Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Toroczkai: Nem állítom, hogy pacifista mozgalom vagyunk

Az ünnepi időszakban csak egyetlen demonstrációt jelentettek be a megyében. Nemzetközi sajtófigyelemre számítanak annak a mai, félpályás útlezárásnak a szervezői, akik Magyarcsanád és Nagylak között torlaszolják el az erős nemzetközi kamionforgalmú 43-as főutat.
Félpályás útlezárás lesz ma reggel 9-től délelőtt 11 óráig a 43-as főúton Magyarcsanád és Nagylak között. A kormányellenes demonstrációt Toroczkai László jelentette be a rendőrségen. A Hatvannégy Magyar Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke eddig nem vett részt útlezárásokon, mert szerinte azok nem célravezetők. Ezúttal azonban kivételt tesz, mert arra számít: a nemzetközi, elsősorban a román média is beszámol az eseményről. A lezárással ugyanis komolyan akadályozzák majd a tranzitforgalmat. Toroczkai körülbelül tíz autóval számol, és azzal, hogy a külföldi lapok hírül adják: Magyarországon rosszul működik a demokrácia.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott lezárásról szóló közleményt a szegedi fiatalember a Mi Magunk mozgalom tagjaként jegyzi. Erről Toroczkai elmondta: nem hivatalos akciószervezet, létrejöttét az őszi események indokolták. Célja a kormány leváltása, értelmi szerzője ő maga és Budaházy György.

Arra a kérdésre, hogy a mozgalom szándékosan utal-e az ír Sinn Féin pártra, melynek tükörfordítása Mi Magunk, és amit gyakran neveznek az IRA politikai szárnyának, Toroczkai közölte: a pártnak az ír, nekik a magyar nemzet újraegyesítése a cél. Hozzátette: a 64 vármegye elnevezésnek is van ír alapja, a 32 Grófság Szuverenitása Mozgalom. Ez is a „nemzethatárokkal szabdalt ír nemzetet" szeretné egyesíteni.

– Nem állítom, hogy pacifista mozgalom vagyunk. Vannak idők, amikor meg kell harcolnunk a jogainkért. Hogy ez március 15-én így lesz-e, majd kiderül – beszélt a Mi Magunkról, melynek honlapjáról a MÚK szórólapokon kívül demonstráció-bejelentő sablon is letölthető.
A Nemzeti Nyomozó Iroda által körözött Budaházy Györgyről is érdeklődtünk, akiről Toroczkai annyit mondott: „nem marad a barlangjában", március 15-én ő is az utcán lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két héten belül kezdődik a kullancsirtás Szegeden

Az enyhe tél miatt a megszokottnál hamarabb és nagyobb számban támadnak a kullancsok Szegeden. A… Tovább olvasom