Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Tovább világíthat a fényszarvas

Tovább világíthat a fényszarvasArchív fotó: Karnok Csaba
Szeged - Bár már vízkereszt is bőven elmúlt, tovább működhet a karácsonyi díszkivilágítás Szeged belvárosában, amit az eredeti tervek szerint hétfőn kapcsol le a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft.
Makrai László, a társaság igazgatója elmondta, a díszkivilágítás fogyasztása minimális, mivel csakis LED-ek szolgáltatják a fényét, és így az üzemeltetési költségek harmadára csökkentek. Emellett a korszerű rendszer sokkal biztonságosabban, hibamentesebben működtedhető. Így ha tömeges igény mutatkozik rá – azaz a szegediek e-mailben, telefonon vagy személyesen jelzik a környezetgazdálkodási cégnek, hogy szeretnék továbbra is élvezni az adventi látványt –, nem jelent különösebb többletköltséget a díszkivilágítás működtetésének meghosszabbítása. Így a Dugonics téri fényszarvas társasága is tovább élvezhető.

Ha marad a díszkivilágítás, marad a város karácsonyfája is a Klauzál téren. Ha nem, elszállítják a városi cég munkatársai. A gallyaiból mulcsot készítenek, törzséből pedig nagyjából fél köbméter tűzifa lesz, amelyet rászorulók kapnak meg.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebbet ér a vérünk

Évi akár 450 ezer forintot is kereshetett volna egy plazmadonor Magyarországon, januártól azonban a kormány maximálta a kifizethető összeget 157 ezer 500 forintban. Tovább olvasom