Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Tőlünk tanultak a németek

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint a cottbusi kézműveskamara együttműködésében tíz német szakmunkástanuló töltött három hetet különböző szegedi vállalkozásoknál.
A péknek, szakácsnak, húsipari szakmunkásnak, autószerelőnek, fodrásznak illetve fogtechnikusnak készülő tanoncok tapasztalataikról beszámolva, valamennyien vendéglátóik kedvességét említették első helyen. Aztán a tanultakat. Főleg amit kézügyességben, az egyes munkafázisok finomságainak elsajátításában szereztek meg. A magasabban automatizált Németországban ezek az aprólékosabb munkafolyamatok már alig találhatók meg. A szegedi vállalkozók is elismeréssel nyilatkoztak vendégeikről, fegyelmezettségüket, tanulékonyságukat emelték ki elsősorban, s megjegyezték: a német diákok természetesnek vették, hogy a gyakorlati időt munkával töltsék ki.
A német képzőhelyeken hosszabb ideje általános törekvés, hogy a szakmunkástanulóknak a hároméves képzési idejük alatt legyen lehetőségük külföldön is tapasztalatokat, gyakorlatot szerezni, más mentalitást is megismerni. Hasonlót szeretne a Csongrád megyei kamara is, a cottbusi kapcsolatot felhasználva keresi a pályázati forrásokat az itteni szakmunkástanulók külföldi gyakorlati képzéséhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmilliók útját vizsgálják

Tanúként hallgatta meg a rendőrség annak a cégnek a vezetőjét, amely az M5-ös autópálya nyomvonalán… Tovább olvasom