Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Tudományos konferencia keresztény fiataloknak

Szeged - A hitéleti szakosok mellett az idén világi szakos keresztény hallgatók is bemutathatják kutatási eredményeiket a Kárpát-medencei Keresztény Tudományos Diákköri Konferencián (KKTDK), amely csütörtökön kezdődik meg Szegeden, a Gál Ferenc Hittudományi Főiskolán.
Kozma Gábor rektor szerdán elmondta: a második alkalommal meghirdetett, kétnapos rendezvényre meghívás alapján több mint 80 fiatal előadó érkezik, akik csaknem 150 fős hallgatóság előtt beszélnek majd. Az első ilyen tanácskozást 2008 májusában tartották, a történelmi egyházak Kárpát-medencében működő teológiai intézményeiben tanuló magyar ajkú hallgatók tudományos diákköri konferenciájaként.

Az idei rendezvényre a hitéleti szakosok mellett azokat a világi szakos keresztény hallgatókat is várják, akik szívesen vállalkoznak kutatási eredményeik nemzetközi megmérettetésére. A II. KKTDK célja, hogy a tudományos eredmények bemutatása és értékelése révén ösztönözzék a diákokat a tudományok tanulmányozására és a kutatásokban való részvételre.

A konferenciára elsősorban magyar ajkú hallgatókat várnak Magyarország, valamint Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia és Ausztria felsőoktatási intézményeiből.

A rektor kiemelte: a rendezvénnyel segíteni kívánják a magyar és a vele együtt élő népek kultúrájának, és ennek révén az európai kultúrának a fejlődését, az anyanyelv művelését segítő tudományos nyelvhasználatot.

A résztvevők tizenöt szekcióban dolgoznak majd, a konferenciát Kiss-Rigó László megyés püspök nyitja meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fürdők ünnepi nyitva tartása

Szeged - A sportuszoda május 1-jén 6-tól 20 óráig tart nyitva, éjszakai úszás 20-tól 22 óráig lesz.… Tovább olvasom