Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Tüntettek a Harmónia lakóparkosok - videóval

Szeged – Pénzükért tüntettek a rókusi Harmónia lakóparkban élők. Tavaly júliusban már tiltakoztak, szerdán 15 órától újra az utcára vonultak.

3 órakor 13 ember gyűlt össze a Harmónia lakópark beruházójának otthonánál. A tüntetők a delmagyar.hu helyszínen tartózkodó tudósítójának elmondták, hogy a beruházóval a mai napig nem sikerült megállapodniuk, illertve azokat a megállapodásokat, amiket korábban kötöttek nem tartja be.

A transzparenseken ezek a szövegek olvashatók: "Közel száz család életét keseríted meg két éve!", "Nem hagyjuk magunkat lerázni!", "Hol a pénzünk?".

A  belvároshoz közeli ingatlannál várakozó tüntetők képviselője, Sándor Zoltán elszántan küzd a lakóparkban ingatlant vásároltak vélt igazáért. A végleges lakhatási engedélyt nem kapják meg a lakók az önkormányzattól, mert az ingatlanok nincsenek befejezve, illetve vannak olyan házak, amelyek beáznak, így a lakások lakhatatlanok.

Fotó: Segesvári Csaba
13 ember gyűlt össze a beruházó lakása előtt.
Fotó: Segesvári Csaba

A tüntetők becsengettek a beruházó otthonába, de választ nem kaptak. Azt mondták, ha kell, máskor is visszajönnek. A környéken járókelők csodálkoznak a tüntetésen, de senki nem ment oda megkérdezni, miért vannak ott.

Fél négykor az egyik demonstráló felhívta a beruházót telefonon, hogy csak akkor hagyják abba a tüntetést, ha hajlandó beszélni velük. A lakóknak egyébként 3-tól 5-ig van engedélyük tüntetni. 

A tüntetők a hidegben kedélyesen beszélgetnek egymással, és mutatják a transzparenseiket az erre sétálóknak. A lakók szerint a vállalkozó nem fog eljönni, majd egy újabb megállapodást kínál, amit ismét nem tart be.

Tüntetés a lakópark ügyében

A lakók közül kevesen terelték eddig jogi útra az ügyet, mert abban bíztak, máshogy is megoldható a kialakult helyzet. Volt olyan lakótársuk, aki nyert pert a beruházóval szemben, de pénzt nem kapott.

A tüntetők 4 órakor néhány transzparensüket bedobták a vállalkozó postaládájába, majd a képviselőjük plakátokat ragasztott a beruházó házának ajtajára és ablakára a következő szöveggel: "... a (disz)Harmónia Lakópark megálmodója."

A jelenlevő lakók most azt tervezik, hogy mikorra kérjenek időpontot az újabb tüntetésre.

16 óra 14 perckor véget ért a Harmónia lakóparkban élők tüntetése.

A vállalkozó állítja: megoldásra törekszik

A beruházó – aki nem járult hozzá, hogy a neve, a vállalkozásainak neve vagy a fényképe szerepeljen az újságban – elmondta, kintlévőségei vannak, ennek ellenére a helyzet megoldására törekszik, ám ehhez időre van szüksége. Az alvállalkozók felé érvényesíti a jogosnak ítélt követeléseit. A lakók minőségi kifogásainak egy részét elfogadja, másik részét azonban alaptalannak tartja. Úgy látja, a többség elégedett a Harmónia lakóparkban átvett otthonával, és a kisebbség hallatja a hangját. A tiltakozásnak ezt a formáját elítéli, és ezzel kapcsolatban jogi lépéseket fontolgat.

Korábban írtuk:

Tavaly júliusban fordultak először a nyilvánossághoz a szegedi Harmónia lakópark lakói. A Csaplár Benedek utca 3., 4. és 5. szám alatti ház lakói a Délmagyarország szerkesztősége előtt tüntettek az építtető vállalkozó ellen. Sándor Zoltán akkor lapunknak elmondta: 120 családot képvisel, sok ház nem vagy csak részben készült el. A vállalkozó, akinek a nevét nem írhattuk le, cáfolta a lakók állításait. Korábbi cikkünket itt olvashatja el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzszállító autó ütközött a Móra IC-vel Csengelénél

A piros jelzés ellenére egy pénzszállító autó hajtott a Móra IC-be Csengelénél szerda délelőtt. A súlyosan, életveszélyesen megsérült sofőrt mentőhelikopter szállította el a helyszínről. Tovább olvasom