Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Ügyvédi letét és a saját számla

Kezdetben még ügyvédi visszaéléssel és jelentős kárt okozó csalással gyanúsítottak egy szegedi férfit, a vádemelési javaslatban már jelentős értékre elkövetett sikkasztás szerepel, aminek büntetési tétele megegyezik a csaláséval.
270 ezer euró elsikkasztással gyanúsítják ifjú K. Lászlót. Az ügy előzményei még 2003-ra nyúlnak vissza, amikor is a szegedi ügyvéd közreműködött a Mol Rt. algyői ipartelepének megvásárlásában. A reménybeli vevők a tárgyalások előrehaladtával átutalták a vételár 10 százalékát, 270 ezer eurót az ügyben a nevükben eljáró ügyvédnek, de K. László az akkori árfolyamon számolva mintegy 68 millió forintot nem ügyvédi letétbe helyezte, hanem saját, előző nap nyitott számlájára utaltatta. Az ingatlan adásvételéről szóló tárgyalások, egyeztetések egy idő után megszakadtak, a befektetői kör visszakérte a pénzét, aminek K. László többszöri felszólítás ellenére sem tett eleget.

A károsultak ez év januárjában feljelentették az ügyvédet a Szegedi Nyomozó Ügyészség elődjénél, a Csongrád Megyei Főügyészség Nyomozó Hivatalánál. Az ügy elfogultság miatt hat hónap után, júliusban átkerült a Békés megyei főügyészségre. A Békés Megyei Főügyészség Nyomozó Hivatala ügyvédi visszaéléssel és jelentős kárt okozó csalással gyanúsította meg K. Lászlót, a férfit kihallgatták, aki azon kívül, hogy nem követte el a bűncselekményt, mást nem mondott, és nem is tett vallomást.

– Az ügyészség K. László ellen az ügyvédi visszaélés miatt indított büntetőeljárást megszüntette, ezután már nem volt akadálya, hogy a nyomozást a rendőrség folytassa le – tájékoztatta lapunkat Fazekas Géza, a Békés Megyei Főügyészség szóvivője. Fazekas Géza azt is elmondta, hogy a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a múlt héten befejezte a nyomozást, az iratokat tegnap vádemelési javaslattal megküldték a főügyészségnek.

A rendőrség azonban nem csalásra, hanem jelentős kárt okozó sikkasztásra tett vádjavaslatot.

Információink szerint a Szegedi Rendőrkapitányságon egy másik ügyben is nyomoznak K. László ellen, a két ügyet várhatóan egyesítik. A „csak" ötmilliós ügyről a rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva egyelőre nem árult el részleteket.

A még jelenleg is aktív ügyvéd ifjú K. Lászlót többször is kerestük, de nem sikerült kapcsolatba lépnünk vele.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üvegzsebű képviselők

Oláh János, Szentgyörgyi Pál, Póda Jenő és Pintér Ferenc a legvagyonosabb képviselő a szegedi… Tovább olvasom