Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Toroczkai durván beszólt

Az elmúlt hét végi szünet után tegnap folytatódott Szegeden az egy héttel ezelőtt kezdődött tüntetés-sorozat – ezúttal új helyszínen, a megyeháza előtt, Nagy Imre szobránál beszéltek a szónokok. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke kijelentette, hogy Gyurcsány Ferenc „pszichopata állat ", majd ezt a „jellemzését" visszavonta, mint mondta azért, mert dehonesztáló az állatokra nézve.
Új helyszínen, a megyeháza előtt zajlott a demonstráció. A tömeg Toroczkai Lászlót hallgatja, aki a miniszterelnököt pszichopata állatnak nevezte. Fotó: Karnok Csaba
A Gyurcsány-kormány leváltásáért folyó szegedi tüntetések második hetében, tegnap este a Klauzál téren gyűltek össze a tiltakozók. A téren megjelentek a szcientológusok is és „ismeretterjesztő" prospektusokat osztogattak, valamint „megfigyelőként" ott volt a megye szinte mindegyik városának rendőrkapitánya, információnk szerint tapasztalatszerzés végett.

A szegedi tüntetések főszereplője, Péter Árpád Kossuth szegedi beszédét idézve lépett a Klauzál téri szoborhoz, ahol elmondta a „menetrendet": kedden, azaz ma este 7-kor a Széchenyi téren gyülekeznek a tüntetők, szerdán pedig a múzeum előtt várják a parlamenti pártok megyei vezetőit, akiket meghívtak. Mint a szónok közölte, kérdéseket szegeznek majd nekik: „miért hazudik a kormány?, milyen hatása van a hazugságoknak Szegedre?"

Ezután a magyar és Árpád-sávos zászlókat lengető tüntetők tülkölve, dudálva, sípolva, a már ismert-megszokott jelszavakat skandálva végigvonultak a Kárász után, a kiskörúton, majd a mintegy 500 főnyire duzzadt tömeg a megyeháza előtti Nagy Imre szoborhoz vonult. Itt először ismét Péter Árpád beszélt, „székely tömegek" üzenetét tolmácsolta, akik vasárnap imádkoztak a magyarországi tüntetések sikeréért és kitartást kívántak. A tömeg válaszolt: „Kitartunk, kitartunk".

Később Siklósi András politikai témájú verseit hallgatták a demonstrálók, a költő prózában azt is elmondta, hogy valódi rendszerváltásra van szükség és hogy „Magyarország a magyaroké", a jelenlegi kormányt pedig „vagyonával és szabadságával" is el kell számoltatni.

Szólt a tüntetőkhöz a budapesti események, köztük a múlt hétfő éjszakai tévéostrom egyik főszereplője, az amúgy szegedi Toroczkai László is. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke kijelentette, hogy Gyurcsány Ferenc „pszichopata állat ", majd ezt a „jellemzését" visszavonta, mint mondta azért, mert dehonesztáló az állatokra nézve.

A tegnap esti tüntetők új transzparenseket is vittek magukkal, a „Piros lapot a kormánynak" felirat mellett a következő rigmus is nóvumnak tűnt: „Kurva ország nekem szent, ezért Gyurcsány megfizet". Számosan jelentek meg áthúzott Gyurcsány-fejes pólóban, amelyet állítólag a Kossuth téren lehet megvásárolni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választási ígéretek színesben és fekete-fehérben

Szeged a jövő városa! Polgármester A-tól Z-ig. Ébresztő, Szeged! E címekkel jelentettek meg… Tovább olvasom