Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Továbbra is a víz az úr a zebrán

Szeged - Évek óta hatalmas tócsa állt esős időben az újszegedi, Csanádi utcai trolimegálló és a gyermekkórház közötti, nagy forgalmú zebrán. A javítás sem segített.
– Megesik, hogy csak komppal lehet itt átkelni – fogalmazott az újszegedi, Csanádi utcai trolimegállóból a sportcsarnokba igyekvő Hegedűs Csaba, mikor a zebrához ért. A múlt heti nagy esők után egy hatméteres átmérőjű sötét folt és pár kisebb tócsa emlékeztetett arra: néhány napja tetemes mennyiségű víz állt meg itt – egy olvasónk meg is örökítette, s elküldte a fotót szerkesztőségünknek.

Hosszú évek alatt megszokhatták az itt közlekedők, hogy az ominózus átkelőhelyen esős időben jelentős vízmennyiség halmozódott fel, szabályos „teknő" jött létre – a gyalogos pedig ügyelhetett cipőjére, nadrágjára, a közlekedő autókra, hogy szárazon megússza az átkelést.

Ügyelni kell cipőre, nadrágra a teknő környékén. Olvasónk felvétele
Ügyelni kell cipőre, nadrágra a teknő környékén. Olvasónk felvétele

Két hete azonban felcsillant a remény: a Csanádi utcában útépítők jelentek meg, és javítani kezdték az utca burkolatát. A „teknőt" is aszfaltozták. Ám, amint azt olvasónk is jelezte: a tavacska kissé zsugorodott ugyan, de megmaradt. – A zebra környékén aszfaltlehámlás volt, ezt állították helyre két hete – tudatta Serege János, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kht. városüzemeltetési részlegének vezetője, hozzátéve: vízelvezetési szempontból múlt héten felülvizsgálták a helyszínt a kivitelezővel.

Előfordul ugyanis, hogy nagyobb felületen megsüllyed a burkolat, rontva az út vízelvezető-képességét. De attól függően, hogy az út lejtési viszonyai milyenek, fel lehet tölteni az alacsonyabb részt vagy mélyedéssel „csatornát" vezetni a víznyelőhöz. A részlegvezető úgy fogalmazott: néhány napon belül megoldást találnak, várhatóan „helyileg, egy folttal kezelik a felületi hiányosságot". 

Olvasóink írták

  • 1. felsővárosi 2008. szeptember 28. 08:49
    „Lásd még: Kereszttöltés- Csaba utca sarok páros oldal.
    Ha ingyen oldalsó mocsok zuhany kell, akkor látogasson el ide!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világpremier lesz az Isteni színjáték

Szeged - Világpremierként Dante Isteni színjátékának balettszínpadra alkalmazott változatát mutatja… Tovább olvasom