Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Új hulladékudvar Mórahalmon

Százmillió forintos, nyolc éven át tartó beruházás fejeződött be Mórahalmon. A város polgármestere, Nógrádi Zoltán elmondta, az Európai Unió szigorú intézkedéseket vár el a tagállamoktól a környezet megóvása érdekében.
Százmillió forintos, nyolc éven át tartó beruházás fejeződött be Mórahalmon. A város külterületén az egész kistérséget ellátó, uniós normáknak megfelelő hulladékudvar létesült, ahol szippantott szennyvíz kezelésére alkalmas telepet, hulladékudvart, átrakó állomást, gyepmesteri telepet, dögkutat hoztak létre, valamint az ezekhez szükséges berendezéseket és infrastruktúrát. A város polgármestere, Nógrádi Zoltán elmondta, az Európai Unió szigorú intézkedéseket vár el a tagállamoktól a környezet megóvása érdekében.

Ezért 2006 végéig a megyében 32 településen kell bezárni szeméttelepeket és gondoskodni azok további sorsáról. Mórahalom 25 pályázatot adott be, hat engedélyt szerzett meg, hogy létrehozhassa a hulladékdepót kiváltó udvart. A polgármester hozzátette: a depót ISPA projektből kellene bezárni és ártalmatlanítani, ami Szeged város feladata. Egyelőre azonban nem tudni, mikor kerül erre sor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonysági bál, beteg gyerekekért

A szegedi Független Civil Fórum négy év szakértői munka után szövetségeivel elindul az őszi… Tovább olvasom