Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Turistacsalogató applikáció készül

Mint arról korábban beszámoltunk, turisztikai együttműködés jön létre egy határon átnyúló pályázat révén Szeged és Szabadka között.
A partnerek célja, hogy egyik település se maradjon egynapos turisztikai célpont. A fejlesztéshez 190 ezer 332 eurót nyertek. A kapcsolat alapja a szecessziós értékek, épületek népszerűsítése, amire egy turisztikai mobilapplikációt is készítenek hamarosan, digitalizálva a látványosságokat. A munkát a Zengo Kft. végzi el – derült ki a közgyűlés pénzügyi bizottságának szerdai ülésén.

Szóba került még az a rendeletmódosítás is, amely szerint ettől az évtől minden nyugdíjas és általános iskolás 10 ezer forint támogatást kap az önkormányzattól. A bizottság támogatásra javasolta, ahogyan a Fidesz–KDNP is.

A Fidesz szegedi alapszervezete korábban közölte, minden olyan intézkedést támogatnak, ami a szegedieket pozitívan érinti. Ugyanakkor fenntartják, hogy a Botka-féle önkormányzat arroganciája miatt a város kevesebb adóbevétellel gazdálkodhat, így kevesebb juttatásban részesítheti a szegedieket, és azt is, hogy a kormányzat kilencedik éve bővülő családtámogatási rendszere mellett ez csak kirakatintézkedés, kampányfogás – írták közleményükben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Addig írtam, amíg minden eredményem helyes nem lett˝: szegedi diák írta az ország egyik legjobb felvételijét

˝Addig írtam, amíg minden eredményem helyes nem lett˝: szegedi diák írta az ország egyik legjobb felvételijét
Az ország nyolcadikosai közül idén mindössze ketten írtak 98 pontos felvételit: egyikük a szegedi Visi Patrícia. A két pontot a magyardolgozatában veszítette el, matematikából nem tudott hibázni. Tovább olvasom