Délmagyar logó

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 29°C Még több cikk.

Tudomány, kultúra, tánc és zene - Indul az első BölcsészFeszt

Szerdától péntekig mindenkit vár a BölcsészFeszt. A három napos eseményen az elmúlt év tudományos és kulturális terméseiét mutatja be a BTK.
 A tudományos előadások és a könnyedebb programok kiváló egyensúlyában mindenki találhat kedvére valót, hiszen a szervezők hangsúlyozták: a célközönség egész Szeged. Első alkalommal rendez BölcsészFesztet a BTK. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának fesztiválja az elmúlt év tudományos és kulturális termését állítja pódiumra: a felhozatal bizonyítja, milyen színvonalas és színes a Karon végzett munka. A komolyabb hangvételű akadémiai és egyetemi doktori előadások mellett számos egyéb, lazább programmal is készülnek a szervezők. A sokrétű kínálatban a középiskolástól a nyugdíjasig bárki megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő programot.

Slam poetry verseny, előadások csokoládéról, magyar kártyáról, Zuckerberg irodájáról. De mást is kínál a BölcsészFeszt:

A BP munkatársai karriertanácsadással segítik az érdeklődőket, megtudhatjuk tőlük, mire figyeljünk egy állásinterjún. A Könyvmolyképző Kiadó íróiskolát szervez, jó lehetőség ez azoknak, akiket teljesen hatalmába kerített az írás gondolata, vagy még csak kacérkodnak vele. Az utóbbi időszak egyik legolvasottabb magyar írója is az esemény vendége lesz, a Gergő-könyvek szerzője, Böszörményi Gyula dedikál is.

A Kabay Fitt Test Műhely közös mozgásra invitálja a sok ülésben elgémberedett végtagot, melyek gazdái élsportolóktól tudhatják meg, miért érdemes és hogyan kell egészségesen élni. Lesz csemegézés a Kar oktatóinak éves könyvterméséből, majd a hallgatók és az oktatók olvasnak fel legújabb szépirodalmi műveikből. A BTK tavaszi félévben futó AudMax Esték eseménysorozata szokásosan szerda este várja az érdeklődőket, ezen a héten Tomka Béla járja körbe a jóléti állam kérdését.Pénteken a táncé és a zenéé lesz a főszerep. A szórakozásról a Zeneművészeti Kar gitárzenekara, valamint a BTK Choreomundus programjának a világ minden tájáról érkezett profi táncosai által vezetett táncháza gondoskodik. A nap végén, a 70-es 80-as évek jegyében, nosztalgiabulival zárul fesztivál. Az esemény egész ideje alatt könyvcserepult, könyv-, fotó-, festmény- és plakátkiállítás várja a látogatókat.

Színes programjaival, szeretettel várja tehát a BölcsészFeszt a szegedieket szerdától péntekig, a bölcsészkar Egyetem utcai épületébe, a belépés díjtalan. A három napos rendezvényt nem titkolt hagyományteremtő szándék is övezi, ami érthető, hiszen a szegedi BTK oktatói kiválóság alapján a legjobb bölcsészkar az országban, bizonyára az elkövetkezendő években is lesz mit ünnepelni. A részletes programokról a bölcsészkar honlapján tájékozódhat.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elindult a roham a táborokért: van, ami egy nap alatt betelt - Egyhavi fizetés is rámehet a gyerek vakációjára

Elindult a roham a táborokért: van, ami egy nap alatt betelt - Egyhavi fizetés is rámehet a gyerek vakációjára
Megindult a nagy táborvadászat: a szülők már elkezdték lefoglalni a vakáció idejére azokat a programokat, ahol gyermekeik hasznosan tölthetik idejüket. Tovább olvasom