Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Tovább húzódik a betegcsereügy

Szakértők szerint a 2004-es szegedi betegcsereügyben az orvosok nem követtek el olyan mulasztást, ami miatt veszélybe került volna a később meghalt beteg élete. Az egyik orvos öt hónapja kómában fekszik.
A szakértői vélemények ismertetésével folytatódott, és alig tíz perc alatt be is fejeződött az úgynevezett betegcsereper tegnapi tárgyalása. Juhász Zsuzsanna, a Szegedi Városi Bíróság bírója ismertette a Pécsi Igazságügyi Orvosszakértői Intézet szakértői véleményét, mely szerint ugyan a diagnózis megállapítása késett, de a két orvos, a harmadrendű vádlott dr. Sz. Sándor, és a negyedrendű dr. E. Attila nem követett el mulasztást. A szakvélemény szerint a sértett halála és a késedelmesen elvégzett idegsebészeti műtét között ok-okozati összefüggés nem állapítható meg.

Az elsőrendű vádlott Bánlaki Ferenc beteghordó védője a szakértői véleményre utalva „az igazságszolgáltatás utóbbi időszakban látható mélyrepülését" emlegetve kijelentette, három éve várja, hogy az ügyészség ejtse a vádat, és csodálkozik, hogy ez eddig nem történt meg, „de most erre itt a lehetőség". A vádat képviselő ügyész, Rövid Csaba, a Szegedi Városi Ügyészség vezető ügyész helyettese a védő kijelentésére csak annyit mondott: – A szakvélemény nem az első-, hanem a harmad- és negyedrendű vádlottra vonatkozott...

Ifj. Szilágyi János ügyvéd írásban kérte a bíróságot, hogy szakértők vizsgálják meg védencét, dr. Sz. Sándort, aki, mint azt korábban megírtuk, 2006 őszén súlyos közlekedési balesetet szenvedett, és azóta kómában fekszik. Felépülése egy éven belül nem várható, ezért állapotával kapcsolatban orvos- és elmeszakértői vélemény elkészítésére van szükség. Juhász Zsuzsanna és Rövid Csaba ezzel egyetértett. A tárgyalást május 18-ára elnapolták, akkor ítéletet is hirdetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százkilenccel kevesebb álláshely a szegedi kórházban

A szegedi önkormányzat 109-cel csökkentette a városi kórház álláshelyeinek számát. Száz üres státust… Tovább olvasom