Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Tűzoltó hajtott a várakozó autóba Szegeden

Szeged - Beleszaladt egy tűzoltó a pirosnál várakozó személyautóba az Anna-kútnál pénteken kora este. Az autót vezető nő a nyakát fájlalta.
A Kossuth Lajos sugárúton a belváros felé haladt az a tűzoltóautó, amelyik beleszaladt egy, a pirosnál várakozó személyautóba az Anna-kúti csomópontnál pénteken a kora esti órákban.

A kék Volkswagent vezető nő a nyakát fájlalta a baleset után, a kiérkező mentők ellátták a sérültet.

Baleset az Anna-kútnál

Olvasóink írták

83 hozzászólás
 • 83. gedo 2010. június 08. 11:54
  „én is ezt sérelmezem a cikkben!!
  lehet aki írta a cikket kisebbségi komplexusban szenved a tűzoltók heroikussága miatt:D:D:D”
 • 82. Jupiter 2010. június 08. 11:35
  „Amikor Angliában egy tűzoltóautónak egy többsávos körforgalomban nem biztosította egy személyautó az akadálymentes továbbhaladást, simán félretolta a lökhárítójával (óvatosan), és továbbment... így a mögötte haladó mentőautó is átjutott időveszteség nélkül!
  Vegyük tudomásul, hogy prioritást élveznek a forgalomban, és segítsük őket a haladásban! Ennyi minimum elvárható tőlünk...
  Egyébként érdekes, hogy nem az a hír, hogy egy tűzoltóautó továbbhaladásában akadályoztatva volt, hanem hogy koccant! Tipikus magyar hozzáállás!”
 • 81. kötekedő 2010. június 07. 21:21
  „Olvasom a cikket és csodálkozok, hogy miért szaladgál egy tűzoltó és fut neki egy autónak. Aztán olvasom tovább meg nézem a képet és kiderül, hogy egy tűzoltóautóról van szó. Szóval már megint egy sötét elméjű újságíró(s) garázdálkodott a DM-nél? Meglehet. Legalább a mentők jöttek és nem a mentősök. Az lett volna a csúcs.”
 • 80. uborka 2010. június 07. 18:05
  „még a nyakát is kitörném. itt nincs rendőr autó, vagy lesben áll???30000 e ft-ért????mire odaérnek a rendőrségi épületből csak a hamu marad.a kitört nyakú nőt meg pszichiáterhoz vigyék alkalmas e a vezetésre,nem pedig a széttett lábáért kapta a papirját? vagy süket.”
 • 79. gedo 2010. június 07. 15:49
  „Csak azt nem értem, hogy a hölgy aki a nyakát fájlalja, melyik sávban várakozott? A kép szerint úgy gondolta övé mind a kettő:D”
 • 78. Ful 2010. június 07. 15:25
  „A szegedi tűzoltóknak évi 1200-1300 vonulásuk van - ez lehet több 100.000 autó kikerülése.
  Hülyén hangzik, de néha egy-egy kocc belefér...
  Amúgy körül kell nézni a videomegosztó portálokon! Lehet látni jó pár elmebeteget, aki szarik a rendőr, mentő, tűzoltójárművekre.”
 • 77. Bélabá 2010. június 07. 10:23
  „Igen az volt.
  Mindkét félnek figyelni kell egyaránt, az autósnak, h megadja az elsőbbséget és a "zavartalan" továbbhaladást biztosítsa (a lehető legkisebb kockázattal, legyen az piroson átcsorgás) a megkülönböztetett jelzést használó járműnek.
  A megkülönböztetett jelzést használónak meg, azon kell meggyőződnie, h mindenki megadja-e neki az elsőbbséget és "lassúra" fékezzék az autókat a kereszteződésekben, mert elég egy fáradt külföldi-belföldi kamion sofőr, aki a cigiért matat az anyósülésen és üvölt a zene a kamionban.... a többit el lehet képzelni.

  És egy csúnya igazság, h "annak van elsőbbsége, akinek megadják".
  Az utolsó mondatot nem a történtekhez írom, hanem úgy alapból a közlekedésre, mert ez észrevehető a Tesco parkolóban lévő jobb kéz szabályra, körforgalomra, balra indexelő jobbra forduló vagy egyenesen menő autókra robogókra, akik kikanyarodnak eléjük, mert azt hiszik, h el fog fordulni stb.

  Mindenki vigyázzon magára és egymásra, mert HAZAvárják!”
 • 76. gróf 2010. június 07. 08:07
  „75. hozzászólás Bélabá 2010.06.06. 22:45

  Emlékszek rá...szörnyű baleset volt, karácsony előtt.

  A vétlen gyalogos nő a járda szigeten meghalt a mentőst meg asszem 1 évre ítélték mert a piroson ment át és nem győződött meg arról megadják-e neki az elsőbbséget.

  Kresz szerint a mentő és a részeg autós hibázott együttesen...mégis egy gyalogos halt meg. És a mentő is totálkár lett.”
 • 75. Bélabá 2010. június 06. 22:45
  „Hányszor lehet látni olyat, h a megkülönböztetett jelzést használó mentőautóval, direkt gyorsul a személyautós, vagy, na most nem engedlek el magatartást akár a tűzoltó kontra kamionos helyzetnél is.
  Azok a sofőrök akik így viselkednek egy megkülönböztetett jelzést használóval szemben, szándékosan veszélyeztetik a forgalom többi résztvevőjét(IS)

  Pár évvel ezelőtti mentősbaleset?
  Részeg sofőr, akinek szólt a fia h vigyázz mentő és ennek ellenére belerohant a mentőbe?
  El lehet gondolkodni kedves "fikázók".”
 • 74. Bélabá 2010. június 06. 22:39
  „Kedves Mil!

  "Nekem azt mondja meg valaki, hogy a tűzoltók mi a f.szért tülkölnek? Ha a rendőrnek és a mentőnek elég a sziréna, ezek minek nyomják még a hajókürtöt is, hogy majd meg bolondul az ember tőle? Szimpla szórakozásból?"

  Nem szórakozásból nyomják a légkürtöt, hanem azért, h a forgalom többi résztvevője, IDŐBEN meghallja őket és tudjanak nekik segíteni a zavartalan továbbhaladásban.
  Számtalan eset van, amikor nem lehet hallani egy megkülönböztetett jelzést használó autót időben, csak az utolsó pillanatban, ezért én speciel JOGOSNAK tartom a légkürtöt.
  A rendőr és mentőt még annyira sem veszik figyelembe az autó termete és NEM hallhatósága miatt, mint egy nagy piros dudáló tűzoltóautót.
  Feltételezem ültél már autóban, nyáron felhúzott ablakok, légkondi fújja a levegőt 2-3 as fokozaton, HALK zene a háttérben és beszélgetsz az autóban utazókkal.
  Fogadjunk, h későn veszed észre a megkülönböztetett jelzést használó autókat, mert NEM hallatszódik.
  A rendőr és mentő autókra is biztos szerelnének légkürtöt, ha légfékes volna, de mivel nem az, így marad nekik az elektromos kütyü, ami nem túl hangos.
  Legutóbbi esetek közül 2-t emelnek ki, mind a 2 esetben NAGY motorral mentem.
  1 eset, jobbra kanyar után kb 35-40 es tempóval megyek 2 személlyel és balról(neki stop tábla) egy kisteherautó kikanyarodik elém zokszó nélkül, mellémegyek és egy 55-60 az éveiben járó, feltehetően vasárnapi sofőr volt, akitől azért más többet várna az ember, annyit se mondott, h bocs, majdnem kinyírtalak titeket... ennyi
  2. eset, 50-nel a belsősávban a Mars térnél, mellettem lévő sávban egy személyautóval a férfi sofőr húzza rám a kormány index nélkül és jön a sávomba, rátapadt a dudára a kezem és húzódtam a felező vonalhoz.
  A <moderálva> annyit se mondott h bocs, nem vettelek észre, vagy kézfeltartás, h bocs, semmi, persze még mindig nyomtam a dudát, de semmi.
  Mindenki tojik a másikra sajnos.
  Annyi sztorit lehetne mesélni, de mindenki látott már hasonlókat....

  Van 1-2 hozzászólás amin elég erősen elkezdtem nevetni, de van egy pár olyan is, amin komolyan el kellene gondolkodni az illetőnek, h autóba üljön-e, ha a kreszt sem ismeri.
  Attól, mert 10-20-30 éve megszerezte a jogosítványt, az nem azt jelenti, h a tudását nem kell frissítenie.
  Hány olyan helyzet van, h azt se tudja a gépjárművezető, h mi az a 30 as övezet, megy ész nélkül és én meg pislogok jobbról, h ez ugyan nem fog megállni és legyen az nő vagy férfi, mind1, van mindkettőből elég, felesleges általánosítani.
  Majd kiderül, h hogy is volt, felesleges találgatni, nem mi voltunk a 2 autóban abban a szituációban.”
 • 73. gróf 2010. június 06. 20:15
  „70. hozzászólás ValakiaSOKKözül 2010.06.06. 12:44

  Ezt jól írtad...menekülni kell...
  Mi van ha lefullad vagy nem indul az autó, műszaki hiba miatt...tapossuk el.”
 • 72. kugel 2010. június 06. 20:04
  „Jaaa,meg a firkásznak csak annyit hogy a lámpánál szabad jelzésre váró autó a forgalomban résztevőnek tekintendő és nem várakozó jármű!Várakozni a parkolóban szoktak álltalában.”
 • 71. kugel 2010. június 06. 19:58
  „Sok okoskodó van itt megint látom!A megkülönböztető jelzést használó jármű részére MINDEN esetben elsőbbséget kell adni,akár a jelzőlámpa piros jelzése ellenére is mások veszélyeztetése nélkül is!Gondolom ha valamelyikőtök anyját menteni indultak volna a tűzoltók akkor más szemszögből látnátok a helyzetet!Leggusztustalanabb amikor nap mint nap szembesülni lehet a sok gyökérrel akik szándékosan nem engedik el a mentőket,tűzoltókat.Szirénázó mentő elött kanyarodnak be még 5 en amikor a kereszteződéshez ér!Sztem ez is beleférne a zero toleranciába.Fizessen aki siet!”
 • 70. ValakiaSOKKözül 2010. június 06. 12:44
  „szerintem jól szól az a kürt, s ha meghallom, akkor tudom, hogy fel kell készülni arra, hogy "menekülni" kell előle, hogy biztonságosan a legnagyobb sebességgel tudjon haladni a célpontja felé....”
 • 69. NTK 2010. június 06. 11:34
  „"64. hozzászólás Mil 2010.06.05. 21:07
  Nekem azt mondja meg valaki, hogy a tűzoltók mi a f.szért tülkölnek? Ha a rendőrnek és a mentőnek elég a sziréna, ezek minek nyomják még a hajókürtöt is, hogy majd meg bolondul az ember tőle? Szimpla szórakozásból?"

  Ha jól tudom az nem hajókürt, hanem mozdonykürt. Csak eléggé falsul szól. Egyébként meg azért nyomják, folyamatosan mert - azok akiknek már belekövesedett a fülzsír a fülébe, ill. akik olyan hangerővel bömböltetik a hifit a kocsiban - nem hallják meg a 120 dB-lel szóló a szirénát. Mindezt egy tűzoltó ismerősöm mondta.”
 • 68. Lajos 2010. június 06. 09:40
  „a megkülönbőztető jelzés nem jelent elsőbbséget is nem lehet elvárni egy úrvezetőtől hogy egy piroslámpánál elkezdjen "trükközni" egynémelyiknek elég feladat az úton tartani a gépkocsit”
 • 67. papsajt 2010. június 06. 08:42
  „"60. hozzászólás THK 2010.06.05. 11:16 "

  Szerintem se az a hobbijuk a tűzoltóautó, hogy álló kocsikba csak úgy belemennek.
  Majd a vizsgálat kideríti, de valószínű, hogy a hölgynek volt ráutaló magatartása, hogy ő félre fog állni, csak megijedt, és beleállt a fékbe.”
 • 66. THK 2010. június 06. 00:06
  „64,
  gondold végig mi a fő különbség ezek között, és rájössz!

  (ha netán mégsem: egy tűzoltóautó tömege a sokszorosa egy mentő- vagy pláne egy rendőrautóénak. Ez pedig azt is jelenti, h sokkal nehezebben tud manőverezni, vagy mint most is, megállni - ezért még fontosabb, h idejében fölfigyeljenek rá)”
 • 65. Zsoltee0716 2010. június 05. 23:14
  „Mil 2010.06.05. 21:07

  Hogy a füled érzékelje, nem olyan hangos az! Mentőnek is van csak az szolidab!”
 • 64. Mil 2010. június 05. 21:07
  „Nekem azt mondja meg valaki, hogy a tűzoltók mi a f.szért tülkölnek? Ha a rendőrnek és a mentőnek elég a sziréna, ezek minek nyomják még a hajókürtöt is, hogy majd meg bolondul az ember tőle? Szimpla szórakozásból?”
83 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trianonra emlékezett a Jobbik

Több helyszínen tartott megemlékezést a trianoni béke aláírásának 90. évfordulóján a Jobbik tegnap… Tovább olvasom