Délmagyar logó

2019. 03. 23. szombat - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Török Márk – másodfokon is két félév eltiltás

Szeged - Másodfokon is két félévnyi kizárással sújtották Török Márkot. A szegedi egyetem EHÖK-elnöke bíróságon fellebbez a döntés ellen. A sajtó számára tegnap az egyetem kinyitotta a vitatott módon átalakított BTK-pincét, amiről a szakemberek állítják: életveszélyes.
Egy pont kivételével elutasította Török Márk, a Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzati (SZTE-EHÖK) elnökének fellebbezését, és helyben hagyta az első fokon eljáró fegyelmi bizottság döntését tegnap a Hallgatói Ügyek Jogorvoslati Bizottsága. E testület szerint nem bizonyítható, hogy Török befolyással volt azokra a híradásokra, amelyek rontották az egyetem jó hírét. Az ítélet azonban maradt: Törököt két félévre eltiltották egyetemi tanulmányainak folytatásától. Az egyetemen belül további jogorvoslatra nincs lehetőség, de Töröknek harminc napja van, hogy a Csongrád megyei bíróságon fellebbezzen. Az EHÖK vezetője azt mondta: élni fog ezzel a jogával.

Fotó: Segesvári Csaba

– Eggyel kevesebb vádpont maradt – fogalmazott a döntés ismertetése után. Lapunk kérdésére közölte: elindul a február 19-i EHÖK-elnök választáson.

Bizonyított

A másodfokon eljáró bizottság bizonyítottnak látta, hogy Török nem a törvényes úton, hanem az Universitas Sportklub részére egy már korábban odaítélt támogatás önkényes visszavonásával kívánta a sportközpont vezetőjét arra kényszeríteni, hogy az egyesület elnökségében a hallgatói önkormányzat a többséget megszerezze. Közreműködött abban, hogy a Hallgatói Térítési és Juttatási Bizottság ne alakuljon meg, s így ne tudjon döntés hozni a szociális ösztöndíjak odaítélésének kritériumairól, melyekről végül az EHÖK – szabályellenesen – önállóan határozott. Megkérdőjelezte az SZTE Hallgatói és Közkapcsolati igazgatójának egy egyetemi közalkalmazottal – az EHÖK-iroda vezetőjével – kapcsolatos felügyeleti jogát. Egyetemi és hatósági engedély nélkül végeztetett felújítást a BTK épületében, folyamatosan és nyíltan semmibe vette a TIK házirendjét, amikor többszöri figyelmeztetés ellenére is dohányzott irodájában.  
Az egyetem vezetése az eljárás alatt nem nyilatkozott, de a döntés ismertetése után sajtótájékoztatót tartott, melyen jelen volt többek között Pukánszky Béla oktatási rektorhelyettes, a jogorvoslati bizottság vezetője; Badó Attila, a hallgatói önkormányzatok felügyeletével megbízott rektorhelyettes; Szabó Imre jogi kari dékán és Almási Tibor, a BTK dékánja. Szabó úgy fogalmazott: bölcs és emberséges döntést hoztak a bizottságok. Hangsúlyozta: Török Márk mint hallgató, és nem mint EHÖK-elnök ellen folyt a fegyelmi eljárás.

A sajtó számára kinyitották azt a pincét is, amelyben Török – a bizottság megállapítása szerint – egyetemi és hatósági engedély nélkül végeztetett felújítást. A pincébe az EHÖK-elnök is lement, azt mondta: büszke arra a klubhelyiségre, amit ott kialakítottak.

A helyszínen biztonságtechnikai szakemberek állították: a pince életveszélyes. A falon kívül húzódó vezetékek miatt áramütés fenyegeti az ott tartózkodókat és hiányzik az irányfény-világítás – vagyis a menekülési útvonalat mutató jelzés. A pince zárva marad.Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. Alibaba01 2011. március 10. 17:00
  „Nem igaz, hogy nem lehet eltávolítani ezt a szemét embert csak tönkreteszi az egyetem hírnevét. Ha ezt tudom, hogy mi folyik itt kétszer meggondolom hogy ide jöjjek továbbtanulni. Szánalmas és undorító amit művel. Elitta azt a kevés eszét is ami volt neki. Rektor Úr és dékán urak valamit csináljanak!! Vagy valaki mert ez nem állapot!!”
 • 41. gonoszka 2008. február 18. 10:11
  „meghalni látszik a fűrum. Belteljesült Mendy és British testi szerelme???”
 • 40. Lord British alias mandy 2008. február 05. 17:50
  „hehe enyém a 40. :) ez is cél volt.
  És téged miért zavar mandike?”
 • 39. mandy 2008. február 05. 17:34
  „milyen buta vagy british ... nem baj: végülis csak egy seggnyaló vagy. ;) :) ;)”
 • 38. Lord Britishke 2008. február 05. 17:24
  „Kicsi piciri gestaíró sztárocskám.

  Aha értem ha a másik eldobja a csikket az utcán, akkor az engem is feljogosít arra hogy eldobjam?! Értem, tetszik a gondolkozásmód..., na ezért tartunk ott ahol tartunk.
  Maradjunk annyiban, hogy a "főnököm" több dolgott tett már itt a hallgatók érdekében mint azok az álszent kis akárkik akik jelenleg ezen a szűk csatornán támadják őt és az egész ehököt és kari hököket. ha meg már ott tartunk, hogy ki mennyi vizsgát tett le, csak itt neked elmondom, hogy tett már le nem egy nem kettő vizsgát, de az amit igazán mondani szeretnék az, hogy Neked -mintahogy rajta kívül senkinek-, semmmi de semmi közöd ahhoz, hogy hány vizsgát tett le. Te hány vizsgát tettél le?
  Inkább menjél vissza és írjad tovább azt a kis Gesta Ungarorumot..mindenkinek jobb lenne.”
 • 37. anonymuska 2008. február 05. 17:16
  „Azt mondod, British: "El lehetne menni mondjuk szemináriumra meg előadásra ha már fizetik utánatok, hogy itt legyetek(vagy ne adj Isten dolgozni)és nem a nyugiban/pivóban/egriben/JATÉban/Regősben mereszteni a tudjátok miteket vörösboros kóla/pohár ászok/2dl narancslé mellett."

  Ezt már a főnöködnek is mondtad, annak aki talán egy vizsgát se tett le, mióta itt bassza a rezet?”
 • 36. Lord British 2008. február 05. 16:18
  „előző komment természetesen teljes egfészében mindenki mandijának szólt :)”
 • 35. Lord British 2008. február 05. 16:15
  „tündérbogár mandike.
  Tudom ezerszer elmondtad már hogy egy seggnyaló vagyok, de nem igazán érdekel hogy te mit gondolsz rólam. Azért sem érdekel mert nekem van önálló megalapozott és valós tényeken alapuló véleményem a dolgokról, amiknek nem félek hangot is adni. neked mid van.. elmondom: ha én azt mondom éjszaka van, te azt mondod, hogy nappal úgy hogy ki sem nézel az ablakon. Az téged abszolút nem érdekel, hogy mi az igazság, csak ellent tudj mondani, tudom a pubertás lázadó korszakodat éled még, nincs ezzel semmi baj, majd kinövöd ha meg nem hát így maradsz...Mondjuk azt nagyon szívesen megnézném, hogyha szemtől szemben állnánk egymással személyesen akkor is ekkora szád lenne-e...:s. Az meg hogy megpróbálsz bekóstolni olyan embereket akik hangot adnak a tiédtől eltérő a véleményüknek al és mindezt minősíthetetlen stílusban teszed ne haragudj több mint undorító és gusztustalan. De hát azért szép ez a világ mert különbözőek vagyunk.
  És hadd szóljak pár szót budával kapcsolatban is: elhiszem, hogy neked kissebbségi komplexust okoz az, hogy valaki egyetemi évei alatt egy valószínűleg jól fizető munkahelyen dolgozik már. Engem is biztos frusztrálna ha a te helyedben lennék, hogy valaki elért már valamit és neked semmi sem jön össze. A folyamatos kudarcélmény elhiszem, hogy elkeseredtté tesz... frusztráló lehet, hogy van olyan ember aki több meg jobb mint te.
  És tényleg jó lenne ha értenéd is azt nem csak olvasnád amit mások leírnak. És hidd el messzebbre jutnál, ha mielőtt kommentelsz gondolkoznál is, hogy a 2-3-mal későbbi kommented miről fog szólni, és hova akarod elvinni a témát, mert egymás szidalmazása egy nagyon príma dolog, csak egy idő után egysíkú lesz a beszélgetés. most az egyszer még segítek: buda arra gondolt, hogy jó lenne nem a kocsma asztalát koptatni, hanem elmenni dolgozni, nem pedig idióta terveket, meg puccsokat tervezgetni amik addig nagyon jók, amég fel nem álltok az asztaltól. Nem rajolni akart ő itt csak elmondani, hogy mást is lehet csinálni idiótaságok helyett. AZ meg hogy ki mit csinál a párjával kibaszottul nem rád tartozik. Nekem is szar lenne, ha csak bottal piszkálnának, mint téged...”
 • 34. olvasó 2008. február 05. 16:00
  „Sziasztok, az alábbi felírást találtam egy kari oldalon gondoltam itt megfordul pár hallgató ezért bemásolom ide is:

  "TB támogatás problémák 2008.02.05. Ugrás a lap tetejére
  Hallgatók Figyelem!

  Több hallgató jelezte, hogy orvosi ellátásnál közölték vele, hogy nem szerepel a Tb-támogatottak között, ezért nem jogosult az ingyenes orvosi ellátásra. Aki hasonló helyzetbe kerül vagy került, önhibáján kívül, az kérem jelezze azt a kari HÖK Irodában!
  Minden nappalis, államis hallgató jogosult az ingyenes (kivétel vizitdíj, kórházi napidíj) orvosi ellátásra!

  ,,Egészségügyi szolgáltatásra jogosult a közoktatásról szóló törvény hatálya alá tartozó intézményben tanuló, valamint a felsőoktatásról szóló törvény hatálya alá tartozó intézményben tanulmányokat folytató hallgató, ha nappali tagozatos munkarendben tanul és magyar állampolgár.
  A tanulói/hallgatói jogviszony a beiratkozástól a diákigazolványra való jogosultság napjáig tart, ideértve a szünetelés idejét is."

  Forrás: http://www.oep.hu/

  Ament Balázs
  Elnök
  SZTE JGYPK HÖK"”
 • 33. Jóska 2008. február 05. 14:33
  „igazad van budai, hogy a sulit 6-7-8-9 év alatt befejzö, 1-2 vizsgával csúszkáló apucikedvencei irigykednek markra, akit én sem szeretek, de nem bántott, én sem fogom!”
 • 32. mandy 2008. február 05. 13:58
  „buda: el vagy egy kicsit tájolva, ha arról akarsz írni mit csinálsz, menj máshova: ez a fórum nem erről szól, nem a nagyzolásról meg a többiről ... ez ITT senkit sem édekel, de látod te is ideirodatsz szal ne pattogj
  britishke: egy seggnyaló vagy és mindent kiforgatsz ... pfúúúúúúúúúúúúj!!!!!!!!!!! de nem bántalak, végülis ki mit szeret.
  ja és buda szerintem a legtöbb ember ezt csak azért csinálja hogy jót röhögjön! én is. elképesztő milyen emberek vannak: rajtad is vigyorogtam egyet: ki a faszt érdekel egy ilyen fórumon, hogy ki tart el téged?????????
  menj a nődhöz és beszélgess vele: mondjuk lehet ez a bajod: csak beszélgettek;)
  na pá!”
 • 31. buda 2008. február 05. 13:25
  „Kedves Firkász,
  szerintem félreértettél. bár ttk-s vagyok, az én munkám is nethez köt, de a többségre nem ez igaz, a többség tényleg a vendéglátóhelyeken szervezkedik.
  tisztelet a kivételnek.”
 • 30. Firkász 2008. február 05. 12:38
  „"ha engem kérdeztek, ti mind (akik beirogatnak ide folyamatosan) léha, semmirekellö kocsmákban sörözö ráérö emberek vagytok (vagy szüleitek eltartottjai, anyuci-apuci kenyerét evök), nincs munkátok, terveitek, csak a kis szervezkedéseitek, összesesküvéselméleteitek, amelyek eltorzítját elméteket, mindenféle jövöképeteket!"

  Bizonyár mindenki jól megmondja majd a magáét, én csak ennyit szeretnék hozzátenni:

  Három munkahelyem van, eltartom magam és a szeretteimet, nem vagyok már hallgató, TTK-s meg sosem voltam, de attól még gondolkodhatom felelősségteljesen. Szerintem okosabb lenne nem általánosítani. Túl sok embert bántasz meg egyszerre!”
 • 29. Lord British 2008. február 05. 09:47
  „buda!: :)”
 • 28. Lord British 2008. február 05. 09:45
  „multiban programozó: nem ezt írta, azt írta hogy multinál. Ez azt jelenti, hogy multinacionális cég, tudod olyan mint a TESCO vagy a CORA bevásárlóközpontban vagy a Lombard...És nem tudom mi bajod van azzal aki mondjuk dolgozik? meg mi bajotok van azzal aki TTK-s? Tudom, számotokra fura dolog az ha valaki dolgozik, mert könnyebb apuci anyuci pénztárcáján élősködni.
  És mandi! téged ki kérdezett?
  És budának nagyon igaza van. El lehetne menni mondjuk szemináriumra meg előadásra ha már fizetik utánatok, hogy itt legyetek(vagy ne adj Isten dolgozni)és nem a nyugiban/pivóban/egriben/JATÉban/Regősben mereszteni a tudjátok miteket vörösboros kóla/pohár ászok/2dl narancslé mellett.
  És valószínűleg azért írogattok ide, mert a kis életetekben ez az egyetlen örömötök...kéne nektek valami pasi/csaj.
  És mandi! ne csalj meg! milyen dolog már az, hogy mást is kincsednek nevezel? Hát ez a te hűséged?”
 • 27. buda 2008. február 05. 09:30
  „lehet hogy reggel a gépzúgásra ébredek, linuxra alszom, javasat álmodok, mirelitkaját eszem, a nömmel is skype-olok, de én tartom el magam, én, én én. ha ezt fizetik meg, ezt csinálom. ha majd az irigykedés, furkálás lesz a pénzes meló, azzal leszek el. nem lázadok és háborúkat csiholok, elégedetlenkedem.”
 • 26. mandy 2008. február 05. 09:10
  „na nédamár a kis nagyképű: multiban programozó kis ttks... ;) akkor vissza lehet pörögni a csipszes zacsihoz meg a mireltpizzához kincsem: és nemkérdezett téged senki: ha az nem foglalkoztat hogy mi van az egyetemen, akkor az se foglalkoztasson ki miért irogat ide, akiket viszont érdekel ...
  én én én engem engem én én: kit érdekelsz?”
 • 25. buda 2008. február 05. 09:00
  „nevekkel könnyü dobálóznotok, helyesírással, titkárral meg soförrel is, de tudjátok ti, egy multinál programozó ttk-st hol érdekel ez a kis homokozó? !?! pénzért csinálja valaki? tegye, tegye helyettem is, én nem tenném. az a hülye, aki megfizeti. vagyis fizetgeti. mert ebböl megélni szerintem nem lehet!

  ha engem kérdeztek, ti mind (akik beirogatnak ide folyamatosan) léha, semmirekellö kocsmákban sörözö ráérö emberek vagytok (vagy szüleitek eltartottjai, anyuci-apuci kenyerét evök), nincs munkátok, terveitek, csak a kis szervezkedéseitek, összesesküvéselméleteitek, amelyek eltorzítját elméteket, mindenféle jövöképeteket!
  hol fáj az nekem hogy kinek milyen soförje van? a rektornak is van, pártembereknek is, söt a szomszédnak is, aki "csak" rendör... hagyjuk már az egészet. csinálja aki akarja, lehet höközni.”
 • 24. Lord British 2008. február 05. 00:16
  „Engem mindenki ismer kisfattyú ha visszaolvasnál:) te kis gestaíró...”
 • 23. anonymus 2008. február 04. 22:22
  „British!

  "csak elbújni és az árnyékból pofázni. Na az megy ezek vagytok ti."
  Te nem véletlenül árnyékból pofázol, édes fiam?
  Na ugye. Jusson eszedbe, köcsög.”
42 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a tinédzser támadókat

Szeged - Megtámadta a 13 éves Zsoltit egy szegedi szálloda mellett szerdán este két 14 éves fiú.… Tovább olvasom