Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Tudományos vándorgyűlés helyszíne lesz Szeged

Újabb rangos tudományos konferencia helyszíne lesz Szeged, október 26–27-én itt tartja országos konferenciáját és vándorgyűlését a Magyar Regionális Tudományi Társaság. A fő téma a városok szerepe a regionális fejlődésben, a nyitó előadást Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter tartja.
A program csütörtökön 11 órakor a társaság közgyűlésével kezdődik, ahol szóba kerül a 2007. évi programtervezet, majd a területi szekciók beszámolói után megválasztják a tisztségviselőket. A délután 2 órakor induló vándorgyűlés témája: „A városok szerepe a regionális fejlődésben", az első előadó, Lamperth Mónika szakminiszter Magyarország területfejlesztési stratégiájáról beszél. A délután folyamán számos neves szakember felszólal, egyebek között Szaló Péter államtitkár a városfejlesztési stratégia dilemmáiról, Pukli Péter, a KSH elnöke a területi és települési statisztikai információs rendszer működtetéséről beszél.

Lukovich Tamás, a Magyar Urbanisztikai Társaság alelnökének előadásának tematikája „Verseny minden határon túl. A városfejlődés nemzetközi tendenciái", míg Benedek József a Babes–Bolyai Tudományegyetemről Románia városfejlődéséről beszél.

Másnap, október 27-én 9–16 óra között négy szekcióülésben folytatódik a tudományos program: A nagy- és középvárosok térszervező funkcióiról szólót Lengyel Imre, a „Városok és falvak együttműködése – a városkörnyéki fejlődés" témája köré szerveződőt Nagy Gábor vezeti. A harmadikban a „Társadalmi problémák a városokban", a negyedikben – Végh Zoltán, a KSH szegedi igazgatójának vezetésével – a városi információs rendszerek kerülnek terítékre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gregor József érdemrendet kapott

Az 1956-os forradalom ötvenéves évfordulója alkalmából számos kitüntetést, elismerést adott át… Tovább olvasom