Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Új helyszínekkel bővül a múzeumok éjszakája Szegeden

Idén már harmadik alkalommal kerül megrendezésre Szegeden a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat. A Móra Ferenc Múzeum munkatársainak az a tapasztalata, hogy ez az este valóban más, mint a többi.

Százával jönnek az éjszaka során a különböző kiállítóhelyekre olyanok, akik egyébként máskor nem fordulnak meg a múzeumban. Így a közgyűjtemény számára ez egy kivételes lehetőség, hogy megmutassa magát és a múlt értékeit a látogatóknak.

Ebben az esztendőben újabb helyszínek csatlakoznak a Múzeumok Éjszakája programjaihoz. Az esemény fő helyszíne természetesen továbbra is a Móra Ferenc Múzeum előtti terület, vagyis a Móra park. Itt kerül sor a néptánc gálára, a Szentivánéj szépe választásra, a tűzzsonglőrök bemutatójára és az éjféli tűzugrásra. A felújított múzeumépületben és a Fekete házban egész este tárlatvezetésekkel várják az érdeklődőket.

A várkertben a Grand Café szervezésében filmvetítések csábítják a kultúrára fogékony éjszakázókat.

Új és izgalmasnak ígérkező helyszín a Dóm. Az altemplomban fénylabirintus segítségével tájékozódhatnak a bátrak, a tériszonytól nem tartók pedig megtekinthetik a város fényeit a Dóm tornyából.

A Somogyi-könyvtárban pedig olyan helyekre léphetnek be a kíváncsiskodók, ahova az év más napjain földi halandó csak külön kísérettel teheti be a lábát.

Június 23-án, szombaton 18 óra körül már érdemes a Móra parkban lenni, amikor horvát, bolgár, dél-korai és magyar táncegyüttesek lépnek fel. Utána már csak egy kis hűsölés gyanánt is hasznos belehallgatni a felújított múzeumban zajló tárlatvezetésekbe. 

Szenivánéj szépe választás és az „Egy asszon két vétkecskéje" című népi szerelmes történetének előadása lesz a Móra parkban. Onnan ráérősen elérhető a Fekete ház, ahol meghallgatható, hogy Papp Janó miként mesél a jelmeztervezés fortélyairól - utána jöhet a Somogyi-könyvtár a régi könyvek megtekintésével. Fel lehet mászni a Dóm tornyába is.

Éjfél előtt viszont ismét a Móra Ferenc Múzeum előtt kell lenni, hiszen ott lesz „pörgés-forgás", amiről a tűzzsonglőrök és az éjféli tűzugrók gondoskodnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elátkozott szegedi ingatlanok

Szegeden több olyan városi ingatlan is van, amit már évek óta nem sikerül az IKV-nak kiadni vagy… Tovább olvasom