Délmagyar logó

2019. 06. 24. hétfő - Iván 19°C | 27°C Még több cikk.

Tudásakadémia – Szegedről

Február 20-ától az MTA Szegedi Biológiai Központjában megtartott előadásokból készített, hat részes műsorsorozat sugárzását kezdi meg a Magyar Televízió 2-es csatornája. A műsorok nyilvános felvételei február 7-én és 8-án, 16, 17 és 18 órakor lesznek az SZBK nagyelőadójában.
A televízió Válaszd a tudást! és Tudásakadémia című, régóta tartó műsora az m2-es csatornán február 20-ától együtt, 120 perces időtartamban lesz látható. Ebbe kapcsolódik be hat héten át hétfő délelőttönként 9-től 11 óráig a Szegedi Körzeti Stúdió, amely a Tudásakadémia keretében tartott hatrészes előadássorozatot, és az azt követő szakmai beszélgetéseket közvetíti Szegedről. A biológiai témájú előadásokban olyan eredményekről beszélnek az előadók, amelyek közérdeklődésre tartanak számot, hétköznapjainkat is érintik.

Helyet kapnak a műsorban a gyógyszergyártáshoz kapcsolódó kutatások, a géntechnológiával nemesített növényekhez és a vírusokhoz kapcsolódó legújabb eredmények valamint az információtechnika és a biológia kapcsolata is. Az előadók között olyan neves szegedi tudósok szerepelnek majd, mint Dér András, Duda Ernő, Dudits Dénes, Hadlaczky Gyula, Kiss György Botond és Venetianer Pál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Somodi Sándor: Hol van a borban az igazság?

Szinte nem akadt olyan év a hegyközségek megalakulása óta elmúlt évtizedben, amikor ne változott… Tovább olvasom