Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Továbbra sincs áram az Árpa utcában

Szeged-Kiskundorozsma - Az adósság rendezése mellett bérleti szerződéseket kell kötniük az IKV-val Kiskundorozsmán az Árpa utca lakóinak, akik több mint egy hete élnek villany nélkül. A szolgáltató eltávolította az utcai vezetékeket, ahonnan az emberek az áramot lopták.
Továbbra sincs áram a szeged-kiskundorozsmai Árpa utcában. Megírtuk: az itt élők nem szabványos vezetékek összekötözésével kapcsolódtak rá az utcai kisfeszültségű hálózatra, és vezették be illegálisan az áramot 18 lakásba.

Árpa utca - Kiskundorozsma. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Az áramlopást a rendőrség jelezte a szolgáltatónak, amely a múlt hét közepén eltávolította a hálózatról a felszerelt vezetékeket: 125 ember maradt áram nélkül. A cigányok életkörülményeivel évek óta foglalkozó Szirtesi Zoltánné vállalta a feladatot, hogy mihamarabb rendezzék az áldatlan állapotokat: az itt lakók jelentős hányada ugyanis jogviszony nélküli bérlőként él az IKV-s lakásokban; hatályos bérleti szerződés nélkül pedig az EDF DÉMÁSZ Zrt. nem köt szerződést. Az asszony a városrész önkormányzati képviselőjével, Mihálffy Bélával járt az ingatlankezelőnél.

– A 21. században nem maradhat áram nélkül egy egész utca, amikor már a tanyákon is megoldott a világítás. A bérleti jogok rendezése után az áramszolgáltató kártyás mérőórákat szerelne fel az Árpa utcában. Ez lesz a megoldás arra, hogy az áramszolgáltató és az itt élők se járjanak rosszul. Hogy ez mihamarabb bekövetkezzék, azért az embereknek is tenniük kell: kértem őket, hogy a szerződéskötésekhez minél hamarabb adják meg személyes adataikat – mondta Mihálffy Béla.

Árpa utca - Kiskundorozsma. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Szirtesi Zoltánné az IKV mellett a szegedi Fidesz-irodában tett látogatást.

– Az új szerződések megkötése mellett természetesen az eddig felgyülemlett 500 ezer forint adósságot is rendezni kell. Lehetséges a részletfizetés, de nem tudom, hogy ezt hogyan tudják majd igénybe venni az érintettek, akik havi 20 ezer forintos segélyből élnek. Egyelőre nem tudom megmondani, mikor lesz újra világítás az Árpa utcában – mondta az asszony.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. vuk 2012. június 18. 22:46
  „Nincs aram... jaj. Akkor nem fogjak tudni hasznalni a parabola antennakat?? Micsoda csapas...”
 • 27. Monthechristo 2012. május 27. 10:01
  „Több mint húsz éve "véletlenül"lopják az áramot,mitől lett ez napjainkban ennyire aktuálisan felháborító??::))Kinek vagy kiknek az érdeke megkavarni az "etnikumi"sza..ospitlit???::))Most únták meg ,eddig miért nem iparkodtak a "potyásokat"tisztességre tanítani,érdekes és elgondolkoztató,többek közt ezért menekül ki külföldre az átlag,nem roma származású,hisz lassan de biztosan hátrányosabb helyzetűek leszünk,mint a "hátrányos helyzetűek"::))!!!”
 • 26. daffy 2012. május 26. 19:47
  „Mi lett volna velük 200 éve,hajaj.Legalább ezt nem lopják....!Hogy lenne áram,ha még az uccából is kitakarították a légvezetékeket.Melyik Démász partner mer ott dolgozni.1 dolgozik többi meg a szerszámokra vigyáz.”
 • 25. MrYoda1900 2012. május 26. 17:21
  „17 vmagdinak üzenem nem csak a cigány kap segélyt !!!! A magyar is !!!!!!!! De jó sokan csak nekik annyira sok" eszük van és tanultak" hogy nem adják az arcukat . De ha egyszer megnéznéd a Tv2 nagytakarítás című műsorát , akkor láthatnád h eddig egyszer sem volt olyan adás amiben ilyen származásúaknál mint a roma lett vagy lenne a közeljövőben takarítás! Pedig én csak az előzeteseket láttam. De a munkáról meg csak annyit a Szegedi Konzervgyár , Gyufa gyár Kábel gyár, Szegedi Paprika, Délép, Cipő gyár Környezetgazdálkodás és még sorolhatnám itt sok sok roma dolgozott és meg voltak velük elégedve!!!”
 • 24. füzy 2012. május 26. 16:38
  „Érdekes hozzáállás, K. modortalan. Mindegy, lehet a fejet homokba dugni, attól a makacs tények tények maradnak.
  Pl. hány magyart tűr meg az IKV jogcím nélküli lakás (ház!) használónak? Írásaimat ki lehet törölni, sajna később böjtje lesz a mostani vakságnak. Az "emberek a szabadságjogokért", meg a "Helsinki Bizottság" és hozzá hasonló,csak pofázni tudó társaik nem oldják meg a kérdést, csak szítják a feszültséget és elodázzák a dolgokat.nem fogja megoldani a problémákat. ( bár szívesen látnám, ha leköltöznének hasonló helyekre és ott élnének néhány évig....) Akkor azt mondanám, hogy tényleg tökös gyerekek...”
 • 23. murphyka 2012. május 26. 16:24
  „Együgyűnek 100%-ig igaza van.A DÉMÁSZ rajtunk hajtja be különféle büntetések formájában! Vigyázzon mindenki a szolgáltatókkal!!!751510 Te is igazat szóltál és megválaszoltál vmagdinak, aki ezen népség szócsöve! Miért is?Talán mert nem is vmagdi a neve, hanem Kolompár Jolánka.”
 • 22. billan 2012. május 26. 13:43
  „Dédnagyapám élete nagy részét áram nélkül élte le, mégsem érezte úgy, hogy tragédia történt volna vele.
  És nem lopott!”
 • 21. sügér63 2012. május 26. 05:25
  „Nálam már tízezer forintos tartozással, pár napos csúszással jelezték, hogy lekepcsolják. A szomszéd romáktől áthallik, hogy megvárják a nyolcvaezres tartozást és irány a huszár utca, ehez és ehez kel menni ezt kell mondani és kész, Miért van ez??? (de tőbb ezer forintot elcigerettáznak)”
 • 20. pityesz76 2012. május 25. 16:38
  „én ebben a történetben csak szerencsétlen gyerkőcöket sajnálom, mert ők nem tehetnek arról hova születtek és mit mutatnak nekik...
  no meg ha egy két hét csúszással tudom kigazdálkodni és befizetni a villanyszámlát elérzékenyülve gondolok ezekre az áramtolvajora..”
 • 19. Együgyű 2012. május 25. 16:07
  „,,Továbbra sincs áram az Árpa utcában"
  Probléma egy szál sem lesz a szolgáltatónak. A felmerülő költségeket eddig is a szolgáltató behajtotta a becsületesen fizetőkön különböző törvényesen engedélyezett fortélyokkal. A kisebbség meg az eltávolított utcai vezetékeket megint vissza fogja varázsolni. Megállapítható lesz, hogy nagy hűhó megint semmiért. A kisebbség csak dajdajozni tud meg szaporodni.
  Vélelmezem, hogy 2o év múlva már mi leszünk a kisebbség. Persze annak tudatában, hogy jelenleg minden ötödik fehér bőrű fiatal külföldre akar távozni. Azok a fehér honfitársak, akik meg munkát kapnak, lehetnek tovább a 21. századi kettes rabszolgák. Szirtesi Zoltánné pedig bedobta a gumicsontot és evvel azt hiszi megoldotta jó pénzért a problémát? Évvégén ezért a tettéért jó prémiumot kap a közpénzből?
  Pengessünk a vezéreinknek és a jelenlegi kisebbségnek is tovább lovettá?
  OFF.”
 • 18. sügér63 2012. május 25. 13:54
  „Én romák mellett lakom. Állítom a támogatások többszörösét kapják,mint a nem romák.Hangosan beszélik meg,hava, kihez kell menni, mit kell mondani, hogy támogatáshoz jussanak, mit kell mondani ha munkát ajánlanak nekik. Ezekröl a módszerekröl mindent tudnak. (és rengeteget dohányoznak.ja és ha csinálnak valamit azt úgy csinálják, hogy másoknak kára keletkezzen bellöle)”
 • 17. 751510 2012. május 25. 13:53
  „vmagdi

  Nézd meg a galériát, rögtön választ kapsz, miért nem veszik föl a cigányokat. Aki ilyen rendet tud tartani a saját háza táján, az remek munkaerő lehet. Talán az is a többség hibája, hogy a cigányok körében a pénztelenséggel együtt jár az igénytelenség? Amúgy meg nem a jelenlegi helyzet a szomorú, hanem hogy eddig lophatták az áramot szankciók nélkül.”
 • 16. vmagdi 2012. május 25. 12:58
  „barataim, ide fognak jutni a nem romak is.
  Csucsuljetek mar be egy gondolkodo sarokba es gondoljatok ezt vegig, irdatlan munkanelkuliseg van. egy munkahelyre vagy ketezren jelentkeznek, a romakat tuti nem veszik fol, a szocalis halo igencsak lyukas, a kozmunkaprogramba negyede se fer be annak, aki ezt szeretne, aki nem jut be, a kovetkezo evtol nuku ellatas. Az itt munkaidoben kommentezokrol szinten kiderulhet nincs is rajuk olyan nagy szukseg, konnyu am atkerulni az ellatatlanok koze. A magyarnak a maga baja a baj, a masevel nem torodik.
  Minden tarsadalomban vannak kiszolgaltatottak nem ugy kellene kezelni, hogy akkor vagjuk el a nyakat.
  kerdem en a sok mocskosszajutol, a gyerekenek ad vacsorat? ad gyogyszert? az idos szuleihez hiv orvost es nem a adojara gondol? Komolyan. Szerintem a szolgaltato nem fog belenyugodni a tartozasba, mert ebbol van a profitja, hadd legyen ez az o ugyuk.”
 • 15. TUTI 2012. május 25. 12:09
  „Szomorú ez a helyzet nagyon...SzEGED 2012??? :( :( :(”
 • 14. booo 2012. május 25. 11:15
  „13. Nyomozo - Biztos kapott a szomszédból 2 vödörrel! :-)

  És mi a garancia hogy ha lesz ismét villany, fizetik rendesen, vagy nem lopják. Érdekes kérdés az is, télen vajon mivel fűtöttek?

  Gondolom az árképzésben benne van ez az illegálisan elfogyasztott villany is, amit én és te fizetsz ki helyettük.
  Gratula!”
 • 13. Nyomozo 2012. május 25. 10:57
  „Tévedés! Úgy tudom néhány család már megoldotta az áram problémát. Hogyan azt nem tudom.”
 • 12. macs 2012. május 25. 10:40
  „Én továbbra sem értem, a pártoknak mi köze van az esethez? Ezt a problémát a Démásznak, az IKV-nek és az Önkormányzatnak kellene rendezni az Árpa utcában élőkkel.”
 • 11. calibra20 2012. május 25. 10:15
  „Én mint laikus had kérdezzem már meg kifizeti ki az 500 000 forint kamatos kamatját, a 18 lakás be kötési díját ami ennyi lakás esetén több száz ezer forint, mert ugye más fogyasztó esetén így van, és amíg nincs be fizetve addig nincs újra bekötés.Arról már nem is beszélve, hogy más fogyasztó esetében bizonyos határ idő után jön a ki lakoltatás(veszélye). Ja csak,hogy ott nincsenek Szirtesi Zoltánnék, Mihálffy Bélák akik a szabályokat át hágva közben járva a hatóságoknál intézkedjenek mert a 21. században ez nekik jár. ( ÉS NEKÜNK A TÖBBSÉGNEK)”
 • 10. 3ikutas 2012. május 25. 09:59
  „A vizet is el kellene zárni azért sem fizetnek, azt is velünk, a rendesen, becsületesen fizetőkkel fizettetik meg!!!!!!!!
  Hol van az ÁNTSZ, azt az utcát le kellene dózerolni, ilyen mocskot, fertőt hogy lehet eltűrni a XXI. században. Bezzeg ha fehérek lennének ott már régen megtették volna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 9. 751510 2012. május 25. 09:56
  „Nálunk továbbra sem jön be a GigiSport. Nem fizetünk elő rá, de akkor is!”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gajra menő hosszú hétvége

Orbán Viktor miniszterelnök nemcsak Lázár Jánost, hanem a jelek szerint a jó időt is elviszi Csongrád megyéből a hosszú hétvégén. Tovább olvasom