lényeg A MI GYEREKEINKNEK TEREMTIK MEG A NYUGDIJAT"

  De nagyon téved ez az osztrák ismerős! Érvelése ugyanabból a lealjasodott szellemiségből ered, mint a többségé, minálunk. A török vendégmunkások öt-hat gyereke nem csak az osztrák egykéknek teremt nyugdíjalapot, hanem a sajátjuknak is. És nem kell különösebben nagy matematikusnak lenni ahhoz, hogy az ember rájöjjön: egyik oldalon öt-hat gyermek, a másikon meg egy. Kié a jövő? Nos, az erkölcsi lealjasodást az jelenti, amikor egy közösség már nem gondolkodik közösségi jövőben csak egyéniben. Mert az csak addig tart, amíg az egyén fel nem fordul. Viszont az idáig tekintő szemlélet pusztító önzésre nevel.”
 • 20. Tivadar 2012. december 15. 12:46
  „17.spiler 2012.12.15. 11:30

  Teljesen igazad van.”
 • 19. Tivadar 2012. december 15. 12:44
  „15.marieklein 2012.12.15. 10:52

  Tulnepesedes ?? Szerinted Magyarorszagon vagy Europaban tulnepesedes van ??”
 • 18. papika56 2012. december 15. 11:43
  „12. Ha anyagi háttér nincs--akkor ide a DM be írogatnak családok ..segítségért ! Aki nem tudja etetni..ruházni..taníttatni a gyereket ..meg albérletbe él az ..NE SZÜLJÖN !!!!
  Te 40 évesen ..gondolom nem a O.ról indulsz, van háttered.
  De egy mai fiatal : se munkahelye, se lakhatása nincs ....hova szüljön ???A nagyszülőknek ?? Normálisan gondolkodó ilyet NEM tesz !”
 • 17. spiler 2012. december 15. 11:30
  „Osztrák ismerős mondja...sokkal jobb a TÖRÖK vendégmunkás mint ti magyarok,4-6 gyerek is születik egy családban,itt tanulnak,a mi kulturánkat ismerik meg de a lényeg A MI GYEREKEINKNEK TEREMTIK MEG A NYUGDIJAT.../egyszerü taxis az ismerős ,mint kiderült 1956-ban ment ki,de mivel magyar neki is csak 1 gyereke van/”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Januárig nyújtható be a pályázat a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatói posztjára

Január 2-áig nyújtható be a pályázat a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatói posztjára a kormany.hu-n és a szegedi önkormányzat honlapján olvasható kiírás szerint. Tovább olvasom