Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Top 3: Csomor, Makai és Martonosi

Szeged - Három, Csongrád megyében különböző bűncselekményeket elkövetett férfi is felkerült a magyar rendőrség által először összeállított és nyilvánosságra hozott száz legkeresettebb bűnöző toplistájára.
A rendőrség honlapján közzétették a körözési Top 100-at. A legkeresettebb bűnözők közül hárman Csongrád megyében követtek el különböző bűncselekményeket. A kiskunmajsai Csomor Ferencet a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság fegyveres rablás miatt 2002 óta körözi, abban az évben már szerepelt a lapunk által először közzé tett bűnözői Top 10-ben. Az 1966-ban született férfi bűntársával még 2001. április 5-én kirabolta a ruzsai takarékszövetkezetet, zsákmányuk több mint egymillió forint volt. Társát már elfogták.

A másik kettő is állandó szereplője a lapunk által időközönként közzétett legkeresettebb bűnözők megyei toplistájának. Makai Józsefet nem a rendőrség, hanem 2003 óta a Csongrád Megyei Bíróság büntetés-végrehajtási csoportja körözi. Az 1960-ban született hódmezővásárhelyi férfit orgazdaság miatt elítélték, de nem vonult be a börtönbe.

Telefontanú és a 112

A rendőrség kéri, hogy aki bárkit felismer a toplistán látható bűnözők közül, vagy tudja, hol rejtőzködik, hívja a Telefontanút (06-80/555-111) vagy a 112-es telefonszámot.

A harmadik „megyei", az 1969-es születésű Martonosi Attila a rendőrség szerint 2005 áprilisában Szegeden társával megvert egy férfit, akit bezártak saját lakásába és nem engedték ki.

A legkeresettebb bűnözök között a legfiatalabb egy nő, az 1991-ben született Nyári Nikolett. A legfiatalabb férfi pedig a nála három évvel idősebb Kaszás Róbert. Érdekes, hogy mindkettőjüket a Győri Rendőrkapitányság keresi, tavaly óta nem akadnak a nyomukra.

A toplista legidősebb tagja is nő, Horváth Rudolfné (Németh Rozália) 1937-ben született, az asszonyt 2000 óta nem találják. A legidősebb férfit, az 1939-es születésű Farkas Józsefet két bíróság és egy rendőrkapitányság 2003 óta szeretné rács mögött látni.

A legkeresettebb 100 bűnöző többsége férfi, köztük a nevük alapján 12 külföldi, továbbá 11 a nő. A toplistán valószínűleg a legismertebb a móri bankrablással egykor összefüggésbe hozott, és a zálogházi rablássorozat miatt keresett 29 éves Farkas Róbert. Róla öt éve nem lehet tudni, hogy hol van.

Hiányos tabló

A bűnös tablón csak a körözöttek neve, fényképe és születési éve szerepel, illetve még az is, hogy ki adta ki ellenük az elfogatóparancsot. Pedig a közvéleményt érdekelheti, hogy a rendőrség kiket tart veszélyesnek, és azok mit követtek el. A lista nem is rangsorol, a száz legkeresettebb bűnöző nevét ábécérendben tették közzé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden él a legfiatalabb makettépítő mester

Szeged - Több hónapig is elbíbelődik egy-egy makett készítésével a szegedi Vrbovszki Áron, aki… Tovább olvasom