Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Új helyre költözik a szegedi Alliance Française

Szeged - Március 1-től új helyen, a Dugonics téren, az Olasz és a Román Intézet mellett várja a francia nyelv és kultúra iránt érdeklődőket az Alliance Française. A városi önkormányzat koncepciójába illeszkedően egy épületbe kerültek a neolatin kulturális intézmények.
Igazi "Quartier latin", azaz "Latin negyed" van kialakulóban, ahol a nyelv művelése mellett lehetőség nyílik filmek bemutatására, közös kiállítások és kulturális estek szervezésére.

Az Alliance Française rögtön a nyitás után, március 5-én indítja a Frankofónia Ünnepét a Szegedi Tavaszi Fesztivál keretében. A Frankofónia Ünnepe idén nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre.

A szegedi események sorát a belga képregény izgalmas világába vezető előadás nyitja március 5-én. Másnap, március 6-án 19 órakor a Grand Caféban az alternatív művészetek világába merülhetünk: Magyarországon kevésbé ismert a performance művészetek közé sorolt akusztikus költészet, a "poésie sonore" műfaja mutatkozik be Vincent Tholomé és Juhász László, valamint Tóth Árpád szegedi szabadimprovizációs zenészek társaságában.

Új helyre költözik a szegedi Alliance Française.

Március 17-én érkezik Szegedre Mimi Blais, a kanadai összművészeti csoda. Turnéja során a kiváló kanadai zongorista, Mimi Blais, Québec városának 400 éves évfordulója alkalmából, csokorba gyűjtötte a kanadai történelem elmúlt négyszáz évének gyöngyszemeit, melyet a tőle megszokott könnyedséggel, tökéletes zenei tudással tálal, szívhez szóló humorral fűszerezve. Szellemes, színes, költői, energikus, romantikus, különleges, hihetetlen...

Ilyen és hasonló jelzőkkel próbálják leírni rajongói a "ragtime királynője" címet vitathatatlanul kiérdemlő Mimi egyedülálló fellépéseit. A ragtime világának egyik legmagasabban kvalifikált és legtehetségesebb zongoristája, a québec-i születésű, Montreálban élő Mimi Blais a műfaj komikus sztárja is egyben... egy zongorista, akit látni kell! Szegeden tehát március 17-én 19 órakor a Korzó zeneházban!

Március 18-án a Dugonics téri új székházba várnak mindenkit a frankofón filméjszakára és kanadai irodalmi estre. Film, színház, muzsika. És mindez Québec körül forog! Március 19-22. között pedig ismét FTUF, azaz az Egyetemisták Frankofón Színházi Fesztiválja. Frakofón színházi kavalkád várható színes és érdekes előadásokkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jól teljesítettek a szegedi gyerekek a kartondoboz-gyűjtésen

Szeged - A szegedi gyerekek ismét kiemelkedően jól teljesítenek az italos kartondoboz-gyűjtő… Tovább olvasom