Délmagyar logó

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Turistacsalogató applikáció készül

Mint arról már beszámoltunk, turisztikai együttműködés jön létre egy határon átnyúló pályázat révén Szeged és Szabadka között. A partnerek célja, hogy egyik település se maradjon egynapos turisztikai célpont. A fejlesztéshez 190 ezer 332 eurót nyertek.
A kapcsolat alapja a szecessziós értékek, épületek népszerűsítése, amire egy mobilapplikációt is készítenek, digitalizálva a látványosságokat. A munkát a Zengo Kft. végzi el – derült ki a közgyűlés pénzügyi bizottságának szerdai ülésén. Szóba került az a rendeletmódosítás is, amely szerint ettől az évtől minden nyugdíjas és általános iskolás 10 ezer forint támogatást kap az önkormányzattól. A bizottság támogatásra javasolta, ahogyan a Fidesz–KDNP is.

A Fidesz szegedi alapszervezete korábban közölte, minden olyan intézkedést támogatnak, ami a szegedieket pozitívan érinti. Ugyanakkor fenntartják, hogy a Botka-féle önkormányzat arroganciája miatt a város kevesebb adóbevétellel gazdálkodhat, így kevesebb juttatásban részesítheti a szegedieket, és azt is, hogy a kormányzat kilencedik éve bővülő családtámogatási rendszere mellett ez csak kirakatintézkedés, kampányfogás – írták közleményükben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövő héten sem állnak le - mosatják az ivóvízhálózatot a városban

Jövő héten sem állnak le - mosatják az ivóvízhálózatot a városban
Azt is eláruljuk, hogy mely városrészekben kell saját ivóvízkészletről gondoskodni. Tovább olvasom