Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Toroczkai: Budaházyt feldobhatták

Szeged - Toroczkai László összefüggést lát a nemzeti radikálisok múlt vasárnapi szegedi tanácskozása és Budaházy György szerda délutáni elfogása között.

A delmagyar.hu csütörtökön délelőtt útban Budapest felé érte el Toroczkai Lászlót, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) tiszteletbeli elnökét, aki éppen egy sajtótájékoztatóra igyekezett, amit 11 órakor tartottak Budaházy György szerda délutáni őrizetbe vétele kapcsán.

A szegedi származású "mozgalmár" elmonda: összefüggést lát a nemzeti radikálisok múlt vasárnap tartott szegedi tanácskozása, illetve Budaházy György elfogása között. Mint azt a delmagyar.hu korábban megírta: június 14-én többek között Budaházy is részt vett azon a rendezvényen, ahol a hazai szélsőjobboldali szervezetek a szorosabb együttműködési szándék kapcsán ültek le tárgyalni.

Toroczkai hozzátette: Budaházy június 27-re szervezett volna tüntetést a Venyige utcai büntetés-végrehajtási intézet elé, ahol a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadítási Hadsereg nevű radikális szervezet öt tagját tartják fogva - ennek is köze lehet a Toroczkai által rejtélyesnek titulált őrizetbe vételhez. Toroczkai László érdekesnek vélte azt is, hogy a radikális fiatalok bár már több mint egy hónapja vannak börtönben, mégis csak most hozták szóba Budaházy György nevét.

Nem hivatalos értesülések szerint a Magyarok Nyilai egyik letartóztatott tagja vallomásában említette Budaházy nevét, akit most terrorizmusal és merénylet előkészítésével vádolnak. Toroczkai szerint a rendőrség vádalkut ajánlot, így "dobták fel" az Erzsébet híd 2002-es elfoglalásának egykori szervezőjét.

Lapértesülések szerint Budaházynak két budapesti üzletében, majd diósdi otthonában is házkutatást tartottak a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai. Azt egyelőre nem tudni, hogy hol vették őrizetbe szerda délután. A Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője egyelőre nem akart nyilatkozni az ügyben.

Toroczkai László szolidaritást vállal harcostársával. Mint mondta: a nemzeti érzelmű szervezetekkel együtt egy óriástüntetést szervez az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium elé. - Azt szeretnénk elérni, hogy amnesztiát kapjon minden nemzeti radikális érzelmű állampolgár, akiket 2002 óta koncepciós perekben hurcoltak meg - mondta Toroczkai.

Gyanú

Budaházy Györgyöt, az elmúlt években tartott több kormányellenes és radikális megmozdulás szervezőjét most a Központi Nyomozó Főügyészség azzal gyanúsítja, hogy két évvel ezelőtt egy csoportot hozott létre és vezetett azzal a céllal, hogy országgyűlési képviselők elleni támadásokkal – azokat megfélemlítve – befolyásolják a parlamenti döntéseket.

Az ügyészség vezetője, Keresztes Imre az MTI-vel azt közölte: Budaházyt „állami szerv kényszerítése céljából fegyverrel kapcsolatos, közveszélyt okozó bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekménnyel", valamint „robbanóanyag és robbantószer készítésével elkövetett robbanóanyaggal visszaélés bűntettével" gyanúsítja. Ez utóbbit – az ügyészség szerint – felbujtóként követte el. Kétrendbeli emberölés előkészületével is gyanúsítják, mert a gyanú szerint Budaházy György utasítására hajtotta végre az egyik bűntársa a Hiller István családi háza elleni lőfegyveres támadást, illetve az ő utasítására dobtak Molotov-koktélt 2007. decemberében Kóka János épülő házára.

Olvasóink írták

76 hozzászólás
 • 76. KaszaOne 2009. június 24. 11:47
  „moderálva”
 • 75. KaszaOne 2009. június 24. 11:45
  „moderálva”
 • 74. KaszaOne 2009. június 23. 15:17
  „Tüntetés lesz Budaházyért!
  Gyertek ti is...........<moderálva>”
 • 73. p3tru 2009. június 21. 00:51
  „budaházaynak 3 év sitt, ezt érdemli!
  az utcán meg le kell verni az ilyen gyikköcsögöket

  a cigók meg ugyanolyan gyerekek, mint én!... egy banda

  legyeb szabadsáv, höség meg a testvér is ég.......
  slobodipe, prahlipe, egalipe
  SZABADSÁG TEZSVÉRISÉG EGYENLŐSÉG”
 • 72. ditta79 2009. június 20. 12:41
  „aki rongál és gyilkosságot tervez az írtja a MAGYAROKAT!
  Egy bűncselekmény az bűncselekmény-hogy jön ide a politika meg ki mit mond stb?
  Csak egyszer szeretnék egy konkrét esetet hallani GY.F. vagy a többi politikus mikor ki ellen követett el
  bűncselekményt?
  Csak egyet írjon már valaki!”
 • 71. Hmmm... 2009. június 20. 11:59
  „Remelem a nyomozok a ferike es a parasite csurheje ellen is nyomozast folytat. Igazabol ok a Magyar hoherjai! Igaz ok nem autot rongalnak, hanem a magyart irtjak tuzzel-vassal. Gondolom "apatfalvifaszagyerek" on is rajuk szavazott a tobbi felrevezetett mafla kis egerrel egyutt? Kituno!”
 • 70. apátfalvifaszagyerek 2009. június 20. 00:34
  „A békés tüntetés megengedett, amely úgy jön létre, hogy bejelentik előtte. A randalírozás, barbárkodás, a pusztítás viszont nemhogy nem megengedett, de tűzzel-vassal irtandó. Kissé pipa lennék, ha mondjuk az én kocsim szélvédőjét rúgná be egy "nagymagyar". (betöltekezett vadállat)”
 • 69. flexsnake 2009. június 19. 23:13
  „68. ha más lenne a zászló már régen béke lenne. De van egy 100-200 fős elborult elme akiknek a börtön flóráját kellene színesítenie, ehelyett 10éve lett magyar. Addig hol voltak? Csak nem pártkönyvvel szaladgáltak?”
 • 68. flexsnake 2009. június 19. 23:09
  „59. demokráciában erőszakot kizárólag az állam gyakorolhat. Az önbíráskodás súlyosabb bűn. Egyik bűn nem mentesíti a másikat.”
 • 67. k.elvis 2009. június 19. 22:09
  „dblaci.Ezeknek hiába magyarázod,hogy ki az ellenség,nem értik,vagy nem akarják megérteni.Majd talán akkor felfogják,ha a bank viszi a lakásukat,elvesztik az állásukat,az Országházon másik zászló lesz,stb.”
 • 66. ditta79 2009. június 19. 21:00
  „kockakővel egyébbel rendőrt, másik embert dobálni bűncselekmény...ha már lelkiismeret hiányzik...de büntetés mindenképp van...a MAGYAROKÉRT értünk!”
 • 65. mag 2009. június 19. 20:58
  „BENT MÁR VÁRNAK A TESTVÉREIM ÉS MEG FOGNNAK KU....”
 • 64. Hőbörödött 2009. június 19. 20:48
  „A tanítvány kezdte felülmúlni a mesterét. Terhessé vált, túl sokat tud. Egy kicsit rá kell ijeszteni, amíg újból rendes provokátor nem lesz.”
 • 63. garbon 2009. június 19. 20:46
  „Mindnyájan erre a sorsra juttok előbb vagy utóbb. Nem lehet ebben az országban következmény nélkül randalírozni tőrni zúzni. Mindenkinek benyújtják a számlát amelyett ha akarod ha nem ki kell fizetni.”
 • 62. ditta79 2009. június 19. 20:45
  „ha valaki macskakő dobálás helyett dolgozik az nem nyomorog+nem teszi tönkre másnak a keze munkáját!
  nem volt ez semmire sem reakció, hiszen nem népirtás hazaárulás kifosztás nem történt, legalábbis nem most!
  egyébként meg az mocskolja be a kokárdát a nemzeti zászlónkat aki másoknak kárt okoz,tör zúz,tüntet,megtámad embereket-szégyen...”
 • 61. dblaci 2009. június 19. 20:29
  „Zeppelin, nem röhelyes, hanem röhejes. Tudom nehéz nyelv a magyar, de azért meg lehet tanulni. Olvasd el az előző hozzászólásomat. Vannak tüntetések, utcakövek is repülnek néha. De miért?? Jóember, ez a fő kérdés, ezek mind reakciók, a valódi terrorra, a népirtásra, a hazaárulásra, a kifosztásunkra.

  Most örülnek a magyarok, hogy csak 20-25% az mszp támogattottsága. Hát én sírok, minden negyedik embernek ez tetszik? Ez teljesen rendben van, hogy szégyenszemre az eu csicskásai, utolsó koldusok lettünk? Nem kell, hogy magyarkodjon, aki nem akar, ne hordjon kokárdát, meg rendes Magyarország matricákat, aki szégyenli, vagy gyűlöli, de legalább valami önbecsülése legyen már!”
 • 60. dblaci 2009. június 19. 20:25
  „Tisztázzunk pár dolgot:

  Budaházynál egész biztos nem találtak semmit, hiszen gyakorlatilag 2002 óta titkosszolgálat 24 órás megfigyelése alatt áll, már csak emiatt sem olyan hülye, hogy bombát csináljon. Összefüggésbe hozták a Magyarok Nyilaival, ahogy már sokunkat, Szegedről is. Pitiáner politikai megfélemlítés, a központi nyomozóiroda a mai ávó, csicskása a szánalmas nni (magyar fbi).
  Titkosszolgálati megfigyelést csak alapos gyanúnál rendelhet el a bíróság, mi ez a gyanú, ami igazolja, hogy évek óta figyeljék, és másokat is, pl. Toroczkait? Törvénytelen, és nonszensz az egész.

  Gondolkodjatok emberek, a legdurvább rákosi rendszerben nem volt ennyire arcátlan az ávó, mint most, akkor legalább törvény volt rá, hogy politikai okból embereket lecsukjanak. De most elvileg demokrácia van... ÉBREDJETEK, előbb utóbb hozzátok is megy az ávó, vagy éhenhaltok a megszállók miatt...

  Nem Budaházy miatt tart itt az ország, ahol. De ő kimondja, hogy miért tart itt, és hogyan lehetne változtatni (bűnözők bebörtönzésével, akik elárulták Magyarországot).

  Tényleg ő az ellenség?”
 • 59. szakálasakál 2009. június 19. 20:01
  „55. Mert te aztán bátor vagy? Fenyegetőzni tudsz, meg verekedni, de tisztességgel élni a melletted lévőkkel az már nehéz ugye?, pedig ahhoz kell ám a bátorság. De ésszel is fel kell érni!

  Senkiházyt meg feldobták, de nem elég magasra sajnos... :)”
 • 58. maradando 2009. június 19. 18:49
  „52.
  Ez a definició kisértetiesen hasonlit a jelenlegi kormányra.”
 • 57. ditta79 2009. június 19. 17:51
  „51.
  Nyugi most majd politizálnak(kávé a parlamentben vagy előtte)úgyhogy lehet menni sporteseményre, nem ott fognak verekedni!
  54.miért szaladjanak a szlovákok, sétálhatnak is vagy bármi...tévednék ha nem ?”
76 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

100 milliós épületet avatott az SZTE JGYPK

Szeged - Közel 100 millió forintból, önerőből és cégek szakképzési hozzájárulásaiból újította fel a… Tovább olvasom