Délmagyar logó

2019. 03. 20. szerda - Klaudia 4°C | 13°C Még több cikk.

Tóték a Somogyi-könyvtárban is - közönségtalálkozó

Örkény István nevezetes tragikomédiájának középpontjában az áll, hogyan tud egy ember összeszorított fogakkal megfelelni bizonyos elvárásoknak.
Majdnem két évtized után szeptember 28-án újra színpadra viszik a Tótékat a kisszínházban – ez volt az apropója a közönségtalálkozónak, amelyet szerdán tartottak a Somogyi-könyvtárban. Örkény István nevezetes tragikomédiájának középpontjában az áll, hogyan tud egy ember összeszorított fogakkal megfelelni bizonyos elvárásoknak.
Fotók: Kuklis István
 

A rendező, a Kossuth-díjas Bezerédi Zoltán mellett a Tótot alakító Borovics Tamás, Tótné, vagyis Szilágyi Annamária, Gömöri Krisztián, az őrnagy és Sziládi Hajna egyetemi hallgató foglalt helyet, aki Ágikát játssza majd. – Kihúztam bizonyos dolgokat, mert ötven évvel ezelőtt olyan poénok is kerültek bele, amiken ma már nem nevetnénk akkorát. Rendezni olyan, mint a gyerekszobában háborúsat játszani. El kell érnem, hogy a színészek akarjanak velem mókázni. Úgy, ahogy én elképzeltem – magyarázta Bezerédi. A közönség azt is megtudhatta: egy erdő lesz a díszlet egyik fő eleme, ami a kisszínház színpadának forgóján áll majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rémhír terjedt az interneten - nem igaz, hogy zárolták szegedi nyugdíjasok számláját

Rémhír terjedt az interneten - nem igaz, hogy zárolták szegedi nyugdíjasok számláját
Rémhírként terjedt szerda délelőtt az interneten, hogy Szegeden, a Pillér Takarékszövetkezetnél… Tovább olvasom