Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Új fogászati körzeti rendelők

Szeged - 20 millió forintból 3 székes fogászati rendelőt alakított ki a szegedi önkormányzat a Csongrádi sugárúton. A korábban a Vasas Szent Péter utcában dolgozó fogászok már be is költöztek.
Egy hete öt fogász váltott műszakban fogadja a pácienseket a 20 milliós városi forrásból felújított, 3 székes rendelőben Szegeden, a Csongrádi sugárút 106. szám alatt. Ide költöztek a Vasas Szent Péter utcai rendelőintézetből az úgynevezett területi ellátási kötelezettséggel rendelkező alapellátó – azaz körzeti – fogorvosok. A gyógyintézményt tegnap adta át Solymos László alpolgármester. Szegeden jelenleg 34 körzeti fogorvos dolgozik.

A tízemeletes panelház aljában, 108 négyzetméteren alakították ki a váróval, a mozgáskorlátozottak számára kijelölt vécével felszerelt új gyógyintézetet. Itt ugyanazok vehetik igénybe az államilag finanszírozott – azaz díjmentes – fogászati szolgáltatásokat, akik korábban a Vasas Szent Péter utcában dolgozó orvosok körzetébe tartoztak. A megszépült környezettel elégedettek a fogászok és a páciensek is – tapasztaltuk tegnap. Az átadott rendelők szükség esetén 5 székesre bővíthetők.

A Vámos Zita doktornő körzetébe tartozók számára továbbra is ingyenes a fogmegtartó kezelés. Fotó: Frank Yvette
A Vámos Zita doktornő körzetébe tartozók számára továbbra is
ingyenes a fogmegtartó kezelés. Fotó: Frank Yvette

Az új helyen rendelő Vámos Zita elmondta: a körzetébe tartozók számára továbbra is ingyenes a fogmegtartó kezelés – azaz a fogtömés és a gyökérkezelés –, a fogkő eltávolítás és a foghúzás. A körzetébe tartozók alapellátását – ahogy a többi körzet esetében is – az OEP fizeti.

Éjszaka nincs ügyelet

A legutóbbi közgyűlés elfogadta a fogászati ügyelettel kapcsolatos, 2008 júliusától élő megállapodás egyéves meghosszabbítását. Eszerint Szegeden 2010. június végéig továbbra sem lesz éjszakai fogászati ügyelet. Az egyetem és az önkormányzat közti szerződés szerint – havi 660 ezer forintért – csak hétvégén és ünnepnapokon 7 és 13 óra között tartanak ügyeletet a fogklinikán. Itt csakis a sürgős, azonnali ellátást igénylő betegeket kezelik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

7,7 milliárd a szegedi egyetemnek

Szeged - 7,7 milliárdos beruházással gyarapodik a Tisza-parti város: a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) műszaki természettudományos projektjének támogatási szerződését írták alá tegnap – a miniszterelnök jelenlétében. Tovább olvasom