Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Torgyán József újra csatasorba áll

Szeged - A mérleg nyelvének szerepére készül Torgyán József, ezért újra csatasorba áll – a Megújuló Magyarországért Mozgalom elnöke erről szombaton beszélt Kiskundorozsmán körülbelül száz ember előtt.
A Megújuló Magyarországért Mozgalom elnökeként tartott gyűlést Torgyán József a kiskundorozsmai művelődési házban szombaton délelőtt. Hallgatósága a kapuban várta az egykori kisgazdavezért, majd összesen körülbelül százan ülték végig az ötvenperces szónoklatot. Pancza István egykori FKGP-s országgyűlési képviselő szerint azok a kisgazdák jöttek el, akik szeretnének tenni a hazáért.

– Formálódik egyfajta nemzeti összefogás – biztatta a közönséget Torgyán, majd falurombolásról, rabszolgasorban élő munkásokról és a konzervatív keresztény tábor folyamatos megaláztatásáról beszélt. Szerinte gyökeres változásra van szükség, ám ez a jelenlegi parlamenti elittől nem várható.

A mozgalom elnöke megérkezik Dorozsmára. A hívek már nagyon várták Torgyán Józsefet.
Fotó: Schmidt Andrea

– Hetvenöt éves elmúltam, de újra csatasorba kell állnom. Tudásomat a magyar nemzet szolgálatába állítom, de önök nélkül semmi vagyok – lelkesítette a közönséget. A beszéd nagyrészt a múltról és a szomorú jelenről szólt, de a mozgalom elnöke két mondatban kitért a konkrét célokra is: új alkotmány, kevesebb parlamenti képviselő és kétkamarás parlament. Torgyán úgy gondolja, hogy az „SZDSZ 2010-ben hátba fogja szúrni az MSZP-t", addigra a konzervatív keresztényeknek létre kell hozni az új erőt.

Ocsú, búza, Amerika

A Megújuló Magyarországért Mozgalom elnöke úgy gondolja, hogy aki nem tudja az ocsút a búzától elválasztani, az ne menjen szavazni. A magyar népre ugyanis jobbról és balról is zúdul a hazugság, de a magyarok – szemben például az amerikaiakkal – ha akarnak, tudnak a sorok között olvasni.  
A szónoklat után a közönség kérdezett, szóba került, ügynök volt-e Torgyán („nem tudtak beszervezni, kedves kérdező, ezt mondja meg az MSZP-ben!") és hogy „Orbán Viktort Gyurcsány Ferenc tartja életben, mert aki csak ránéz a jelenlegi miniszterelnökre, inkább a Fidesz elnökét választja".

Később a sajtó érdeklődésére Torgyán József közölte: arra számít, hogy a következő választásokkor ha nem is kormányerőként, de a parlamentbe jutnak, és ott a mérleg nyelvének szerepét játsszák. A közönséggel kapcsolatban megjegyezte: a mai letargikus hangulatban már nem lehet izzó hangulatú politikai gyűléseket tartani.Olvasóink írták

 • 9. anonym 2008. február 26. 16:25
  „met
  Te kiírtanád a saját néped !Isten mentsen meg az ilyen emberektől !
  Remélem nem kereszténydemokrata vagy !
  Mielőtt vezetőnek jelöltetnéd magad ,tanulj meg helyesen írni .
  " és "-sel nem kezdünk mondatot !
  " lője " 1 j !
  " lesz " 1 " s " !”
 • 8. Miszter iksz 2008. február 25. 21:34
  „Ja ne már nem kérünk a Jóska bából! Vagy kellene egy kis Chilei cseresznye még! Elég volt az ő áldásos politikájából,meg belőle is! Monnyon le! :)”
 • 7. narvál 2008. február 25. 21:31
  „Már attól féltem, nem tanulta meg a nép a leckét és újra ráharapnak Torgyán horogjára, de úgy látom, vannak emberek már, akik elég jól átlátnak a szitákon... Torgyán csak el akarja vonni a szavazatokat, ez világos.
  Választás körüli időpontban megannyi kis pártocska kerül elő szavazat-elvonás céljából, amikor leszerepelnek, eltűnnek a láthatárról. Örülök hogy ezt már ennyien észreveszik és számontartják!”
 • 6. met 2008. február 25. 20:52
  „És DOROZSMÁN nem volt senkinek puskája,hogy agyonlőjje azt a barmot.EBBEN AZ ORSZÁGBAN SOHA NEM LESSZ REND ADDIG AMIG 1 KOMMUNISTA IS ÉL. Az a baj,hogy az ország fele az a másik fele meg szegény. JA SZERDÁN EMELIK A BENZINT.”
 • 5. sevenof9 2008. február 25. 12:52
  „epp most neztem meg a best of 7of7 2000-1 dvdt. abban az van,hogy ugyan 98-ban nem vallottak be jelentos vagyont,azert egy 400 nm2-es villat sikerult a sztarugyvedkedesbol, a sztarprimadonnaskodasbol es a dokumentumokbol osszekaparaszni.
  es mi volt a valasz? senkinek semmi koze hozza.”
 • 4. El Nyomottka 2008. február 25. 10:00
  „torgyán egy jelenség, de ha a magyar nép ismét lesz akkora marha, hogy hisz ennek a baromnak és bejuttatja a parlamentbe, akkor én is szedem a sátorfámat és itthagyom ezt az idióta országot.”
 • 3. Kért Elek 2008. február 25. 07:17
  „T. sevenof9 !

  Szomorúan olvasom soraid, megbántasz vele egy sztár ügyvédet, és egyuttal megbántod a sikeres primadonnaként tisztességes gázsit kapó feleségét is. Azt a kis putrit amiben laknak pedig ezen jogos járandóságokból építették, / vagy nem így volna????? /.
  De aki mást mond az azonnal mondjon le.”
 • 2. Zsolt 2008. február 25. 06:31
  „Építsük be a szocialista pártba ! Hátha azt is szétzülleszti !
  A kisgazdapártot sikerült !
  Hajrá cseresznye !”
 • 1. sevenof9 2008. február 25. 05:34
  „Jozsi bacsi!

  Mar csak te hianyoztal nekunk,mint megvaltonk,megmentonk es a nilus ajandeka. nagy divatja vagyon mostansag a retronak,ebbe az iranyzatba kiskegyed is belefer.
  hogy all a villa? kenyelmesen berendezkedtek? elfogyott a csilei cseresznye importjabol felretett penzmagvacska es most kell meg egy kis morzsenyka? ejnye no.

  ennyi kuldetestudattal biro embert. es mind a magyarsagert aggodik. akkor nem aggodtal urambatyam,mikor kormanyon voltal? marha csak elohozzuk a multat.
  javaslom,hogy mielott komoly karrierbe kezdesz es kiolvasztod magad a" politikai hulla-exhumalni tilos" feliratu koporsobol,konzultalj grespik urral es csinaltass dns-vizsgaltot. ha csak 8-szor csavarodik a dnsed a sirius korul,akkor surgosen huzzal vissza a kgb-be meg gey kis kikepzesre. a csilei parasztok csokoltatnak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csütörtökig tart a tavasz

Áprilist idéző hőmérséklet kényeztetett el bennünket a hét végén. Tegnap Szegeden hivatalosan 17 fok… Tovább olvasom