Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Török Márk-ügy: bontottak vagy takarítottak?

Az SZTE-BTK épületében engedély nélkül végeztetett munka vádja volt napirenden a Török Márk EHÖK-elnök fegyelmi ügyében eljáró jogorvoslati bizottság ülésén kedden. Török Márk és Polgár Zsuzsanna BTK HÖK-elnök szerint csak takarítottak, két hallgató szerint bontottak is.
Az SZTE-BTK épületében engedély nélkül végeztetett munka vádja volt napirenden a Török Márk EHÖK-elnök fegyelmi ügyében eljáró jogorvoslati bizottság ülésén kedden. A diákvezér azt állította: 2007 július-augusztusra vonatkozóan nem adott utasítást a kávézó alatti pince átépítésére, a diákok ott csupán kitakarítottak, hogy a helyiséget klubként használhassák – a pincét egyébként az embertani tanszéktől kapták. Mindezt megerősítette Polgár Zsuzsanna, a BTK HÖK elnöke is.

Balázs Sándor és Fajó Ádám bölcsészhallgatók ezzel szemben azt vallották, hogy az adott időszakban ők– és rajtuk kívül még vagy heten – nem csak takarítottak, hanem falakat is bontottak a pincében és használaton kívüli csöveket távolítottak el. Az elvégzett munkáért a szolgáltatói irodán keresztül pénzt kaptak. Elmondták továbbá, hogy Török nagyjából kétnaponta lejárt a helyiségbe, ahol az ott dolgozók beszámoltak neki, hol tartanak a munkában. Az EHÖK-elnök a tanúktól azt kérdezte: közvetlenül tőle kaptak-e utasítást a munkavégzésre. Ezt mindketten tagadták, de a bizottság azon kérdésére, hogy szerinte „Török céljai összefüggtek-e a pincében végzett munkával" Balázs Sándor igennel válaszolt.

A bizottság legközelebb csütörtökön ül össze.

Olvasóink írták

57 hozzászólás
 • 57. Firkász 2008. február 02. 11:57
  „Az a helyzet, hogy nem irígylem az új EHÖK elnököt. Ha nem Török Márk lesz, akkor nehéz lesz neki kivívni a tiszteletet az egyetemi vezetés szemében (pedig kellene). Ha pedig Török Márk lesz, akkor azért lesz nehéz, mert vár még egy bírósági döntés. Addig pedig bármit tesz, egy későbbi elmarasztaló ítélet minden korábbi döntését érvénytelenné teheti. Erő nélkül pedig nagyon nehéz gyakorolni a hatalmat.

  Annyira örülök, hogy már nem tartozom a hallgatók körébe. Nehéz lenne tűrtőztetnem magam. Így most derűs nyugalommal szemlélem az eseményeket! :)”
 • 56. abc 2008. január 31. 16:56
  „Problémák mindig voltak és mindig is lesznek. Azok akik dolgoznak azok számonkérhetőek, akik vállalják a nevüket azok támadhatóak, ez a világ rendje, azt gondolom, hogy hideg fejjel és természetesen mindkét oldalhoz képest néhány lépés távolságot megtartva kell hozzáálni.”
 • 55. Lord British 2008. január 31. 16:09
  „Rajtatok múlik csináljatok, vagy legyél te napalma, vagy az már nem tetszik meg büdös mi!?”
 • 54. napalma 2008. január 31. 15:37
  „Remélem lesz msáik jeölt is az EHÖK székben. És nem csak a mindenhol HÖK elnök Török Márkusz
  Napalma”
 • 53. Lord British 2008. január 31. 14:45
  „Oké köszönöm hogy nem baj neked hogy segítségre szorulok, de neked miért is lenne baj hogy segítségre szorulok?”
 • 52. levente 2008. január 31. 13:54
  „nekem nem baj, téged sajnállak. Kívánom, hogy rálelj a segítségre!”
 • 51. Lord British 2008. január 31. 13:44
  „És ez miért baj neked? Jó nekem így.”
 • 50. levente 2008. január 31. 13:16
  „Tisztán látszik, hogy Márkusz fan vagy: gond van a világképpel, helyesírással, ráadásul a történelem (szak) sem megy...”
 • 49. Lord British 2008. január 31. 12:43
  „És ebben most már megint mi a rossz kedves ponciusz leventusz???”
 • 48. levente 2008. január 31. 12:41
  „ez a gond Márkusszal és csapatával, a józan ész és a mértéktartás hiánya...”
 • 47. Lord British 2008. január 31. 11:36
  „És ebben most mi a rossz megint? Bár te me túl sok összeesküvés elméletes filmet néztél.”
 • 46. levente 2008. január 31. 11:17
  „úgy tűnik, hogy a következetességből és a logikus gondolkodásmódból hiányt szenvedsz....”
 • 45. Lord British 2008. január 31. 11:05
  „És ebben most mi a rossz?”
 • 44. levente 2008. január 31. 10:58
  „ha tényleg úgy gondolod, hogy a levelem eleje "hülyeség", akkor ezt jelezd Márkusz felé is. Ahogy azt már előttem többen is leírták, a legutóbbi BTK höl elnök választás így zajlott szó szerint: Török Márk ehök elnök Török Márkot jelöli btk hök elnöknek. Török Márk a jelölést elfogadja. (az már csak hab a tortán, hogy Török Márk még magára is szavazott...)”
 • 43. Lord British 2008. január 31. 10:43
  „aha oké. menjél el intézd akkor el az alapítványokkal. Az EHÖK nem kolduló szervezet az a Máltai szeretetszolgálat. hatalmas tévedésben vagy, mert arról beszéltél, hogy a szponzori lóvék le vannak nyúlva és nem kiosztva szoctámként. namost nem értem hogy jön ez ide, te másról beszélsz, vagy pedig nagyon sután akarsz visszatáncolni....úgy érzrem i5tt generális pőroblémák vannak. Nektek abban erül ki az EHÖK hogy segélyezzen titeket pénzzel stb., ezek szerint. mégegyszer mondom, nem ez a feladata, az ehök érdekképviselet nem segélyszervezet.. (meg nemá nem vagytok ti tudjátok mik..) (ott a szoctám és kész meg az egyébg pályázatok amik meg vannak hirdetve minden félévben csak úgy látszik arra már nem figyeltek).
  A postod eleje meg egész egyszerűen hülyeség ne haragudj, nem is mondok rá semmit.”
 • 42. levente 2008. január 31. 10:32
  „Alapszabály: a kari hök elnök személyére az ehök elnök tesz jelölést...
  Miután Márkusznak már legalább három karon van jogviszonya, s ez egyre növekvőbb tendenciát mutat, lehet, hogy Márkusz a következő választmányi ülésen az alpaszabály módosítására azt az előterjesztést teszi, hogy: Az egyetem valamennyi karán T. Márkusz ehök elnök T. Márkusz hallgatót jelöli kari hök elnöknek. T. Márkusz a jelöléseket már most elfogadja, s T. Márkusz már most kijelenti, hogy magára is szavaz.
  british, olyat nem hallottál, hogy alapítvány, vagy cég ír ki szociális, vagy tanulmányi alapú pályázatot? nem a normatív támogatáshoz kell hozzácsapni. úgy tűnik, hogy eléggé szűk látókörű és a tényeket nehezen felfogó "értelmiségi" vagy..., akinek eszébe sem jut a rászoruló többiek támogatása. nagyon sajnálom...”
 • 41. Lord British 2008. január 31. 10:11
  „ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚRRRRRRRRRRRIIIIIIIIIISSSSSSSSSSSSSSTEEEEEEEEEEENNNNNNNNNN!!!!

  Eddig azon ment a hiszti, hogy milyen későn tudtátok meg, most meg az a baj, hogy meg lett hosszabbítva! hát ez nem igaz, ennyi korlátolt embert egyrakáson. Tudom ha van sapka azért, ha nincs sapka azért.
  Csak felvilágosítanálak, hogy kari hökválasztáson direkt választás van a hallgatók által és nem a tisztségviselők választanak.. he-he
  Nem bmeg nem arra fordítja így van. 2 rendkívül egyszerű okból: 1. nem teheti, mert ez nem úgy megy, hogy van még 2 ezer forintom akkor hozzácsapom a szocctámhoz. 2. a szponzor nem arra adja, hogy te szoctámot kapjál vagy ösztöndíjat (leszarja hogy te éhen döglesz e esetleg, nem lérdekli) hanem a megjelenésért meg a nevének futtatásáért, és spec ebből is jelennek meg a kiadványok, kari napok ebből vannak, és mitadisten az utazás is azért nem 200E be hanem csak 50E be kerül mert ők támogatják, te meg nézed a reklámjukat cserébe.
  Nem, nem nem családi ház, hanem a Rolls Royce után egy Enzo a cél :) kis bocikák.
  Na hisztinek vége több mint 2 hetetek van, HOL A JELÖLT?!”
 • 40. túra 2008. január 31. 10:10
  „Oké, hivatalosan lehet, hogy nem szolgálati kocsi. De akkor mi? Márknak azért vannak olyan húzásai, amik jogos nem tetszést, vagy legalábbis fejcsóválást eredményeznek.
  Szerintem szomorú az, hogy ő és az ügye olyan nagy nyilvánosságot kapott, hogy ez magára a posztra is negatív fényt vet, pedig voltak többen is, akik tényleg dolgoztak az ehökben. Egyébként, ha már így előkerültek az elődei - valaki azt írta korábban, hogy bukdácsoltak az ehök elnökök - erre csak annyit: érdemes megnézni, hogy ki mire vitte, és utána megítélni, hogy vajon még mindig annak köszönhetnek-e mindent, hogy korábban az ehök élén voltak...”
 • 39. levente 2008. január 31. 09:58
  „na, mi van? Márkusz és csapata taktikázik az ehök elnöki pályázat beadásának határidejével? Micsoda meglepő fordulat:) Mit talál ki még addig? Kiír néhány új kari hök választást? Megnevez néhány általa mozgatott új kari hök elnököt, akit muszály megválasztania kari hök képviselőtestületnek a szabályzat alapján, majd akit őt jelölt, "emelt" kari hök elnökké, illetve választmányi taggá az a választmányon "teljesen véletlenül" Márkuszra szavaz? Gyerekek, még hány bőr van rajtatok? Márkusz támogatók, a morál, az értelem teljesen kiveszett belőletek? Gondolkozzatok el kicsit azon amit tesztek. Ami az anyagiakat illeti: Szerintetek hallgatói ösztöndíjra, szociális támogatásra fordítja Márkusz azt a pénzt, amit a pénzintézetektől, szponzoroktól, egyéb támogatóktól annak ürügyén, hogy ő a "hallgatókat képviseli", vagy a studetnparty-val (az ő alapítványa is tulajdonos benne, no meg néhány cimborája) utazóktól begyűjt? Persze, saját szociális támogatására...kocsmabeli beszélgetéseiről csak azt hallani, hogy addig hök-özik, amíg egy családi házra való össez nem gyűlik...”
 • 38. Lord British 2008. január 31. 09:10
  „jaja Jancsák is volt, csak ő most nem jutott eszembe. Mit fejtenék ki rajta? Szerencsére abc kommentje pont kapóra jön nem kell leírnom újra. Szokásos sárdobálás a mindenkori vezető ellen ennyi az egész lényege. Sohasem volt lopás és mindig volt olyan aki azt mondta hogy van.
  DE EZ NEM SZOLGÁLATI KOCSI! Egyébként az ember nem járhat autóval? miezmár? ha van rá pénze miért ne? akkor ti se taxizzatok jó? Aztán a kari dékánoknak, meg az egyetem vezetőinek miért van? NA azokat az egyetem fizeti valóban. a szolgálati kocsi az a rolls royce lesz a ti pénzeteken, na az abból lesz készüljetek! Isteni szép lesz, majd lehet hogy le is fényképezhetitek, egyébként az átadóra meg lett hívva Orbán V és Gyurcsány F is, meg Bush is és mindhárman elfogadták:) nagy buli lesz, majd nézhetitek kívülről, aztán irány Bali business classon és természetesen a TI pénzeteken:)”
57 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi tájékoztató a szelektív szemétgyűjtésről

Szeged - A tavaly ősszel meghirdetett Tisztább Szegedért Akciót (Tisza Projekt), az idén is… Tovább olvasom