Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Továbbra sem épülhet a pihenő

Nem szándékozik eladni az M5-ös melletti röszkei pihenő mintegy 90 ezer négyzetméternyi területét az államnak Tanács Imre. A tulajdonos a kisajátítási határozatot polgári peres eljárásban támadja meg.
Egy héttel ezelőtt írtuk meg, hogy kész az M5-ös sztráda Röszkéig elérő szakasza is, már csak annak felöltöztetése van hátra. Ugyanakkor egészen biztos, hogy a szerződésben vállalt határidőre, március 31-ére nem adják át a röszkei pihenőt, az országkaput, egy folyamatban lévő kisajátítási ügy miatt. A terület tulajdonosa, Tanács Imre vállalkozó akkor nem nyilatkozott lapunknak, Dobay Dezső, a kisajátítást végző Nemzeti Autópálya (NA) Rt. megbízásából eljáró ügyvéd pedig azt mondta: a kisajátítási határozat – amelyet január 27-én hoztak meg a megyei közigazgatási hivatalnál – jogerőre emelkedését követően az építkezést el lehet kezdeni.

A közérdek ugyanis megelőzi a magánérdeket. Az ügyvéd hozzátette: a tulajdonos polgári peres eljárás keretében megtámadhatja a határozatot.
Tanács Imre cikkünk megjelenését követően hajlandó volt nyilatkozni. Elmondta, sosem vitatta, hogy az M5-ös megépítése közügy, ezért a nyomvonal számára eladta a földjét. A vitatott ingatlant azonban, amely immáron az autópálya két oldalára került, a sztrádaépítő társaság kereskedelmi célra kívánja hasznosítani, több vállalkozóval együtt éttermet, benzinkutat építene rajta. Az „országkapu" elnevezést is ő találta ki. Szerinte most más érdekeltségek szeretnék ugyanazt az üzletet megcsinálni, amit ő akar. Ez nem csoda, hiszen számítások szerint a röszkei határállomáson egy év alatt nyolc és fél millió ember hajt majd át. Ha pedig mégis kisajátításra kerülne sor, akkor az állam fizessen piaci árat – mondta Tanács Imre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kérdések a csatornázásról

A szegedi csatornaberuházással kapcsolatos szerződések nyilvánosságra hozatalát kéri Botka Lászlótól… Tovább olvasom