Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Tőzsdén a Szegedről indult TvNetWork

Bevezetik a tőzsdére a hat évvel ezelőtt Szegedről indult, ma már fővárosi székhelyű TvNetWork Nyrt.-t. A társaság részvényeivel augusztus 7-étől lehet kereskedni a budapesti börze B kategóriájában.
Bevezetik a tőzsdére a hat évvel ezelőtt Szegedről indult, ma már fővárosi székhelyű TvNetWork Nyrt.-t. A társaság részvényeivel augusztus 7-étől lehet kereskedni a budapesti börze B kategóriájában. A telekommunikációs szolgáltató vállalat 13,5 millió, egyenként száz forint névértékű, 1 milliárd 353 millió forint össznévértékű, névre szóló, A sorozatú papírt bocsátott ki.

A társaságot – mint azt lapunkban korábban megírtuk – három magánszemély 10-10 millió forintos induló tőkével alapította meg 2000 őszén. „Újszegeden MadárNet néven készítettünk egy informatikai hálózatot, ami kísérlet volt arra, hogyan lehet az irodákban használatos Ethernet-hálózatot városméretűvé fejleszteni. Eleinte hobbi szinten működött a hálózat, de felfigyelt rá egy befektető, így jött létre a TvNetWork internetszolgáltató" – nyilatkozott annak idején a kezdetekről Fébert Richárd vezérigazgató.

A cég ma is magyar magánszemélyek és társaságok birtokában van, jegyzett tőkéje 1,5 milliárd forint. Az internet-, kábeltévé- és telefonszolgáltató vállalkozás tavaly 1,5 milliárd millió forint árbevételt ért el, szemben az előző évi kilencszázmillióval. A cégnek közel 45 ezer előfizetője van. Az elmúlt évben 16 millió forint mérleg szerinti nyereséget könyvelt el a társaság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bérházfelújítás a kiskörúton

A kiskörúti bérházak felújítása a napokban a Lófara felőli oldalon folytatódik. Tovább olvasom