Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Török Zoltán munka után ecsetre cseréli a pemzlit

Sándorfalva - Las Vegas-i látképet, bárányfelhőket vagy éppen mesefigurákat fest a falakra munkaidőben a sándorfalvi Török Zoltán. Szabadidejében a pemzlit ecsetre cseréli, és olajfestményeket alkot.
– Gyerekkoromban a rajzolás volt a kedvenc időtöltésem, később autodidakta módon tanultam meg festeni. Jelentkeztem a Tömörkénybe, de a tanulmányi átlagom miatt nem vettek fel. Így maradt a szakmunkásképző. Az egyetlen szakma, ami érdekelt, a szobafestőké volt: ecsettel dolgozhatok és a kreativitásomat is kiélhetem – hallottuk Török Zoltántól. A sándorfalvi szobafestő festett már márvány hatású falakat, bárányfelhőket, hupikék törpikéket vagy éppen Las Vegas-i 3 dimenziós képeket a megrendelőknek. Munka után azonban a pemzlit ecsetre cseréli, és tájképeket, portrékat, csendéleteket örökít meg olajfestményein.

 A sándorfalvi szobafestő, Török Zoltán szabadidejében legszívesebben vidám színű képeket alkot. Fotó: Frank Yvette
A sándorfalvi szobafestő, Török Zoltán szabadidejében legszívesebben vidám színű képeket alkot.
Fotó: Frank Yvette

– Általában a sándorfalvi művésztelepen készülnek a képeim. Régebben a virágcsendélet volt a kedvenc témám, mostanra 70×100 centis vagy még nagyobb tájképeket készítek. Szívesen mutatom be a társadalmi problémákat is a képeimen keresztül: például a gazdagok és szegények közötti hatalmas különbségeket – magyarázta a 34 éves művész, akinek többek között a helyi művelődési házban és a szegedi Tisza Szállóban is volt már kiállítása, pénteken pedig a sándorfalvi Pallavicini-kastély avató ünnepségén nyílt tárlat munkáiból. A 35 olajfestmény között láthatunk velencei képeket, sándorfalvi házakat ábrázoló alkotásokat és egy algyői halász portréját is. Ennek a képnek az a különlegessége, hogy egy ismerőse dédnagyapjáról készült régi fekete-fehér fotó alapján festette.

Kastélyavató

A Pallavicini-kastély megnyitójának háromnapos ünnepségsorozatát tartották a hétvégén. Pénteken Török Zoltán sándorfalvi festőművész tárlata nyitotta a programsorozatot, amely szombaton a Budai Sándor citerazenekar és sándorfalvi városi énekkar önálló estjével folytatódott. Tegnap a gyermekeknek kézműves-játszóházi foglalkozásokat, tárlatvezetést tartottak, majd Ady Endre Föl-földobott kő című versét hallgathatták meg az érdeklődők Daróci Bárdos Tamás Erkel-díjas zeneszerző megzenésítésében.

Olvasóink írták

  • 2. viza 2011. március 01. 21:02
    „Gratulálok Zoltán!”
  • 1. orhidea2011 2011. március 01. 07:39
    „Örülök, hogy személyesen is láthattam Török Zoltán festményeit.
    Jó amikor egy város saját művészeit felkarolja és lehetőséget biztosít számukra, hogy szélesebb körben is ismerté válhassanak.Remélem ez csak a kezdet volt és más Sándorfalvi alkotó munkáját is láthatjuk majd az újonnan átadott Pallavicini-kastélyban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szobrokat és festményeket találtak a vámosok Röszkénél

A pénzügyőrök szúrópróbaszerűen ellenőrizték a Budapest-Athén között közlekedő görög busz utasainak poggyászát. Tovább olvasom