Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Tovább kaparják a plakátokat

Tovább takarít a Fidesz, az MSZP, az SZDSZ és az MDF ifjúsági szervezete Szegeden. A választási plakátokat tegnapig kellett volna eltávolítani, de nem sikerült befejezni a munkát. Az ifjúsági csapatok az utóbbi időben már nem közösen dolgoznak. Nem azért, mert csődöt mondott az együttműködés, hanem mert saját aktivistáik napirendjét könnyebb összehangolni.
Lassabban haladnak, mint remélték a plakátok eltüntetését vállalók. Fotó: Schmidt Andrea
Tegnap lejárt a határidő a választási plakátok eltávolítására, azonban Szeged egyes részein – Kossuth Lajos sugárút, József Attila sugárút – még mindig a villanypóznákról mosolyognak ránk a korábbi jelöltek. A takarítást itt a pártok ifjúsági szervezetei vállalták és április 27-én közösen kezdtek a kaparáshoz, tépéshez. Akkor úgy gondolták, két-három hét alatt végeznek. Tévedtek.

– Nagyobb fába vágtuk a fejszénket mint gondoltuk, ráadásul a csapatok el vannak fáradva. Ennek ellenére dolgozunk tovább – közölte Farkas László, a Fidelitas szegedi csoportjának elnöke.

Farkas László hozzátette, reménykedtek egy kiadós esőben, ami fellazítja a hirdetményeket, mert a száraz, néhol 5-6-szoros rétegben felrakott plakátokat nem könnyű eltávolítani.

Az ifjúsági csapatok az utóbbi időben már nem közösen dolgoznak. Farkas szerint nem azért, mert csődöt mondott az együttműködés, hanem mert saját aktivistáik napirendjét könnyebb összehangolni. A fiatalok nagy része egyetemista, így a takarítást a vizsgaidőszak is akadályozza.

Az Új Generáció megyei elnöke, Muhi Miklós elmondta, csütörtökön újra közösen takarítanak majd és ehhez a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht.-tól magasnyomású tisztító berendezéseket kérnek. Hangsúlyozta: ugyan a határidő lejárt, ők dolgoznak tovább.
Más megoldás

Az önkormányzati választások kampányában érdemes lehet átvenni a hódmezővásárhelyi példát. Ott furnérlemezekre kasírozták a plakátokat, így a második forduló után csak a feldrótozott, csavarozott lemezeket kellett eltávolítani.

– Sokkal lassabban haladunk, mint a felrakással. Egyelőre Szegedet takarítjuk és a négy ifjúsági szervezet összefogása is Szegedre szólt. Ennek ellenére az IDF úgy tervezi, a környékbeli kistelepüléseket is megtisztítja – nyilatkozta az Ifjúsági Demokrata Fórum részéről Krenedics Sándor.

– A Fiatal Baloldal a belvárosban, a nagykörúton és a sugárutakon takarított. A hét végéig még két alkalommal dolgozunk, és valószínűleg ez elég lesz ahhoz, hogy befejezzük a ránk bízott terület megtisztítását. Átlagosan alkalmanként a szervezet részéről 4-10 fő takarított – számolt be H. Nagy László, a Fiatal Baloldal országos alelnöke.

Farkas László úgy tudja, néhány nagyvárosban még egyáltalán nem kezdtek hozzá a pártok a takarításhoz. A szegediek remélik, a hónap végére elkészülnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három szegedi vállalkozás is bekerült a Top 50-be

Három szegedi vállalkozás is szerepel az ötven legígéretesebb magyar céget bemutató országos… Tovább olvasom