Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Továbbra is Oláh János a jelölt

Oláh János (képünkön) maradt a Fidesz szegedi polgármesterjelöltje. Ezt Orbán Viktor itteni látogatása megerősítette. A pártelnök a kampányban követendő gyakorlati tanácsokkal is ellátta a szegedieket.
Továbbra is Oláh János, a Fidesz szegedi elnöke a párt polgármesterjelöltje. Ezt Orbán Viktor pártelnök itteni látogatásakor is megerősítette. Korábban megírtuk, hogy Oláh jelöltsége bizonytalannak látszott, amikor Kövér László országos választmányi elnök bejelentette: Szegeden, Pécsett és Miskolcon polgármesterjelölt előválasztást tartanak.
Orbán Viktor kedden részt vett a párt zártkörű gyűlésén. Látogatása nem volt titkos, de nem volt nyilvános, a tagok közül sem mindenki tudta, hogy jön – árulta el Oláh János.

A gyűlésen nem kérdőjeleződött meg, hogy Oláh a jelölt. Orbán csupán javaslatot tett a szegedi – valamint a miskolci és pécsi – szervezetnek. Eszerint érdemes lenne feltérképezni, hogy vannak-e olyan személyek, akiknek a jelölését nemcsak a Fidesz, de az egész jobboldal – a szövetségesek, a civil szféra – egységesen támogatja.

Bakai Csaba is jelölt?

A jobboldal polgármesterjelöltje lehet Bakai Csaba önkormányzati képviselő, az Együtt Szegedért Egyesület elnöke is. Információink szerint a politikust civilek, jobboldali körök és a Fidesz-tagság egy része kereste meg. Bakai elmondta: nem lepődött meg, hiszen Sándorfalván korábban már kapott hasonló felkérést. Bakai még nem tudja, vállalja-e a jelölést. Előbb a családjával, majd az Együtt Szegedért Egyesülettel egyeztet, és jövő szerdán hoz döntést.

A megmérettetés ellen nem lenne kifogása Oláh Jánosnak, de várhatóan mégsem élnek Orbán javaslatával, mert „nem valószínű, hogy ez technikailag lebonyolítható a választásig."

A taggyűlés másik fontos témája az volt, hogy: Szeged megnyerhető. Oláh szerint a város alapvetően konzervatív értékeket képvisel. „A kormány nagy átveréséhez a szegedi MSZP-s vezetők asszisztálnak. Az az alternatíva, amit a polgári oldal, mint kormányképes erő fel tud vázolni, komoly esélyt jelent a győzelemre" – fogalmazott a polgármesterjelölt.

Orbán Viktor gyakorlati tanácsokat is adott a kampánnyal kapcsolatban. Oláh erről nem árult el részleteket, csupán egy példát említett: szegedi fehérkönyv is készül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Garden Party Újszegeden

A világhírű izlandi formáció, a Mezzoforte jövő héten érkezik Szegedre, pénteken este 9 órakor… Tovább olvasom