Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Toroczkai vezeti a Jobbik megyei listáját

Szeged - Csongrád megye nevét Csongrád-Csanád-Torontál megyére változtatná, és bevezetné a megyei pénzt, a torontált.
Toroczkai László vezeti a Jobbik Csongrád megyei listáját. A döntés a Jobbik és a Hatvannégy Vármegyei Ifjúsági Mozgalom (HVIM) együttműködésének eredménye. Toroczkai, aki korábban a HVIM tiszteletbeli elnöke volt, mostantól viszont már elnöke, csütörtökön ismertette programja nyilvános elemeit.

Kezdeményezni fogja, hogy Csongrád megye nevét Csongrád-Csanád-Torontál megyére változtassák utalva Csanád és Torontál vármegyékre. Megyei képviselői tiszteletdíját felajánlaná adminisztrációs költségekre. Kezdeményezné továbbá a soproni kékfrank mintájára a torontál, mint megyei pénz bevezetését, amelyet tervei szerint a Vajdaságban és Temes megyében is elfogadnának. A torontál forintfedezete egy takarékszövetkezetben kamatozna. A profitból például – ez a harmadik elem – felállítanák a vidék rendőrségeként működő gyepűőrséget.

Az ópusztaszeri emlékpark magyar családok számára ingyenes lenne. A nagymágocsi és derekegyházi Károlyi-kastélyokat nem szociális intézményként, hanem a turizmusban használnák (a kastélyok kiváltása egyébként nem új ötlet, a közgyűlés korábban már foglalkozott a témával, és mindkét település polgármestere azt mondta lapunknak, támogatják az elképzelést). Toroczkai programjába tartozik továbbá a Vajdaságot is érintő Szeged-Temesvár vasúti közlekedés helyreállítása.

A program egyébként részben azért titkos továbbra is, mert szerinte a Fidesz átveszi, és kilúgozva valósítja meg az ötleteiket. A listán Toroczkait Tóth Péter, a Jobbik megyei elnöke követi, majd Dudás Zoltán, Fazekas Ferenc és Dombi-Kiss László következik. Tóth Péter arról beszélt, hogy a megyei közgyűlésben a Jobbik frakció legfontosabb feladata lesz a Fidesz és az MSZP közötti „nagykoalíciós együttműködés" felszámolása.

Olvasóink írták

156 hozzászólás
 • 156. olmosnyomdasz 2010. augusztus 15. 22:25
  „Uram Atyám!
  "EGYSZERŰ zsidó gyerekek". És ilyen hülyék!
  Mi lenne, ha nem "egyszerűek" lennének?”
 • 155. CID 2010. augusztus 15. 12:41
  „Ilyen pici megyének, elég ilyen rövid név is :) Egyébként meg kinek lenne jobb ez a hülye hosszú név ?”
 • 154. napfenyfurdo_mutyi 2010. augusztus 13. 18:02
  „sandókán
  zs-kat nem vágnak börtönbe egy évre!”
 • 153. Ludrew 2010. augusztus 13. 15:38
  „"Csongrád megye nevét Csongrád-Csanád-Torontál megyére változtatná."

  A Jobbik első elképzelése hosszú hónapok óta, amivel egyet tudok érteni, CsCsT megye rulz! Összes többi megyében megadtak ennyi tisztelet a hozzájuk csatolt történelmi vármegyék lakosságának, nálunk meg rá se bagóztak a makói térségre és a Torontáli háromszögre. Megjegyzem, ha a Jobbik komolyan gondolja, találhatna támogatókat erre a programpontra, Toroczkain kívül pl. Tóth Feri bá´ is szokott sajnálkozni azon, hogy ´50-ben a megyerendezéskor hogy elfuserálták az egészet.”
 • 152. őrgróf 2010. augusztus 13. 12:47
  „Hajrá scott1! drukkolok neked. A vasútvonal helyreállítása ( az újjáépített hídon!) kivitelezhető, és óriási anyagi haszonnal járna.”
 • 151. chromecat 2010. augusztus 13. 12:24
  „A szándékok némelyikével egyet lehet érteni, némelyike első látásra is felesleges kirakattevékenység. Ilyen például a megye névváltoztatása.

  A helyi gazdaság élénkítése helyi pénz bevezetésével világszerte sok helyen működik több kevesebb sikerrel, de a helyi közösség nagymértékű támogatása nélkül nem elképzelhető - kétlem, hogy a Jobbik ezt ebben a formában meg tudná szerezni. Legnagyobb problémának a helyi pénz kibocsátásának, fedezetének kontrollját, a visszaélések kizárását látom. A helyi gazdaság élénkítésére helyi kedvezmények rendszere alkalmas lehet, pl. Alföld kártya vagy más néven a helyi üzletekben vásárlók kedvezményekhez juthatnak, és egy kedvezményrendszer kevesebb visszaélésre ad lehetőséget.

  A Jobbik már nem először próbálja meg kikezdeni az állam erőszakmonopóliumát. A Gyepüőrség és más különböző védelmi és rendfenntartó szervek létrehozásával nyilvánvalóan a Rendőrség hatáskörét korlátoznák, tevékenységébe avatkoznának be. Ezeknek a szervezeteknek a létrehozása komoly törvényi hátteret igényel, az adminisztráció is sokba kerülne, és akkor még nem is beszéltünk a demokratikus kontroll hiányáról. Vajon a tanyarendszer közbiztonságának javítását miért nem a Rendőrség keretein belül képzelik el? A szokásos cigányozós fröcskölődést inkább nem kommentálom.

  Az emlékpark ingyenes látogatásának biztosítása növelné a forgalmat, ugyanakkor az üzemeltetőt megfosztaná a bevételektől. Ezt is állami forrásokból, az adófizetők pénzéből kellene finanszírozni.

  A szociális intézmények átköltöztetése (hová?), a felújítások szintén pénzbe kerülnek, amit előre kell kifizetni, a turizmusból származó bevételek ugyanakkor csak később jelentkeznének. Ugyanakkor ez hosszú távon támogatható elképzelés.

  A vasúti közlekedés helyreállítása szintén nagy beruházást igényel, a megtérülés (nem csak pénzbeli!) alapos hatástanulmányok nélkül nehezen felmérhető.

  A titkos program kijelentés nevetséges, hogyan várhat egy párt támogatást részletesen kifejtett tervek hiányában?”
 • 150. D95 2010. augusztus 13. 12:15
  „Delikapu:
  termeszetesen azonnal magyartalanitom magam. de a rovasirasos billentyuzet az eleg komoly!
  De mit szolnatok pl a laptopra szogecselt tarsolylemezhez?
  Na megyek es levagok egy magyar szurke marhat es megfozom tonkolybuzaval....
  eljen a jobbik...”
 • 149. scott1 2010. augusztus 13. 11:54
  „Temesvár - Szeged vasútvonal a Vajdaságon keresztül? Szerbia schengeni csatlakozásáig ez kivitelezhetetlen, és egyelőre még az Eu-ba sem léptek be... Vasúti határátkelőhelyet (gyepű kaput:) kellene építeni a román-szerb és szerb-magyar határon is! Ennek a vonalnak jelentősebb szakasza nem is létezik, a meglevőkön pedig 30 km/h-s sebességgel lehet közlekedni. A 117 km-es távolságot a két ellenőrzéssel egybekötve minimum 4 óra alatt lehetne megtenni... ez most egyáltalán nem aktuális és anyagilag kivitelezhetetlen!!!
  Egy másik verzió (121 km) a Temesvár - Csanád (volt megyeszékhely) - Szeged vasútvonalon, itt egy 6 kilométeres szakasz hiányzik csak, de megmaradt hídpillérekkel és vasúti töltéssel. Ezzel a 6 kilométeres szakasz visszaállításával a vasúti forgalom megindulhatna a Temesvár - Békéscsaba - Debrecen - Nagyvárad - Szatmárnémeti vonalon is. Ha kivitelezhető valamelyik akkor az utóbbi, sokkal nagyobb személyforgalmat eredményezne és az ipari kihasználtsága is sokkal jelentősebb lenne!!!”
 • 148. Csirén 2010. augusztus 13. 11:38
  „147. Most az jön, hogy Te egy rothadt bolsi vagy, aki a tisztalelkű ifjakat be akarod mocskolni.”
 • 147. Bunghole99 2010. augusztus 13. 10:47
  „141. hozzászólás Csirén 2010.08.13. 08:13

  (bocs, ide copy-zom mert lusta vok gépelni...)

  Mikola István - Hazafias Népfront, elnök
  Fónagy János - MSZMP tag
  Vonza András - MSZMP tag
  Szabadi Béla - MSZMP tag, munkásőr
  Varga Mihály - KISZ titkár
  Deutsch Tamás - KISZ titkár
  Orbán Győző - párttitkár, Orbán anyuka pedagógusi pályát cserélte fel egy pártbizottsági állásért.
  Orbán Viktor; - Gimnáziumi, majd egyetemi KISZ titkár IS
  Kövér László - KISZ titkár, és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága és az alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa
  Pozsgai Imre - MSZMP KB tag
  Szűrös Mátyás - MSZMP KB tag
  Stumpf István - MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök
  Járai Zsigmond - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
  Matolcsy György - MSZMP tag, III/2 ügynök
  Martonyi János - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
  Ligetvári Ferenc - MSZMP tag
  Chikán Attila - MSZMP tag
  Pintér Sándor - MSZMP titkár

  ...MI JÖHET MÉG?”
 • 146. szandokán 2010. augusztus 13. 10:09
  „Felesleges moderálnotok,mire észbekaptok fél Szeged elolvassa.”
 • 145. Kérdező 2010. augusztus 13. 10:05
  „Tényleg miből él ? Mi a munkája napi 8 órában Lacinak? Annyi info lejött , hogy "épp percre pontosan " 33 évre rá született , hogy a Szent Korona vissza került Mo.-rs”
 • 144. szandokán 2010. augusztus 13. 09:55
  „Ha tudnátok,hogy a ti pénzetekből élősködik ez a pár ... ,akkor más lenne a véleményetek,Budaházy,Toroczkai,zagyva,egyszerű zsidó gyerekek.”
 • 143. baltazar 2010. augusztus 13. 08:51
  „A 4-es és 5-ös pont részemről rendben van és támogatom.A gyepűőrség szó helyett jó lenne egy másik, de ez a körítés. A tartalom jó ötlet, bár a mai rendőrség és mezőőrség feladata lenne ez. Én a rendőri átszervezést tenném első helyre, hogy ezekre a feladatokra is legyen állomány.
  A megyei közgyűlést nézve van helye T.L.-nak is. Így gondolom. Csak jobb lehet.”
 • 142. baltazar 2010. augusztus 13. 08:33
  „136!
  Nos igen. Valami ilyesmit olvastam én is. Az 1800-as évek második felében indultak el tömegesen a németek betelepülni Amerikába. Gyakorlatilag az Államok északi részét vették birokba. Sokan voltak, és megtanultak angolul, beleolvadtak az egységbe. Úgy tudom, hogy a spanyol nyelvűek is kérték a kétnyelvűséget. Ők sem kapták meg. Az USA-nak hivatalos nyelve valóban nincs deklarálva, de egyezmény alapján az egységes nyelv az angol. Nem spanyol, nem német, nem francia. A hivatalokban alkalmaznak olyan munkatársakat, akik pl. spanyolul is tudnak, hogy a külföldiekkel szót tudjanak érteni. De nem ez a jellemző. Az iskolákban is angolt tanítanak anyanyelvnek.

  mutyi! (mint volt Jobbik szimpatizáns kérdezem tőled)
  Te mit szólsz a legújabb hírhez? Lemondott az illető. Én sajnálom, mert ez a magánügye volt. De mint vezetőnek mintát kell mutatnia, valóban igaz az is.”
 • 141. Csirén 2010. augusztus 13. 08:13
  „zagyva, tóth lászló, makovi, mi jöhet még,,,,?”
 • 140. joy 2010. augusztus 13. 07:41
  „Ez a demokrácia.
  Bárki fél,-egészen bolond csinálhat prolitikai karriert, ha elég hívet tud magaalá gyűrni.
  Márpedig a nacionalizmus a tanulatlanok körében mindig nyerő téma.

  Csanád-Csongrád-Torontál vármegye.
  Ja.
  Amint a levágott ló szerszámát paripának híjjjja, és asztatatat meglovagolllllya!”
 • 139. anagramma 2010. augusztus 13. 07:24
  „Én úgy látom, hogy a program megfelelő egyensúllyal képviseli a hagyományőrzést és a modernitást. Nem tudunk úgy előre haladni, ha nem építkezünk a tradíciókból. A saját pénz ötlete pedig kiváló, bár itt megjegyezném, hogy az ilyen-olyan párt elkötelezettségű vállalkozásokkal még a Jobbiknak nehéz harcai lesznek a helyi pénz elfogadtatásáért. A gyepű-őrség meg igenis kell, mert nem hagyhatjuk védelem nélkül a tanyákon élőket.”
 • 138. N.P. 2010. augusztus 13. 05:23
  „Jaj kérem, hagyjuk már ezt a gyepürendszert és környékét! Ezer évvel ezelőtt alakult ki a gyepü/megyerendszer betöltötte feladatát, túl kellene rajta lépni nem új elnevezéseken agyalni. A XXI.században sokkal inkább a régiós elv szerint fog a gazdaság, a politika, a kulturális élet stb. működni. A megye feladatainak egy részét a régió, másik részét a megyénél kisebb területi egységek sokkal hatékonyabban képesek ellátni.”
 • 137. napfenyfurdo_mutyi 2010. augusztus 13. 04:50
  „hajra Laci!
  Istenem mennyi agyhalllottt dolgozik az irodákban...”
156 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zákányszéki falunap Márióval és sörivással

Zákányszék - Falunapot rendeznek a hétvégén a településen. Szombaton a zenés ébresztő után 11 órakor… Tovább olvasom