Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Új helyszínen, új díszlettel indul a VTV

Tegnap óta ismét sugároz a szegedi városi televízió. A Fekete Sas utcában most már méltó helyen és technikával dolgozhatnak. Az új díszletű stúdiót mi is körbejártuk.
Az új stúdióban Szögi László, Csala Gabriella és Márok Tamás. Fotó: Schmidt Andrea
Tegnap kezdte az első munkanapot a szegedi városi televízió stábja a megújult stúdióban. A múlt héten a nézők műsor nélkül maradtak, de nem ok nélkül. Ezalatt az egy hét alatt a stáb minden tagja szorgalmasan pakolt és tanult. Igen, egy kis fejtágítón kellett megismerniük a modern technikát.

– A múlt hét elején még láttam egy kis bizonytalanságot a kollégák arcán, de ez szerencsére néhány nap alatt elmúlt, és most már büszkén járnak-kelnek – meséli Csala Gabriella igazgató.

A stúdióban mostantól három szerkesztőállomással dolgoznak. A különböző feladatokat ellátó gépek és rendszerek könnyebben hozzáférhetők, ez jelentősen felgyorsítja a munkát. Nemcsak a szerkesztők, operatőrök és technikusok munkáját könnyíti meg, hanem a hang és a kép is jobb minőségű. – Ez most már teljes körű stúdió, minden megvan, ami az igazi televíziózáshoz szükséges. Itt már van súgógép is, amelyről a műsorvezető a szöveget olvassa – ezt nem sok helyi tévé mondhatja el magáról. Új a világítástechnika, a stúdiókamerák, a kép- és hangmixer valamint az utasítórendszer is – sorolja elégedetten Fischer Gábor műszaki vezető. Az átalakítás mintegy két hónap alatt készült el – körülbelül kilencvenmillió forintból.

– A Fekete Sas utcai épület egyébként nagyon elavult állapotban volt. Az életveszélyes elektromos hálózat és légtechnika korszerűsítésre szorult – mondta az igazgatónő. – Úgy gondolom, hogy ezt a stúdiót már nagyon megérdemeltük.

Megújult a stúdió díszlete is, ami egyébként a VTV operatőrének, Szögi Lászlónak köszönhető. Ő találta ki és fényképezte az új hátteret, ami ugyancsak a város részletét mutatja, de színesebb és látványosabb is elődjénél.


Két helyen

A hírszerkesztőség a Fekete Sas utcában kapott helyet, a székhely, ahol a stúdióvezetés, adminisztráció, valamint a magazinos szerkesztők dolgoznak, a Kiss Ernő utcában található. 

Gy. N.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bánffi István: A magyar ember az erős szódát szereti

A rendes forgalom másfélszeresét méri a mostani forróságban Bánffi István. A szegedi szódás… Tovább olvasom