Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Tramtrain, közvécék, elszabadult villamos - fogadják szeretettel tegnapi híreinket a Szív Világnapján!

24 fokot ígérnek erre a szeptember végi napra. Még nyílnak a völgyben a kerti virágok - bár nálunk se hegy, se völgy.
10 százalék valószínűséggel jósol az Időkép 1 milliméter esőt, tehát nem valószínű, hogy ma bőrig ázunk. Csendes szeptember végi időjárás várható, kellemes 24 fokkal. A met.hu azzal kecsegtet minket, hogy kedden ismét kissé szárazabb, enyhébb léghullámok érkeznek térségünk fölé: úgy legyen, sétáljanak nagyokat!

Egy pillanatra kanyarodjunk vissza a nyárhoz: Szentes szigligeti üdülőinek sorsáról tárgyalnak hamarosan, nézzék meg, mije van a városnak! Egy vicces feliratból kerekedett cikkünk, itt olvashatják: a Roosevelt téri közvécére került ki, hogy ott hamarosan falatozó nyílik. Nem ez lenne az első ilyen eset Szegeden, de ezúttal csak vicceltek: viszont ha már szóba került, körülnéztünk közvécéfronton. Annyit mondhatunk: nem csoda, hogy időnként találunk ezt-azt a város bokros, fás pontjain.

A Felső-Tisza-parton dolgoznak az útépítők, a gyermekklinikán is nagy munkálatokba kezdenek hamarosan. Specializált gyermek sürgősségi és traumatológiai ellátórendszert alakítanak ki országosan 11 milliárdból - öt vidéki gyermekgyógyászati központ, köztük Szeged is bekapcsolódik - tudjon meg mindent az átalakításról!

Ha nem emlékeznének rá, hogy Szegeden 2014-ben elszabadult egy villamos, most felfrissíthetik a tudásukat: ítélet született a villamosvezető ügyében - ma ettől volt hangos a sajtó. A rendőrség aranytolvajokat keres, aligha lesznek meg olyan gyorsan, mint a gazdátlanul lelépő villamos.

Hí már a járműveknél tartunk, a tramtrain kapcsán ezúttal a lehetséges útvonalról írtunk. Szép nagy piros járművek is felbukkantak a hírekben: egy-egy vadonatúj Rába tűzoltót kapott Szentes és Makó.

Sport: legyőzte a Mol-Pick Szeged a Csurgó csapatát! Ennek örömére köszöntsük meg a Giszmundákat és a Grizeldákat, nem könnyű nekik - meg egyébként is névnapjuk van ma.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már a futárok is külföldre szaladnak - nincs ki kiszállítsa az online rendelést

A szegedi belvárosi csomagátadó ponton tízből kilencen internetes vásárlás után veszik át így az árut, olcsóbb és gyorsabb is, mint a házhoz szállítás. A cél, hogy minél kevesebb legyen a szolgáltatásban az élőmunka. Tovább olvasom