Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Tombolt a vihar Csongrádban is

Hétfőre virradóra az igen erős, orkán erejű szél az ország több részén gondokat okozott – vastag ágakat, fákat csavart ki a szél Csongrád megyében is.
Csongrád megyét sem kerülte el a hirtelen jött szél. A meteorológiai állomás regionális központjától kapott információink szerint óránként 86 kilométeres sebességű szél tombolt. A viharos idő vasárnap este érkezett és tegnap estig tartott.

Több esetben is riasztották a tűzoltókat. Szegeden két fa dőlt az úttestre, az egyik Petőfitelepen, a Duda utcában, a másik pedig Rókuson a Bodzafa utcában. A tűzoltók a riasztás után néhány perccel érkeztek a helyszínre, majd a fákat feldarabolták ezzel megszüntetve a forgalmi akadályt.

Havazás

Skandinávia északi területein, különösen Lappföldön már egy hete tart a kemény tél. Az időnként mínusz 15 fokos hajnalok mellett sokfelé esett hó, a legnagyobb hó vastagsága eléri a 30 centit. Magyarországon csütörtökre mutatnak havazást az előrejelzések.

Mindkét esetben a művelet körülbelül egy órát vett igénybe. A Kossuth Lajos sugárútról többen jelezték az illetékeseknek, hogy az ott lévő nyárfák balesetveszélyesnek tűntek a viharban, de itt komoly gond nem volt. A Szent István téren a víztorony zászlórúdja meghajlott.

Makón, vasárnap este a Deák Ferenc utcában egy platánfa 25-30 centiméter átmérőjű ága szakadt le, három emelet magasból és betörte az egyik lakás ablakát. A Ruzsát és Üllést összekötő úton is kidőlt egy fa. A katasztrófavédelem ügyeletese szerint nagymértékű anyagi kár nem keletkezett a megyében.

Tegnap 10 fokos maximális hőmérséklet mellett egész nap erős széllökések voltak. A déli, kora délutáni órákig többfelé viharos lökések kísérték az északi, északkeleti szelet, óránként megközelítőleg 60-75 kilométeres sebességgel. A széllökések estére alábbhagytak. Az előrejelzés szerint ma reggelre a száraz levegő gyorsan lehűl, többfelé számítanak fagyra. Holnaptól további lehűlés várható egészen péntekig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megrendülve emlékeznek a szegediek Gregor Józsefre

Zarándokhellyé változott szombaton és vasárnap a Széchenyi tér, ahol a városháza előtt két napra… Tovább olvasom