Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Topmenedzserek szedték a szemetet

Negyven zsák szemetet szedett össze Szegeden tegnap két óra leforgása alatt egy lelkes társaság, köztük a Szilánk cégcsoport vezetője, Varga Gusztáv, aki nemrégiben lapunkban a milliárdosok listáján is szerepelt.
A leggyorsabban Varga Gusztáv, a Szilánk cégvezetője haladt a fekete zsákkal Fotó: Segesvári Csaba
Három tucat ember hajlongott tegnap délután Szegeden, az árvízi emlékmű és a Novotel közötti partszakaszon, kezükben fekete műanyagzsákkal. Szemetet gyűjtöttek, mert elegük lett abból, hogy a Tisza-part belvárosi szakasza szemetes.

A kezdeményezés a Szilánk cégcsoport kommunikációs vezetőjéé, Sipos Aurélé volt, aki úgy gondolta, bárki rá tud szánni egy-két órát arra, hogy megszépüljön a Tisza-part. Nem kellett messzire mennie, amikor partnert keresett, mert az Oskolás Intézet Kft. már többször szervezett ilyen akciót, igaz, diákokkal. Az az Oskolás Intézet, amely kidolgozta a Tisza főutca című projektet, az elkövetkező időszak nagy turistacsalogató látványosságát. Iskolákat pedig nem volt nehéz találni a szemétszedéshez, de most célzatosan több tanár jött, mint a diák, úgy a Waldorfból, mint a MIOK-tól. Schilsong János, az Oskolás Intézet vezetője azt mondta, meg akarták mutatni, ha „valaki ezt rendszeresen megtenné", nem lenne szükség ilyen akciókra.

A csapat a Belvárosi híd lábánál találkozott és rögtön ketté is vált. A Novotel felé hajlongva közelítő, kesztyűs, zsákot szorongató férfiak közül a leggyorsabban Varga Gusztáv, a Szilánk cégvezetője mozgott. Az a topmenedzser, aki nemrégiben a milliárdos vagyonnal rendelkezők régiós listájára is feliratkozott. Varga elmondta, városvédő magánemberként vett részt az akcióban. A nyáron családjával, kollégáival többször lement a vízpartra, és szomorúan konstatálta, hogy a Tisza-part nem éppen a város dísze.

A Waldorf filozófiájának alapja, hogy a gyerekeket a város- és környezetvédelemre tanítsa. Természetes volt, hogy a hívó szóra azonnal jönnek – mondta Hevesi Mihály igazgató. A felsőfokú szakképzéssel foglalkozó MIOK-tól a tagiskola két vezetője, Kovács Gergó Veronika igazgató és helyettese, Kendik Renáta úgy fogalmazott: ez egy életszerű helyzet, ezért magukkal hozták a diákokat is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi újoncok a képviselők között

Hét újonc került be a negyvenkét tagú szegedi közgyűlésbe. Hatan a jobboldali pártok támogatásával,… Tovább olvasom