Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 18°C | 33°C Még több cikk.

Új helyen a Mars téri piac főbejárata

Szeged - A buszpályaudvar területére helyezték át a Mars téri piac belváros felőli bejáratát az építkezések miatt. A hétvégi piaci napokon új közlekedési rendet is meg kell tanulniuk a vásárlóknak.
A piac zavartalanul működik – ezt hangsúlyozza rendre a Mars téri beruházást bonyolító Szeged Pólus Kft. és a piacigazgatóság. Az eddigi terelések után azonban most, a hétvégi piaci napokon újabb változásokhoz kell hozzászokniuk a szegedieknek. A módosításokról a téren kihelyezett információs táblák tájékoztatják a vásárlókat.

Fontos változás, hogy a piac belváros felőli bejáratát a buszpályaudvar területére helyezték át, és palánkkal elkerítették, mivel hozzáfogtak az U pavilon környezetének átépítéséhez. A többi kapu azonban marad, és a parkolókat is az eddig megszokott útvonalakon lehet megközelíteni.

Mars téri piac: új helyen a főbejárat. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Májustól újabb változásra kell felkészülni: az épülő nagycsarnok munkaterületét ugyanis egészen az Irén és az Anna csarnokig tolják ki. A kiscsarnokok előtt április végéig fenntartják azt az egyméteres sávot, amelyen most még közlekedni lehet, az építkezés palánkja mellett. Utána – előreláthatólag július végéig – csak a kereskedői parkolón át, az oldalbejáratokon keresztül lehet bemenni a csarnokokba.

Kattintson a nagyításhoz!
Kattintson a nagyításhoz!

A parkolóban felállított ideiglenes asztalos piac helye már nem változik a beruházás végéig. A régi csarnokot pedig az új átadása után bontják le teljes egészében.

Díszterek

A piac főbejárata és az U pavilon körül rendezvényteret és pihenőparkot alakítanak ki, az itt található mázsaházat felújítják. Az SZTE mérnöki kara előtti útszakaszt megszüntetik, a helyén dísztér lesz.

Olvasóink írták

 • 9. Szücsiii 2010. április 16. 15:55
  „A mázsaház nem a bérletes mögött van. A bérletárusítóhely maga a mázsaház.”
 • 8. deszkás 2010. április 16. 15:05
  „És a Sing marad? VAJON MIÉRT?”
 • 7. kiscipo 2010. április 16. 13:16
  „Én is bízom benne, hogy szép lesz a piac. A buszpályaudvarral tényleg kellene valamit csinálni, de logisztikai baromság lenne kiszedni a belvárosból. És aki nem hiszi, gondolkozzon el rajta egy cseppet, hogy naponta mennyi ember jár Szegedre dolgozni.”
 • 6. török 2010. április 16. 11:53
  „Örülök, hogy ezzel haladnak. Kár, hogy a villamosprojekt nem megy ilyen lendületesen. :)

  A buszpályaudvar úgy volt, hogy kikerül a II-es kórházhoz, csak valami gáz van a telekkel. De tényleg kirakhatnák, utálom azt a teret a buszok miatt. A helyére építhetnének egy uszodát, jó helyen lenne. :)”
 • 5. knana 2010. április 16. 11:23
  „Majdcsak kitalálják, hogy hova is szeretnék építeni az új buszpályaudvart. Mert ha egy kicsit öszeszedem magam legalább négy helyszint tudnék felsorolni.”
 • 4. Zotya100 2010. április 16. 10:17
  „Szögedi: szerintem a mázsaház az a piros téglás épület, ami az SZKT-s bérletárusító pavilon mögött van. Az esik az U pavilon felé.
  Amúgy tényleg szép lesz minden, ráfért már a térre, borzalmas állapotok voltak az utóbbi évtizedekben.
  Jó lenne a buszpályaudvart is korszerűsíteni, mert lassan a legkisebb településnek is szebb van, mint nekünk.”
 • 3. Szögedi 2010. április 16. 09:24
  „Mintaszerű ahogy haladnak az egész város számára. Örülök. Szép lesz minden bizonnyal. Melyik az a Mázsaház? Megtuja nekem vki mondani? Köszi”
 • 2. achilleus 2010. április 16. 09:18
  „Lényegében ugyanott kell bemenni, kicsit jobbra tartva.”
 • 1. varadipal 2010. április 16. 09:16
  „Az építkezés befejeztével az új árrendszer kialakítás is megtörténik, bevezető áron minden a felébe fog kerülni.
  Aztán ébresztő lesz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országos hittanverseny Szegeden

Idén harmadik alkalommal rendezik meg péntektől a Gál Ferenc Hittudományi Főiskolán az Országos… Tovább olvasom