Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 14°C Még több cikk.

Tragédia Bakson: a rázuhanó televízió ölte meg Jancsikát

Baks - Tragikus baleset történt szerda délután egy baksi családi házban: egy 22 hónapos kisfiú szaladt neki a gurulós tévészekrénynek, amelyről a készülék a gyerekre zuhant. A mentők már nem tudták megmenteni az életét.
Gyászba borult Baks utolsó utcájának legszélső háza, ahol szerda délután egy televízió-készülék ölt meg egy 22 hónapos kisfiút. A tragédia pillanatában csak a gyermek édesanyja és testvére volt a lakásban; az apának Szegeden volt dolga.

Az anya tegnap délelőtt is sokkos állapotban volt; rokonai, ismerősei és a szomszédok próbálták a lelket tartani az összetört asszonyban. A tragikus körülmények között meghalt kisfiú nagymamája azt mesélte, hogy unokája a család szeme fénye volt. – Az anyja az egész életét neki szentelte, hiszen kis súllyal, koraszülöttként jött a világra – mondta.

A megtört família férfitagjai dühösen keltek ki magukból, amikor közöltük velük: a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben ismeretlen tettes ellen.

A rendőrség közleménye

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen gondatlanságból elkövetett emberölés vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen a baksi 22 hónapos kisfiú halála ügyében. A soron kívül elvégzett igazságügyi boncolás - az egyes médiumokban megjelent állításokkal szemben - megerősítette, hogy a kisfiú testén nincs bántalmazásból eredő sérülés.

– Nemrég vettünk egy gurulós asztalt, amire rátettük a televíziót. Nekifutott, az asztal kicsúszott a tévé alól, ami a fiamra esett. A mentősök sajnos már nem tudtak rajta segíteni – mesélte nagyon halkan az apa. A család elmondása szerint a nyomozók késő délutántól egészen hajnali 2-ig rögzítették a nyomokat a házban, és ők is arra a következtetésre jutottak, hogy az asztal rendkívül instabil volt.

„Jöjjenek be megnézni a lakást"– invitált minket végül az egyik férfi. Mivel a rendőrök a televíziót és az asztalt lefoglalták, nem éltünk a felkínált lehetőséggel – nem akartuk a házban zokogó anyát még jobban felzaklatni. A ház előtt álldogálók abban mind egyetértettek, hogy a baleset rendkívül tragikus módon következett be, amelyben az anyát semmi felelősség nem terheli. Nem értették: miért emberölés miatt indult nyomozás?

Szenti Szabolcs hadnagy elmondta: csak büntetőeljárásban tudják kinyomozni, hogy terhel-e valakit felelősség a gyerek haláláért. Ezért nyomoznak ismeretlen tettes ellen.

A baksi kisfiú halála ügyében soron kivül elvégzett igazságügyi boncolás megerősítette, hogy nincs a kisfiú testén bántalmazásból eredő sérülés - közölte a rendőrség. 

Korábban írtuk

A rendőrség ügyeletére a mentésirányítás jelentette be, hogy meghalt egy 22 hónapos kisfiú, miután rázuhant egy televíziókészülék Bakson egy családi házban. Az esetkor otthon tartózkodó édesanya elindult a kisfiúval a kisteleki kórházba, időközben pedig hívták a mentőszolgálatot. Út közben a mentők átvették a kisfiú ellátását, sokáig próbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya gondatlanságból elkövetett emberölés vétség gyanúja miatt rendelt el nyomozást az ügyben ismeretlen tettes ellen - tájékoztatta a delmagyar.hu-t Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Olvasóink írták

102 hozzászólás
 • 102. dodó 2011. március 07. 21:35
  „2010.10.01:
  ... a TV2 az igazságügyi szakértő véleményének közzététele előtt, az ügy kapcsán a következőt írta: ,,Eddig nem tisztázott, hogy hogyan zuhanhatott a tévé a kisfiúra. A Tények operatőrét a család tagjai és barátai megfenyegették és elkergették." Vajon miért kellett a cigányoknak elkergetnie az operatőrt?
  "...az igazságügyi orvosi szakértői vélemény szerint, amelyet a médiában is megszellőztettek, a sérülések nem származhattak leeső TV-től."”
 • 101. novaklaszlo56 2010. október 04. 22:11
  „Igen, kedves Henriette.m, ez az ország ennyire siralmas állapotban van. Nem kellene leállítanod az itteni aktivitásodat, mert nagy szükség van minden józanul gondolkodó ember (kevés ilyen van manapság errefelé) alkotó és intelligens segítségére. Az utóbbi jelző arra utal, hogy a legszükségesebb és legsürgősebben nyújtandó segítségnek éppen olyannak kell lennie, amelynek eredményeképpen végre magára ismer ez az önpusztító társadalom, amelynek a jelek szerint a leghalványabb fogalma sincs arról, hogy mit művel önmagával. Ez több, mint megdöbbentő, és éveken át én sem akartam elhinni, hogy így van. Fuldoklunk. A saját mocskunktól. És egymás torkát szorongatjuk közben. Egyre nagyobb erővel. Ahelyett, hogy elkezdenénk rendet tenni. A fejeinkben. Igaz, ez őrülten nehéz, és mindenre, az életünk minden részletére kiterjedő, a teljes metamorfózis eredményével "fenyegető" vállalkozás. A metamorfózistól pedig irtózva félünk, mert sem önmagunkban, sem egymásban nem tudunk már megbízni. Hisszük, sőt tudjuk: mindenki hazudik, csal, sikkaszt, ügyeskedik (aki meg nem, az hülyének tartjuk, aki pedig hülye, az haljon meg - ismerős, ugye?), magunkról is tudjuk, miközben másokra mutogatva mentegetőzünk... A tendencia megállíthatatlan. Nem tudom, mi lesz, mi lehet ennek a vége. Illetve igen, de nem szeretek erre gondolni... Szegény Magyarország! És főleg szegény, tiszta lappal, ártatlanul ide születő kölykök...!

  Bocsásd meg, hogy nem csak azt a kis kölyköt siratom el...!”
 • 100. henriette.m 2010. október 04. 10:51
  „Kedves Flexsnake! Természetesen mindenkinek jogában áll a saját véleményét elmondani, leirni, valamint a romákat gyülölni. Viszont ennek a hirnek a kapcsán Te nem mocskoltad a fajtájukat, hanem együttérzést mutattál! Nem örültél a gyerek halálának, nem irtad, hogy a családi pótlék elvesztése miatt sirnak a szülök, stb. A véleményedet a romákról megtartottad magadnak, ez az, ami nemes emberi gesztust mutat!”
 • 99. CID 2010. október 02. 20:06
  „... iratosi67 2010.10.02. 17:53

  Nem én vettem a számra, hanem a TV a képcsövére. Loptak volna inkább egy LCD TV-t az könnyebb :)

  Azért a borsonline nekem is bemart, de mind1.”
 • 98. flexsnake 2010. október 02. 16:36
  „... mivel magyarországon a cigányok jelentős része a fehérek kisemmizéséből él meg tudom érteni a kommenteket. Nehéz úgy együtt érezni, hogy közben egy bizonyos kisebbség gyilkolja a fehéreket.
  Ettőlmég elítélendő a kárörvendés egy gyerek halálán, de az éremnek két oldala van és a ma már cigánygyűlölő lakosság azért lett az aki, mert kirabolták, meglopták vagy az övéit gyilkolták. Ennek tekintetében nem kell elvárni, hogy mindenki úgy szóljon hozzá, mintha a saját gyereke lenne.
  Sajnálom a szegény gyereket és a szülőket is de emellett rendkívül utálom a romákat a többségük viselkedése miatt. Engedtessék meg ez a kettősség egy demokratikus szabad országban mint személyes vélemény.”
 • 97. henriette.m 2010. október 02. 15:41
  „..... novaklaszlo56 2010.10.02. 00:43

  Szia, nagyon köszönöm, hogy irtál. Ezek szerint Te is elolvastad a kommenteket? Nos nekem bizony kicsordult a könnyem és nem hittem el, amit olvasok. Ilyen gyülölködést, kárörvendést, szidást és megkönnyebbülest egy kisfiú haláláról még nem olvastam.( Hogy milyen jó, mert úgyis csak bünözö lett volna belöle, és a többi mocsok szöveg)
  Ez nem lehet Magyarország, ahol az emberek egy része teljesen érzéketlen, már-már kegyeletsértö szavakat használ egy gyerek halálhire kapcsán. Öszintén szólva számomra az az oldal egy hatalmas csalódást okozott, nagyobb kijózanitó pofont nem is kaphattam volna. Bizony néhány tevékenységemet, ami MO-gal áll kapcsolatban most erösen átgondolom. Ahol az emberek ennyire gyülölik egymást, irigykednek, cigányoznak, zsidóznak, szitkozódnak és még sorolhatnám, ott nagyon erös a kétely, hogy segitségre szorulnak-e egyáltalán. Ha kevesebbet foglalkoznának egymás privát dolgával, ha mindenki inkább a saját boldogtalanságát próbálná kezelni, akkor több minden elérhetö, megvalósitható lenne. De addig.....................?”
 • 96. flexsnake 2010. október 02. 13:31
  „,,A soron kívül elvégzett igazságügyi boncolás - az egyes médiumokban megjelent állításokkal szemben - megerősítette, hogy a kisfiú testén nincs bántalmazásból eredő sérülés"

  Na ugye. Megint a jobbikos portálok kezdték a szarkavarást.”
 • 95. novaklaszlo56 2010. október 02. 04:53
  „Kedves Frsbebie!

  Elkerülte a figyelmemet, hogy a 48. sz. hozzászólásodban megszólítottál. Elnézésedet kérem!
  Nos, az, hogy az ártatlan gyermekből miként, és milyen felnőtt válik, hosszú és szerfelett bonyolult történet. Ugyanakkor nem hiszek abban, hogy a személyiségfejlődés végérvényesen lezárulna egy meghatározható életkorban. Ezt a fejlődést (sokak esetében inkább változásnak nevezném:)) csak az élőlény halála zárja le. Ebből fakad az optimizmusom is: noha egy kialakult személyiségű felnőtt látszólag merev, és nehezen képes jelentős változásokra - meg ha képes is, a "büszkesége" okán ezt nem engedi meglátni a környezetében élőknek, hiszen az egyfajta "önfeladás", vagyis a hibák fel/beismerése, azaz vereség élmény lenne, főleg az általunk felépített társadalom attitűd skáláján -, ez a merevség általában egyáltalán nem valódi.
  Azt is mondod, hogy a GYEREK az GYEREK. Igen. Értem is a mondanivalódat: a gyerek ártatlan és szent. Egyet is értek, csak én a "gyerek" fogalmát az emberek elég nagy körére kiterjesztve értelmezem. :) Az emosok, a gótok, a rockerek, meg ki tudja miféle külsőségeket magukra öltő emberek az én szememben mind gyerekek, akik rémülten menekülnek előlünk, és ezért viselnek mindenféle, a megtévesztésünk, összezavarásunk céljait szolgáló, esetenként a megfélemlítésünkre, a látszólagos tiszteletünk kivívására alkalmasnak ítélt jelmezeket, tetoválásokat, koponyákat, kereszteket, amelyekkel egy ellentmondásos céljukat szeretnék elérni: egyszerre akarnak minket távol tartani maguktól ("ne szól bele a dolgaimba!"), és ugyanakkor esdve könyörögnek is a figyelmünkért: szeretetéhesek. De te ezt jól tudod, még, ha nem is ragaszkodsz minden, ilyen rejtőzködve esdeklő kölyökemberhez. :) Én igen. És azt gondolom, Emo_katinka666 is pontosan ilyen kölyökember. Semmi gond, mert én is pontosan ilyen vagyok, igaz, emos, vagy gót kellékek viselése nélkül. :D

  Sajnos ez a csöppség már nem fog ilyen fejtörést okozni sem a szüleinek, sem a tanárainak, sem nekünk... Senkinek sem. Ő egyszerűen itt hagyott bennünket. :(”
 • 94. novaklaszlo56 2010. október 02. 04:13
  „Sok mindenben igazad van, kedves Apátfalvi. Én is úgy látom, hogy harminc évvel ezelőtt kezdtek letisztult, élhető, konszolidált viszonyok kialakulni a társadalmunkban. éppen csak kezdtek, amikor is a világ hirtelen megváltozott, és ez bizony készületlenül ért bennünket is: egyre elvadultabban sodródunk az annak idején lelkesen választott kapitalizmus út-ján. :) Ez sem lenne baj, ha nem gyomláltuk, tapostuk volna ki magunk körül a tisztesség összes virágát.
  Viszont az, hogy "beléd rúgok, kiirtalak, mert te is szemét voltál..." sehová sem vezet. A fejekben kéne már, legalább elkezdeni a rendrakást, ehelyett a népámító, jobbról, meg balról mindenkit gyanakvó és ellenséges izgalomban tartó mámor művi (világos, kik a haszonélvezői annak, hogy ennyire ostobák vagyunk!) fenntartása helyett.
  De egyre világosabb: A mosoly országa csak Lehár operettjében létezik... :(
  Szerinted képesek leszünk mi valaha is jót tenni önmagunkkal (=egymással)?

  De most "csak" (!!!) arról van szó, hogy otthoni balesetben meghalt egy ártatlan csöppség. És egy egész világ meghalt vele is... Én így érzem.”
 • 93. novaklaszlo56 2010. október 02. 00:49
  „Örülök, hogy csak majdnem. :)
  Vigyázz magadra, Katinka! (68.)”
 • 92. novaklaszlo56 2010. október 02. 00:43
  „De igen igaz, kedves Henriette.m. Magyarország soha nem látott erkölcsi mélységbe zuhant, azt hiszem, ilyen mélyen még tényleg sohasem fetrengett ez a társadalom. És gyűlölködés, ítélkezés, szétforgácsolódás közben szebb jövőről álmodozik, illetve inkább a szebb jövő elmaradásának a felelőseit keresi, és bünteti. Jóelőre. Meg is találja őket: cigányok, melegek, jobboldaliak, baloldaliak, hívők, ateisták, egyszóval mindenki. Ja, a lényeg: a szebb jövőt is az anyagi bővelkedéssel azonosítja. Szánalmas, sírógörcsöm van ettől az... országtól.
  Hogy is mondják egyesek? Így:
  Szebb jövőt!

  Ismételten részvétem a családnak. Immár azért is, mert ebben az országban (?) kell tovább élniük. Hacsak...”
 • 91. dodó 2010. október 01. 22:19
  „... < apátfalvi > 2010.10.01. 21:53

  "Majd ha végre Hazafiakból verbuválódott, Nemzeti Megtorlózászlóaljak alakulnak..."

  Nem lenne fontosabb egy új Nemzeti Számonkérő Szék?”
 • 90. obyka 2010. október 01. 21:49
  „http://www.borsonline.hu/forum.php?op=cikkhez&cid=34232

  Na ezek a kommentek tényleg borzasztóak!!”
 • 89. obyka 2010. október 01. 21:18
  „Kedves Web 81.

  Van véleményem a Mária telepen élőkről csak az most nem tartozik ide...
  Ha leírnám akkor aztán lehetne háborogni...”
 • 88. flexsnake 2010. október 01. 20:56
  „kíváncsi vagyok, akkor mégis a tv vagy bántalmazás miatt halt-e meg. Ettől még szomorú mert gyerek, de ha bántalmazás, egy percig sem fogom sajnálni a szülőket.”
 • 87. henriette.m 2010. október 01. 17:20
  „84. hozzászólás qud 2010.10.01. 16:05

  Szia, én megnéztem a fotót, és sajnos elolvastam a hozzászólásokat is. Az eredmény: rettenetesen szégyellem magam azok helyett a kommentálók helyett, akik olyan sok mocskot összeirtak! Ez nem lehet igaz, hogy az emberek igy gondolkoznak egy kisgyerek haláláról! Persze álnév mögé bújva könnyebb mocskolódni, egysem vállalná közülük, hogy felfedje kilétét.”
 • 86. csuri68 2010. október 01. 16:21
  „a bútorról annyit hogy nekem is van egy 15 hónapos lányom és inkább egy magasabb komódot vettem a tv alá hogy nehogy baj legyen. ezt nem éri el és nem gurul. jobb félni mint megijedni- tartja a mondás. ettől függetlenül részvétem a családnak. borzasztó lehet most nekik.”
 • 85. dodó 2010. október 01. 16:06
  „"...az igazságügyi orvosi szakértői vélemény szerint a sérülések nem származhattak leeső TV-től...
  ...Eddig nem tisztázott, hogy hogyan zuhanhatott a tévé a kisfiúra. A Tények operatőrét a család tagjai és barátai megfenyegették és elkergették." (TV2, 2010.09.30)

  -Vajon miért kellett a gyásztól megrendült cigányoknak elkergetnie az operatőrt? .
  -Vajon a nyomozás lezárása után is tájékoztat minket a DM?”
 • 84. qud 2010. október 01. 16:05
  „http://www.borsonline.hu/news.php?op&hid=34232
  Ajánlom a hozzászólásokat is, de a kép mindent elmond”
 • 83. royal 2010. október 01. 15:40
  „Nálunk a mamánál van egy ilyen szemét Tv állvány s nála is borult már,azota nem visszük a kicsit hozzá,míg nem cseréli ki,de nincs pénze újra,ugyhogy igen is valaki a gyártó vagy aki engedélyezte ezek TV állványként hirdetett használatát a gyártótól az eladókig hibásak,remélem most vagy a gyártót vagy az eladóval példát statuálnak,és lecsukják a gyártót!”
102 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autós kontra kerékpáros, olvasónk szemével

Az autós szerint a kerékpáros a szabálytalan. Atomboy videójából kiderül: járnűtől független a szabályszegés. Videó. Tovább olvasom