Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Trükkös ˝fakereskedők˝ verik át az időseket

Trükkös tolvajok magukat fakereskedőnek kiadva károsítanak meg főként egyedül élő idős embereket a megyében. Egyik olvasónk, a szegedi Erzsike néni okulásul mesélte el történetét.
– Csaló áldozata lettem, sajnos, nem én voltam az első, és valószínűleg az utolsó sem – mondta a szegedi Erzsike néni. Azzal az ürüggyel kereste fel a közelmúltban egy fiatalember, hogy olcsó fa érkezett, de előleget kell fizetni, ha szeretne kapni belőle. Az illető arra a fakereskedőre hivatkozott, akitől az egyedül élő nyugdíjas nő évek óta vásárolja a tüzelőt.

– Tudta a cégnek, a tulajdonosnak a és a sofőrnek a nevét, azt, hogy utóbbinak a becenevére utaló zsiráf látható az autóján. 60 ezer forint előleget kért. Annyi nem volt nálam, 30-at adtam, de kértem tőle személyi igazolványt, és aláírattam vele az átvételi elismervényt, amivel persze semmire sem megyek. Pórul jártam, és azért meséltem el a történetemet, hogy mások óvatosabbak, gyanakvóbbak legyenek, okuljanak belőle. Tudom, sokan azért hallgatnak, mert félnek, illetve szégyellik, hogy így jártak. Nem tettem feljelentést, mert az általában hosszú, idegőrlő procedúrával jár – közölte Erzsike néni, akinek a rossz hírbe hozott fakereskedője Bódi Tibor, az egykori, Leves becenevű, kiváló tekés.

– Úgy informálódtam, nemcsak rám, más tisztességes fakereskedőkre is hivatkoztak – mondta Bódi, akinek tudomása szerint először megvizsgálják, felmérik a környéket, a cím alapján kikeresik a telefonkönyvből a vonalas számokat, azon jelentkeznek, és először csak azt mondják, attól a vállalkozástól vannak, amelyik rendszeresen szállítja az illetőnek a fát. Az emberek jóhiszeműségét használják ki. – Sajnálom, hogy többen így jártak, pedig a kuncsaftjaim tudják, mindig, mindenkinek el is mondom, soha nem kérek előleget – jelentette ki Bódi Tibor.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk: az elmúlt negyedévben hasonló ügyben három feljelentés érkezett a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezresével fogják a migránsokat

Országszerte 4725 határsértőt fogtak el a rendőrök, A legtöbb határsértőt mindhárom nap Csongrád megye déli részén kapták el, összesen 1235-öt. Tovább olvasom