Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Tóth Péter a Jobbik szegedi polgármesterjelöltje

Soha, semmilyen körülmények között nem lép vissza Kothencz János fideszes polgármesterjelölt javára Tóth Péter, a Jobbik szegedi polgármesterjelöltje.
Bemutatta ma a szegedi polgármesterjelöltjét és a húsz egyéni körzetben induló önkormányzati képviselőjelöltjét a Jobbik szegedi szervezete. A párt Oroszlán utcai székházában megtartott sajtótájékoztatón Rácz Tibor, a Jobbik szegedi alelnöke elmondta, azért indítják szegedi polgármesterjelöltként a városi elnököt, mert Tóth Péter egyenesen és konzekvensen képviseli a Jobbik programját és jó csapatjátékos.

Tóth Péter, a Jobbik szegedi polgármesterjelöltje (jobbra) bemutatkozó sajtótájékoztatóján. Balról Rácz Tibor, a párt szegedi alelnöke. Fotó: Karnok Csaba
Tóth Péter, a Jobbik szegedi polgármesterjelöltje (jobbra) bemutatkozó sajtótájékoztatóján. Balról Rácz Tibor, a párt szegedi alelnöke. Fotó: Karnok Csaba

Tóth Péter egyébként nem csupán polgármesterjelöltként indul az október 12-i helyhatósági választáson, de megméreti magát az 5-ös egyéni körzetben is. - Egy város, egy program, egy csapat - ez a Jobbik szlogenje a szegedi kampányban - hangsúlyozta Tóth Péter. A polgármesterjelölt elmondta, az egyéni körzetben induló képviselőjelöltjeik egynegyede mérnök, ami nagyon fontos szempont a várostervezés szempontjából. Megtudtuk, a 16-os körzetben induló Schlíz András kétszeres kick-box világbajnok Londonból érkezik haza, és erősíti a Jobbik szegedi csapatát. Tóth elmondta, hamarosan részletesen ismertetik a választási programjukat, amelynek a munkahelyteremtés a legfontosabb eleme. - Legalább ötezer munkahelyet szeretnénk teremteni Szegeden, ahol újraélesztenénk a konzervipart, és előnybe részesítenénk a kis- és középvállalkozásokat - hangsúlyozta a polgármesterjelölt. Közölte, az új szegedi közgyűlésben szorgalmazzák majd az iparfejlesztési bizottság létrehozását.

A Jobbik fontosnak tartja, hogy mielőbb megépüljön a déli Tisza-híd. Fejlesztenék továbbá Szegeden a légi közlekedést és megszüntetnék a monopolhelyzetet a tömegközlekedésben. Elhangzott, nagy hangsúlyt fektetnének a járdák és közterek felújítására. Mindemellett bérlakás-építési programot indítanának és fejlesztenék a panelépületek energetikai, villamoshálózati rendszerét. A Jobbik azt is megvizsgálná, hogyan lehet a jelenleg mezőgazdasági besorolású kiskerteket lakóövezetbe vonni. A szociális ellátásban pedig szélesítené a támogatottak körét.

2010-ben Keresztúri Farkas Csaba, a Jobbik akkori szegedi polgármesterjelöltje - akit garázdaság miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek - az utolsó pillanatban lépett vissza B. Nagy László fideszes polgármesterjelölt javára. A delmagyar.hu kérdésére, elképzelhető-e, hogy visszalép Kothencz János fideszes polgármesterjelölt javára, Tóth Péter azt válaszolta: "soha, semmi esetre sem, mert elutasítom a Fidesz politikáját." Hangsúlyozta, egyforma távolságot kívánnak tartani a Fidesztől és a baloldali pártszövetségtől, akik között szerinte annyi a különbség, hogy "az egyik fosztogat és osztogat, a másik pedig osztogat és fosztogat." - 2010-ben rossz döntés volt a visszalépés - hangsúlyozta Tóth Péter. Elmondta, önállóan indulnak, nem kötnek szövetséget más pártokkal a helyhatósági választáson.
Kérdésünkre Tóth Péter elmondta, az önkormányzati kompenzációs listát később hozzák nyilvánosságra, mert azt még jóvá kell hagynia a Jobbik országos elnökségének.

A Jobbik szegedi egyéni önkormányzati képviselőjelöltjei:

1-es körzet
Remzső Ferenc

2-es körzet
Komjáti Zoltán Gábor

3-as körzet
Raics Róbert

4-es körzet
Kis Gyöngyi Virág

5-ös körzet
Tóth Péter

6-os körzet
Barta Sándor

7-es körzet
Papp Mihály Ferenc

8-as körzet
Kovalcsik László

9-es körzet
Böjthe Sándor

10-es körzet
Zagyvai Áron

11-es körzet
Bánfi Csaba

12-es körzet
Juhász Ferenc

13-as körzet
Rácz Tibor

14-es körzet
Balkó-Mácsai Szabolcs

15-ös körzet
Varga János

16-os körzet
Schlíz András

17-es körzet
Ótott Ferenc

18-as körzet
K. Szabó Sándor

19-es körzet
Rácz István

20-as körzet
Király József

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvágta a kisboltost a maszkos rabló

Kezén sérült meg az a boltban dolgozó nő, akit szerda este raboltak ki egy Csongrádi sugárúti üzletben. A támadó egy 20 centiméteres késsel „nyúlt" a pénzért. Tovább olvasom