Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Új birodalom terjeszkedik - több száz ember előtt mondott beszédet Bartók Csaba

Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc áldozataira emlékezett a szegedi Fidesz csütörtökön délután a Dóm téren, a Petőfi szobornál. Bartók Csaba szerint újra szabadságharcot vívunk, a Szegedi Lengyel Önkormányzat elnöke szerint Európa elgyengült lelkét kell megmentenünk.
Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc áldozataira emlékezett a szegedi Fidesz csütörtökön délután a Dóm téren, a Petőfi szobornál. Bartók Csaba a Szegedi Fidesz elnöke a megjelent több száz ember előtt elmondott beszédében felidézte a forradalom városi eseményeit. 

- A magyarok 1848-ban beírták magukat Európa történelmébe - fogalmazott. 

Bartók Csaba kitért a mai Európa helyzetére is. Elmondta, hogy ma egy új birodalom terjeszkedik, aminek a célja, hogy eltörölje a korábban felépített nemzetek Európáját, és Európai Egyesült Államokat akar. Bartók Csaba szerint Brüsszel célja a nemzetállamok függetlenségének felszámolása, többek között azzal, hogy bevándorlók millióit akarják a kontinensre hozni. 
 
Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc áldozataira emlékezett a szegedi Fidesz - GALÉRIA. Fotó: Török János
- Mi szép szóval állunk ki a függetlenségünkért. Ki kell állnunk, mert veszélyben a függetlenségünk, a szabadságunk, és a kultúránk. Újra szabadságharcot vívunk, és az uniós választásokon el kell dönteni, hogy mit akarunk - tette hozzá a politikus. 
 
- Mi a szabadság, a hit, és a remény hármasát valljuk - mondta már Karol Biernacki, a Szegedi Lengyel Önkormányzat elnöke, és Lengyel Köztársaság tiszteletbeli konzulja. Szerinte Nyugat-Európát betegség gyötri, amit nem hajlandó tudomásul venni.
 
- Azonban nem tagadhatjuk meg önmagunkat, Európa elgyengült lelkét kell megmentenünk - mondta a konzul.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Musicallel ünnepelték Szatymazon az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulóját - fotók

Musicallel ünnepelték Szatymazon az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulóját - fotók
A Szent István katolikus Általános Iskola diákjai harmadik éve készítenek dramatizált 1848-as ünnepi… Tovább olvasom