Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Tudják, mi épül a szegedi Felső Tisza-parton?

Szeged - Húsz penthouse lakás – panorámás ablakokkal és nagy erkélyekkel. A felsőbb lakásokból a Tiszára és a Szent György téri templomra nyílik kilátás.
Sokan kérdezik, mi épül Felsővároson, a Felső Tisza-part és az Árboc utca kereszteződében. A beruházást a helyszínen hatalmas táblán, az interneten pedig egy külön weblapon hirdetik – Parti Sétány Penthouse néven. A 20 lakásos társasházat Török Csongor okleveles építészmérnök tervezte.
A kivitelező a Plusz Építő Kft. A szegedi cég épített már a József Attila sugárúton és a Bokor utcában is társasházat, amit szintén Török Csongor tervezett, de dolgoztak a panelprogramban és a 3-as villamospálya felújításán is.

A honlap szerint a társasház az épület elhelyezkedése, a Tiszához való közelsége és a tervező által megálmodott penthouse lakás miatt kapta a Parti Sétány Penthouse nevet.

Jövő márciusra itt már penthouse lakások állnak. Fotó: Frank Yvette
Jövő márciusra itt már penthouse lakások állnak. Fotó: Frank Yvette

De mi az a penthouse?

Több megfogalmazás is van erre. A penthouse mást jelent itthon és külföldön. Az USA ingatlanpiacán pontos számoknak kell megfelelni, csak ekkor írhatják ki egy ingatlanra: penthouse. Igen, jól gondolják, a penthouse luxus közeli kategória.

Összességében elmondható, ha egy társasház legfelső szintjén van olyan színvonalas, nem tetőtéri lakás, amelyik legalább két irányba néz, az összes lakószoba előtt panorámás terasz van, és a terasz mérete megközelíti a lakás alapterületét – az penthouse.

Január elején kezdődött el az építkezés – mondta lapunknak Török Attila, a Plusz Építő Kft. ügyvezetője.

– Minden lakás nagy panorámás ablakokkal és erkéllyel készül, így valamilyen szinten mindegyik penthouse-nak tekinthető. A felsőbb lakásokból egyaránt rá lehet majd látni a Tiszára és a Szent György téri templomra – mondta az ügyvezető. Megjegyezte, Szegeden már több társasházban van penthouse lakás, ők sem most építik az elsőt. A Felső Tisza-parton 12 és 35 millió forint közötti áron kínálják a 38–120 négyzetméter közötti lakásokat. Török Attila elmondta, terveik szerint jövő márciusra végeznek a beruházással.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre ingyenes lesz a kéményseprés

Az állam, pontosabban a katasztrófavédelem sepri majd a magánszemélyek kéményeit 2016-tól, a… Tovább olvasom